© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Muhtarlarla Buluştu

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, beraberlerinde başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile müdürlerin katılımıyla, ilçeye bağlı 65 mahallenin muhtarları ile bir araya geldi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, beraberlerinde başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile müdürlerin katılımıyla, ilçeye bağlı 65 mahallenin muhtarları ile bir araya geldi.

Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde bir restoranda gerçekleşen kahvaltılı buluşmada Eş Başkanlar Arslan ve Sarıyıldız, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından başlayan yeni döneme dair hizmet ve projelerini açıklarken, muhtarlar da mahallelerinin sıkıntılarını, yurttaşların talep ve şikâyetlerini ileterek eş başkanlardan çözüm istedi.

“Akdeniz halkları bizden hizmet bekliyor”

Buluşmada ilk söz alan Eş Başkan Nuriye Arslan; “Hep birlikte bir seçim süreci yaşadık ve burada bulunan tüm Hazirun bir başarıya ulaştık. Seçim başarısından dolayı halkımızda da büyük bir coşku var. Yoğun bir ziyaret akınına uğradı belediyemiz.



Yeni ve tekrar seçilen muhtarlarımızın görevi de hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte Akdeniz’de güzel hizmet ve projelere imza atacağız. Tabi seçilmiş olmanın ağır bir misyonu da var.

Halklarımız bize güvendiler, bizden yana bir tercihte bulundular. Ama bunun karşılığında da haklı olarak hizmet bekliyorlar, Akdeniz’i iyileştirmemizi bekliyorlar” diye konuştu.

“Önceliğimiz kadınlar ve gençler olacak”

Sözlerini, “Kısacası yükümüz ağır çünkü Akdeniz’in gerçekten çok ciddi sorunları var” şeklinde sürdüren Arslan; “Akdeniz; gün içinde kentin tüm yükünü omuzlayan bir ilçe iken yaşam standartları açısından diğer ilçeler kadar iyi durumda değil.

O nedenle yapacağımız çok işimiz var. bu anlamda, muhtarlarımızın fikirlerini, düşünce, öneri ve eleştirilerini esas alarak önümüzdeki 5 yılı planlamayı hedefliyoruz.

Çünkü mahallelerde yaşanan sorunlara en çok hâkim olan muhtarlardır. Birlikte sorunları tespit edip yanıt olmaya gayret edeceğiz. Özellikle gençlerin ve kadınların ciddi sorunlarla karşılaştığını biliyoruz.

Bizler de belediye ve eş başkanlar olarak önceliğimiz, yapacağımız hizmetlerin kadınları ve gençlerin yaşam kalitesini iyileştirmek olacak. Onlara istihdam alanları açmak olacak.

Belediyemizi borç yükünden kurtarıp halkımızın beklediği hizmetleri sunmaya odaklanacağız” diye konuştu.

“Seçim bitti, şimdi verilen sözleri yerine getirme zamanı”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da hitabında, muhtarlık görevinin önemine dikkat çekerek; “Bizi başarıya götürecek şey farklılıklarımızla ve zenginliğimizle bir araya gelerek Halil İbrahim sofrasında aynı aşı, aynı suyu paylaşmaktır.



Seçim süreci geride kaldı. Şimdi yorgunluğu üzerimizden atıp çalışmaya başlamamız gerekiyor. Tez elden bizlerin halkımıza, sizlerin de mahalle sakinlerine vermiş olduğun vaat ve sözleri yerine getirme dönemi başlamıştır. Muhtarlarımızın taleplerinin, beklentilerinin imkânlar dâhilinde ve gecikmeksizin yerine getirilmesini sağlayacağız” dedi.

“Kentin tüm ekonomisi Akdeniz’de dönüyor”

“Akdeniz; nüfus olarak Toroslar ve Tarsus’tan daha az ama hepimiz biliyoruz ki Akdeniz, Mersin’in kalbidir” diyen Eş Başkan Sarıyıldız, “Kentin ekonomisi de Akdeniz’de dönüyor. Tarım arazileri, limanı ile iş ve istihdam alanları ile Akdeniz, Mersin’in atan kalbi...

Halklarımıza büyük bir umu vaat ediyor. Ama ne yazık ki bunun karşılığını sahada göremiyoruz. Akdeniz, Mersin’in en önemli ilçesi fakat yatırımları, hizmet ve büyük projelerin aynı hassasiyetle yapıldığı bir bölge değil.

Biz ise bu dönem, bu makûs kaderi değiştirmek için, halklarımızın yararına bir pratik sergileyeceğiz. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

Biliyoruz ki Akdeniz’de tüm halklar, inançlar, bütün kesimler iç içe ve kardeşçe yaşıyor. Omuz omuza durup, kol kola girersek aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Akdeniz, bunu daha önce başardı yine başarabilir” diye konuştu.

“Çiftçiye, köylüye, gençlere, kadınlara yönelik projelerimiz olacak”

Sürekli halkın içinde olacaklarını ve koruma ordusuyla gezmeyeceklerini dile getiren Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Derdimiz halkımıza hizmet üretebilmek. Derdimiz, Akdeniz’de yaşayan yoksul, işçi, emekçi halkımızın yaşanabilir bir hayat sürmesini sağlamak.

Onuru, şerefi ve namusu ile çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimize daha iyi bir ekonomik durum sağlama… Bunun için çalışacağız, köylüye, çiftçiye, tarımla uğraşana, gençlere, kadınlara yönelik projelerimiz olacak.

Çocuklarımıza güvenli oyun alanları sağlayacağız. Akdeniz’i, çimento kent görüntüsünden uzaklaştırıp yeni yeşil alanlar inşa edeceğiz. Bakınız, halkımız, hizmet üretmeyen, ayrıştırıcı, ötekileştirici ve kırıcı söylem kullananlara geçer oy vermedi, sınıfta bıraktı.

Yeni dönemde bizler, muhtarlarımız vesilesiyle halkımıza ulaşmak istiyoruz. Gerekirse ev ev, hane hane gezip insanlarımıza misafir olacağız.”

“Kenti beton yığınına dönüştüren dönüşüm projelerini onaylayamayız”

 “Kentlerimizi, her yönüyle güvenilir yaşam alanlarına dönüştürmemiz lazım” diyen Sarıyıldız; “Bunu da kentsel dönüşüm projesi adı altındaki rant projeleri ile değil; halkın ihtiyaçlarını gözeten, yerinde dönüşümü esas alan, mahallelinin kendi özgünlükleri ile yaşamasını sağlayan projelerle yaşanabilir bir kent inşa etmemiz lazım.



Bulunduğu yeri istemeyen, vatandaşın taleplerini dikkate almayan, kenti bir çimento, beton yığınına dönüştüren projeler, bizim onaylayabileceğimiz projeler değildir. Vatandaşın mağdur olduğu, yüzlerce dava ile bu mağduriyetin uzun yıllar sürdüğü projelerle değil.

Vatandaşın istediği, kendi özgünlüğü ile yaşayabileceği bir projeye belediye destek verecek. İnsanların evini yıkıp, üzerine uzun uzun katlar dikebileceği, evlerini de borçla satabileceği projeler değil…

Aksi halde belediye, belediye olmaktan çıkar, şirkete dönüşür, rant politikaları ile anılır. Ne yazık ki önceki yönetimin bu konudaki pratikleri yurttaşın istediği yönde değildi.

Çay ve Barış mahallelerinde yürüyen kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle vatandaşlarımız mağdur edildi. Bizim için bağlayıcı olan; mahallelimizin, vatandaşlarımızın talep ve beklentileridir” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse elimize süpürge ve kürek alıp sokak ve parklarımızı temizleriz”

Devraldıkları borç yüküne de atıfta bulunan Sarıyıldız, “Bizler, halkımızın vergileri ile sermayesi dönen bir belediyeyiz, kamu kurumuyuz. Kamu harcamalarına dikkat etmeliyiz. Halka hizmete giderken tasarrufta olmayacağız. Ama belediye harcamalarında tasarrufa gideceğiz.

Çünkü üzerimizde çok ciddi bir borç yükü var. Belediyemiz, açıkladığımız 652 milyon TL borcun üzerinde, yolda olan hak edişlerle birlikte ciddi bir borç yükü altında.

Belediyemizin gelirleri de ortada. İlçe sınırlarımız belli iken milyarı bulacak yüksek bir borç ne şekilde yapıldı, hepimizin üzerine düşünmesi gereken bir durum. Tabi biz bu borçları mazeret gösterip şikâyet ederek, hizmet üretmeme bahanesi yapmayacağız.

Gerekiyorsa belediye eş başkanları, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla birlikte elimize kazmayı, küreği ve süpürgeyi alıp sokaklarımızı, parklarımızı ve caddelerimizi temizleyeceğiz. Halkımıza sözünü verdiğimiz hizmetleri mutlaka yerine getireceğiz.”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ın konuşmasından sonra tek tek söz alan ilçeye bağlı mahalle muhtarları da hem bölgelerinde yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, hem de mahalle sakinlerinin bazı talep ve şikâyetlerini anlattı. Dile getirilen sıkıntıların ilgili müdürlerce not edildiğini söyleyen eş başkanlar; sorunların kısa, orta ve uzun vadede çözüleceğinin altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER