28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Adana modern hayvan barınağına kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana modern hayvan barınağına kavuşuyor
Abone ol
Adana’da 117 dönüm alanda oluşturulan komplekste 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at-eşek ile yabani hayvanların tedavi, aşılama, bakım ve rehabilitasyonu sağlanacak.

Adana’da 117 dönüm alanda oluşturulan komplekste 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at-eşek ile yabani hayvanların tedavi, aşılama, bakım ve rehabilitasyonu sağlanacak.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi, 117 dönüm alanda uygulamaya koyduğu proje ile Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınağı kompleksini Adana’ya kazandırıyor.

Merkez Çukurova İlçesi Söğütlü mevkiinde oluşturulan tesislerde 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at-eşek ile yabani hayvanların tedavisi, aşılaması, bakımı ve rehabilitasyonu sağlanacak.

Adana’nın ilk hayvan mezarlığı da bu kompleks içinde oluşturulacak.

İLK ETAP EKİM AYINDA FAALİYETE GEÇİYOR

Hayvan haklarının iyileştirilmesi ve korunmasına yönelik çok sayıda hizmet ve etkinliğe imza atan Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 117 dönüm alanda projelendirilen Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nın 43 dönümlük ilk etabını ekim ayında hizmete açacak.

BARINAKLARLA DOĞAL YAŞAM ALANI İÇ İÇE

2 bin köpeğin barınacağı ilk etap tesislerde ziyaretçi salonu, kafeterya, sahiplendirme alanı, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesi, mutfak ve soğuk hava deposu yer alacak. Köpek barınağında yetişkinler, yavrular ve hastalıklı köpekler için ayrı yaşam alanları bulunacak. Köpeklerin barındığı bölümle bağlantılı olacak şekilde 35 dönüm arazide doğal yaşam alanı oluşturulacak.

KEDİLER İÇİN ÖZEL EVLER

Proje dahilindeki kedi barınağı ise 39 dönüm alanda inşa edilecek. 500 kedinin koruma altına alınacağı bu bölümde 3 adet büyük kedi evi, klinik, ameliyathane, aşımala ve kısırlaştırma ünitesi konumlandırılacak. Kedi barınağının hemen yanında at ve eşekler için ayrı ayrı haralar yapılacak. 100 at-eşeğin barınacağı alanda iki adet de padok hazırlanacak. Bu padoklarda engelliler için atlı terapi faaliyetleri gerçekleştirilecek.

HAYVAN MEZARLIĞI

Modern hayvan barınağını projelendirirken hayvan dostlarının taleplerini dikkate alan Adana Büyükşehir Belediyesi, komplekste hayvan mezarlığına da yer verdi.

Hayvanseverler, hayatına kaybeden can dostlarını bu alanda toprağa vererek, mezarlarını diledikleri zaman ziyaret edebilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar