© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

AFAD 100 bin arama kurtarma personeli hedefiyle Şırnakta gönüllü ekipler yetiştiriyor

şırnak'ta Afet Ve Acil Durum Yönetimi (afad) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" Kapsamında, Teorik Ve Pratik Eğitimlerle Geleceğin Kurtarma Gönüllüleri Yetiştiriliyor.

Şırnak’ta Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında, teorik ve pratik eğitimlerle geleceğin kurtarma gönüllüleri yetiştiriliyor.

Deprem kuşağında olan ve en son 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından, AFAD Şırnak İl Müdürlüğü tarafından Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı’nda yapılan afet parkurunda, Şırnak’ta görev yapan Kara Kuvvetleri ve Jandarma personellerine yönelik, profesyonel düzeyde arama kurtarma eğitimleri verildi.

Olası büyük bir depremde daha hızlı ve etkin müdahale etmek için ilk etapta 600 askeri personelin eğitimine Çakırsöğüt Komandu Tugay Komutanlığı’nda inşa edilen parkurda başlandı. AFAD Şırnak İl Müdürlüğü tarafından askeri personellere temin edilen ve deprem esnasında ihtiyaç duyulan hilti matkap, beton kesici, jeneratör, demir kesme gibi demirbaş malzemeler ile hem ekipmanların eğitimi hem de olası bir afet anında neler yapacaklarının eğitimi veriliyor.

Kendilerine temin edilecek hilti, beton kesici, jeneratör, demir kesme makinalari gibi depremde ihtiyaç duyulacak ekipmanlar bir yandan temin edilerek afetlere hazırlık yapılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER