19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.592
EURO34.8253
ALTIN2508.8

Adalet Sarayı Önünde Trafik Üç Şeritten Akıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adalet Sarayı Önünde Trafik Üç Şeritten Akıyor!
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi, yine diyalog zemininde çarşı trafiğini rahatlatan kritik hamlelerine bir yenisini ekledi.

Adana’da trafik akışını rahatlatmak amacıyla geçen yıl çarşı merkezindeki 5 caddeyi tek yön olarak düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi, Adalet Sarayı’nın önündeki güvenlik bariyerlerinin bir şerit kaydırarak İnönü Caddesi’nde ulaşımı 3 şeritli hale getirdi.

Bu değişiklikle eş zamanlı olarak toplu taşıma araçlarının Atatürk Caddesi’ne dönüşlerinde de rahatlama sağlamak için kaldırım düzenlemesi yapıldı. Toplu taşıma esnaf temsilcileri Başkan Hüseyin Sözlü’ye bu duyarlılığından dolayı da teşekkür etti.

DİYALOG ZEMİNİNDE ÇÖZÜM SAĞLANDI

2018 yılı başında alternatifli yön planlamalarını toplu taşıma esnafı, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işyeri sahipleri ve vatandaşların görüşlerini alarak şekillendiren ve diyalog zemininde Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerini tek yön haline getiren Adana Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hamle ile Adalet Sarayı’nın önündeki güvenlik bariyerlerin yerini değiştirerek trafik akışında rahatlama sağladı.

BARİYERLER 5 METRE TAŞINDI, 3 ŞERİTTEN GEÇİŞ BAŞLADI

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda özel halk otobüsleri ve dolmuş kooperatiflerinin yöneticileriyle durum değerlendirmesi yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bürokratları, talepler doğrultusunda gerekli izinleri alıp, İnönü Caddesi’nde yol genişletme çalışmalarına girişti. Kısa zamanda tamamlanan düzenlemeyle beton güvenlik bariyerleri Adalet Sarayı’na 5 metre yaklaştırıldı. Bu sayede İnönü Caddesi’nde trafik akışı 3 şeritli hale getirildi. Bu bölgede kuyruklar ve beklemeler son bularak, çok kısa sürede geçişler sağlandı.

KALDIRIM DÜZENLEMESİYLE DURAKLAR BÖLGESİ RAHATLADI

Buna paralel eş zamanlı olarak İnönü Caddesi’nden gelip, Atatürk Caddesi’nden devam eden toplu taşıma araçlarının geçişinde rahatlama sağlamak üzere kaldırım düzenlemesi yapıldı. Böylece İnönü Caddesi’nde, Atatürk Caddesi girişindeki duraklarda ve Çakmak Caddesi’nden gelişlerde taşıt geçişleri rahatlatıldı.

TOPLU TAŞIMA ESNAFINDAN BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Toplu taşıma esnaf temsilcileri, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bürokratlarını da davet ederek Adalet Sarayı önündeki iyileştirmeleri yerinde inceledi. Özel halk otobüsü ve dolmuş kooperatifleri yöneticileri, mevcut ağaçlar korunarak ve çevreye zarar vermeden yapılan düzenlemeden duyduklarını memnuniyeti dile getirip, Başkan Hüseyin Sözlü’ye duyarlılığından dolayı teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar