28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Zeytinburnu’nda Vatandaşlar Cumhuriyet İçin Koştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytinburnu’nda Vatandaşlar Cumhuriyet İçin Koştu
Abone ol
Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen 7. Cumhuriyet Koşusu gerçekleştirildi.
Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen 7. Cumhuriyet Koşusu gerçekleştirildi.

Bin 100 kişinin katıldığı Cumhuriyet Koşusu’na 88 yaşındaki sporcu Safder Kartoğlu damga vurdu. 1 saat 25 dakika süren yarışmada genel klasman erkeler birincisi 26 dakika 13 saniyeyle Fetene Alemu Regasa olurken, genel klasman kadınlar birincisi ise 31 dakika 21 saniyeyle Sabahat Akpınar oldu.



Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından her yıl organize edilen Cumhuriyet Koşusu’nun 7’ncisi gerçekleştirildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın start verdiği Cumhuriyet Koşusu’na, Atletizm Eski Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve Beştelsiz Spor Kulübü Başkanı Naci Sert de katıldı. 19 ayrı kamerayla TRT Spor’dan canlı yayınlanan koşuda 88 yaşındaki Safder Kartoğlu, 10 bin metrelik koşuyu tek başına tamamlayarak, Cumhuriyet Koşusu'na damga vurdu.

Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesi’nden start alan koşuya, milli atletlerimizin yanı sıra Fetene Alemu Regasa ve Kefyalew Deja Burise gibi yurt dışından da birçok yabancı sporcu katıldı. Dört ana kategori ve 18 alt kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan bin 100 sporcu, göğüslerine takılan numaralardaki ciple takip edildi. Genç, yaşlı, gazi, engelli ve engelsiz bin 100 vatandaşın katıldığı Zeytinburnu 7. Cumhuriyet Koşusu renkli görüntülere sahne oldu.



"ULUSLARARASI FORMATTA BİR KOŞUYU TERTİPLİYORUZ"

Ödül töreninde konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Atletizm Federasyonu'nun uluslararası takviminde yer alan bir yarışmayı, 7’nci kez organize etmekten büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Gördüğünüz üzere yarışmaya çevre illerden, ilçelerden ve hatta yurt dışından çok sayıda sporcu katılım sağlamış durumda. Aynı zamanda milli atletlerimiz de bu yarışmada ter dökenler arasında yer aldı. Koşumuzun kontenjanını bin kişi ile sınırlanmıştık fakat artan yoğun talep üzerine kontenjanı, bin 100 kişiye çıkardık. Cumhuriyet Koşusu’nu diğer koşulardan farklı kılan özelliği birinciye hakiki saf altın madalya verilmesidir. Birlik ve beraberliği ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde böylesine bir uluslararası organizasyonu bize gerçekleştirme yetkisini veren Zeytinburnulu hemşehrilerimize, yarışmaya katılan vatandaşlarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

CUMHURİYET KOŞUSU ENGEL TANIMADI

Elektrik kazası sonrası sol kolunu kaybeden yarışmacılardan Cemal Erdoğdu, "Kütahya'dan İstanbul'a Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’na katılmak için geldim. 10 kilometrelik yolu 44 dakika 50 saniyede tamamladım bu da benim için iyi bir derece. Buradan bana destek olan Beştelsiz Spor Kulübü Başantrenörü Asım Çetin hocama çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Koşucular arasında yer alan yüzde 90 bedensel engelli Yahya Cömert, bitiş noktasına vardığında ise ilk işi annesine sarılmak oldu. Bedensel engelli oğlunu bitiş noktasında karşılayan anne Melike Cömert, duygu dolu anlar yaşadı. "Oğlum bu haliyle Avusturya'ya, Belçika'ya giderek koşulara katıldı.” diyen anne Cömert, “ oğlumla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET KOŞUSU’NU KÖPEKLERİYLE KOŞTU

Hayvansever Yılmaz Ozan ise, Zeytinburnu 7. Cumhuriyet Koşusu'na köpekleriyle birlikte katılmayı tercih edenlerdendi. 10 bin metreyi sahipleri Yılmaz Ozan'la birlikte koşan köpekler,  vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bitiş noktasına gelerek yarışı tamamlayan Yılmaz Ozan ilk olarak köpeklerine sarıldı.

Finish çizgisini köpekleriyle tamamlayan Yılmaz Ozan, "Her sabah köpeklerimle beraber 5 kilometre yol yürüyoruz. Onlarla birlikte yaşadığım hayat ömrümün en güzel zamanıdır." şeklinde konuştu.

YARIŞMANIN EN GENCİ 10, EN YAŞLISI 88 YAŞINDA


Zeytinburnu 7. Cumhuriyet Koşusu'nun en yaşlı sporcusu olan 88 yaşındaki Safder Kartoğlu ise yarışmaya damga vuran isimlerdendi. 10 bin metrelik mesafeyi sağlık ekiplerinin kontrolü altında koşan Safder Kartoğlu’nun bitiş çizgisine geldiğinde okuduğu şiir, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Koşusu'na babası İlhan Öz'le katılan 10 yaşındaki Mustafa Talha Öz ise, bitiş noktasında babasına sarıldı. 10 yaşındaki oğluyla yarışmaya katılan baba İlhan Öz, "Ben her sene koşulara katılıyorum ama oğlum ilk defa katıldı. Bu sene yarışmaya katılmak için çok ısrar etti. Onun sayesinde baba-oğul yarışmaya katıldık. İnşallah bundan sonraki senelerde de yarışmalara katılacağız." dedi.

Birincilerin hakiki saf altın madalya ile ödüllendirildiği yarışmada dereceye giren sporcular listesi şöyle:

Erkekler Genel Klasman’da: 26 dakika 13 saniyeyle Fetene Alemu Regasa birinci, 26 dakika 32 saniyeyle Alper Demir ikinci ve 26 dakika 33 saniyeyle Aykut Taşdemir üçüncü oldu.

Bayanlar Genel Klasmanda: 31 dakika 16 saniyeyle Sabahat Akpınar birinci, 31 dakika 56 saniyeyle Yeliz Kurt ikinci ve 31 dakika 58 saniyeyle Ummuhani Karaçadir üçüncü oldu.

Gençler Erkekler Kategorisinde: 29 dakika 50 saniyeyle Ömer Oti birinci, 29 dakika 51 saniyeyle Bekirhan Kabadayı İkinci ve 30 dakikayla Emirhan Şahin üçüncü oldu.

Gençler Bayanlar Kategorisinde: 31 dakika 33 saniyeyle Sümeyye Erol birinci, 31 dakika 35 saniyeyle Yayla Kılıç ikinci ve 32 dakika 46 saniyeyle Damla çelik üçüncü oldu.

Yarışmayı en son bitiren isim ise 10 bin metreyi, 1 saat 25 dakika 8 saniyede tamamlayan 88 yaşındaki Safder Kartoğlu oldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar