© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Müjde: Bayram İkramiyeleri Yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak," dedi.

EYT düzenlemesiyle ilgili de bilgiler veren Bakan Işıkhan, yaklaşık 2 milyon kişinin bu düzenlemeyle emekli olduğunu, 2,5 milyon kişinin de önümüzdeki 5 yıl içinde sisteme dahil olacağını ifade etti.

Programda kamuda servislerin kaldırılması konusuna da değinen Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız," dedi.

Işıkhan, temel hedeflerinin Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek olduğunu, enflasyon düştükçe refah düzeyinin de yükseleceğini belirtti.

Emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için kamu ve özel sektörle anlaşmalar yaptıklarını açıklayan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli bulunduğunu söyledi.

Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetler, zincir marketler ve online pazar yerleri gibi birçok alanda emeklilere yönelik anlaşmaların hayata geçirileceğini belirtti.

Enflasyonun düşmesiyle birlikte refah düzeyinin yükseleceğini vurgulayan Bakan Işıkhan, bu çerçevede hedeflerinin kalıcı refahı sağlamak olduğunu dile getirdi.

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyeleri için takvimlendirme çalışmaları sürerken, Bakan Işıkhan'ın bayramdan önce ödemelerin yapılacağı müjdesi emekliler arasında heyecan yarattı.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, emekliler ve EYT’liler için umut verici gelişmeler içerirken, kamu ve özel sektör işbirlikleriyle sosyal ve ekonomik desteklerin artırılacağına dair sinyaller de verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER