28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

Başkan Zeydan Karalar, suya indirim ve nakdi yardım müjdesi verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zeydan Karalar, suya indirim ve nakdi yardım müjdesi verdi
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadelede yapılması gerekenleri uyguluyor, alınması gereken tedbirleri hayata geçiriyor ve yeni ihtiyaçlara göre savaş şemasını güncelliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadelede yapılması gerekenleri uyguluyor, alınması gereken tedbirleri hayata geçiriyor ve yeni ihtiyaçlara göre savaş şemasını güncelliyor.

Bakanlığın, Bilim Kurulunun ve Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarını yakından takip eden Adana Büyükşehir Belediyesi maske dağıtıyor, sahra hastanesi kuruyor, acil servis çalışanlarına sağlık kiti veriyor, kentin dört bir yanında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Zeydan Karalar, vatandaşa ayni destek vermeye devam ettiklerini, nakdi yardım için de hazırlıkların başladığını duyurdu. Başkan Zeydan Karalar, tüketimi artan suya yüzde 30 ile 50 arasında indirim yapmak için plan yaptıklarını müjdeledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamını her geçen gün genişletiyor, Adanalıların virüsten korunması için yapılması gereken ne varsa hayata geçiriyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ilgili bilgi aktardı.

BİNLERCE BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI VE 500 GÖNÜLLÜ DEZENFEKTE İÇİN SAHADA

Başkan Zeydan Karalar, “Çin’de koronavirüs vakaları görülmeye başladığında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi-Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova’nın personelimize yönelik konferans vermesini sağladık. Ardından Adana Büyükşehir Belediyemizde yetkili daire başkanlarını ve genel sekreter yardımcılarını toplayarak bir kriz masası oluşturduk. Hemen ardından sayın Valimiz bütün Adana için kriz masası oluşturdu. Dayanışma içerisinde çalışmaya başladık. Bilim insanları dezenfekte çalışmalarının çok önemli olduğunu söyleyince hemen bu işe yoğunlaştık. Binlerce personelimiz her gün, kentin dört bir yanında, insanın bulunduğu her köşede dezenfekte çalışması yapıyor.

Dezenfektede kullanılmak üzere Birleşmiş Milletlerden 500 pompa aldık. Belediye personelimizin dışında, vatandaşlarımızdan oluşan 500 kişilik gönüllüler ordusu kurduk. Dezenfekte çalışmalarına onlar da dahil oldu. Bütün otobüslerimize dezenfektan koyduk. Dolmuşlara, halk otobüslerine dezenfekte konusunda bilgi aktardık. Toplu taşıma araçları her gün dezenfekte ediliyor. Kentin 100 ayrı noktasına dezenfektan standı koyduk. Hijyene ve korunmaya büyük önem veriyoruz.

MASKE DAĞITIYORUZ, HALKIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Şimdi her gün Bilim Kurulumuzun, Sağlık Bakanlığımızın, Dünya Sağlık Örgütümüzün açıklamalarını takip ediyoruz. Söylenenlerin ışığında her gün yeni tedbirler alıyoruz. Yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Örneğin önceki gün marketlerde, pazarlarda ve diğer bir çok alanda maske takma zorunluluğu getirildi. Biz de hemen halkımıza maske dağıtmaya başladık. Elimizdeki 70 bin maskeyi dağıtıyoruz. Muhtemelen 150-200 bin civarında maske dağıtacağız. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza evde kalma mecburiyeti gelince, alışveriş yapmak için kimsesi bulunmayanları tespit ettik ve, ihtiyaçlarını personelimizce karşılayıp evlerine götürdük. Bir takım marketlerle anlaşarak temel ihtiyaçlarının, Eczacılar Odası ile anlaşarak ilaçlarının evlerine kadar ulaşmasını sağladık. Ayrıca on binlerce erzak kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hem Vefa Grubu, hem biz, çok ciddi miktarda erzak dağıtıyoruz. Hemşehrilerimize evde kalmaları konusunda sürekli uyarı yapıyoruz” dedi.

SAHRA HASTANESİ KURULUYOR

İhtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere sahra hastanesi hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da koronavirüs vakalarında kullanılmak üzere bine yakın boş yatak bulunduğunu biliyoruz. Umarım ihtiyaç olmaz ama 15-20 gün içinde vaka sayısının artması halinde, ilave hastaneye ihtiyaç olacağı düşüncesinden hareket ederek sahra hastanesi çalışması başlattık. inşallah onu da yakında hazır hale getireceğiz. Halkımızı koronavirüsle ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgilendirmek amacıyla bir milyonun üzerinde broşür dağıttık, billboardları afişlerle donattık” diye konuştu.

ACİL ÇALIŞANLARINA SAĞLIK KİTİ-PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ

Başkan Zeydan Karalar, sağlık çalışanlarına ve eczane çalışanlarına yönelik ücretsiz ulaşım ve park hizmetinin yanı sıra, acil servis çalışanlarına bin adet sağlık kiti dağıttıklarını, içinde bone, eldiven, maske, gömlek ve dezenfektan bulunan sağlık kitlerinden her hafta dağıtmaya devam edeceklerini açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, Adana Tabip Odası’nın talebi doğrultusunda, Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin maske üretimine başladığını bildirdi. Ayrıca genel durum nedeniyle psikolojisi olumsuz etkilenen vatandaşlar için psikolojik danışmanlık hattı kurduklarını belirtti. 03224553969 nolu telefonu mesai saatleri içinde arayan vatandaşlara, psikolojik açıdan yardımcı olunacağını ve yol gösterileceğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, esnafın da çok kötü bir durumda olduğunu, bunun için nakdi yardım hazırlığı yaptıklarını vurguladı.

SUYA İNDİRİM HAZIRLIĞI

Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Koronavirüsle mücadelede temizliğin önemine binaen su tüketimi arttı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisini toplamamız halinde suya; 3 ay olması halinde yüzde 30, iki ay olması halinde yüzde 40-50 civarında indirim yapacağız. Bu da vatandaşlarımıza müjdemiz olsun. Biliyorum evde kalmak çok kolay değil. Beraberinde birlikte bir yığın sorunu getiriyor ama ‘önce hayat, önce sağlık’ diyeceğiz ve azami ölçüde evde kalmaya özen göstereceğiz. Maske ya da başka bir ihtiyacı olanlar 153 aracılığıyla bize ulaşabilirler. Vatandaşımızın yanında olmak ve onların sağlığını korumak için cansiperane çalışıyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar