28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Zade® & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi, Etkin Eczacılık Derneği Üyelerini Ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zade® & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi, Etkin Eczacılık Derneği Üyelerini Ağırladı
Abone ol
Helvacızade Grubu, Etkin Eczacılık Derneği üyelerini 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde Konya’da ağırladı.
Helvacızade Grubu, Etkin Eczacılık Derneği üyelerini 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde Konya’da ağırladı.

Düzenlenen gezi kapsamında üyeler, Türkiye’nin 200’üncü, OTC (İlaç Dışı Ürünler) alanında ise ilk Ar-Ge merkezi olan Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’ni  ve Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’ni gezdi.

Değerli katkılarıyla sektör için önemli projelere imza atan Etkin Eczacılık Derneği, 1-2 Ekim tarihlerinde Helvacızade Grubu’nun ev sahipliğinde Zade® & Zade Vital® İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’ni ve Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri’ni gezdi.

Üyeler, Türkiye’nin en büyük 500 kurumu alanında yer alan, 1991 yılından itibaren gıda, 2000’li yıllardan itibaren Ar-Ge ve üretim yatırımı gerçekleştiren Helvacızade Grubu’nun Konya’daki Zade® & Zade Vital® İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’ni ve Zade Bitkisel Yağ Refinasyon Tesisleri’ni gezerek sağlık AR&GE’si alanında gerçekleştirilen İLK’leri ve biyoteknoloji vizyonu ile yapılmakta olan çalışmaları yakından deneyimlediler.

Dernek üyelerine yapılan hoşgeldiniz konuşmasında , Helvacızade Grubu CEO’su Mevlüt Büyükhelvacıgil, Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada; Helvacızade’nin 130 yıllık köklü bir kuruluş olduğunu, 1991 yılından itibaren üniversite & sanayi işbirliklerinin toplum sağlığına fayda sağlayacak pek çok hizmet ve ürüne dönüştüğünü ifade etti.

Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Konya’da 200.000m² alan üzerindeki Zade ve Zade Vital Üretim Tesisleri içinde yer aldığını belirten Büyükhelvacıgil, Merkez’de doğal ürünler başta olmak üzere, besin takviyesi, ilaç ve gıda alanlarında yeni ürün çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Zade Vital® ve İbn-i Sina Ar&GE Merkezi Müdürü Beril Koparal ise Merkez’de GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında yeni ürün denemelerinin de yapılabildiğini söyledi.

En yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile donatılmış Ar-Ge Merkezi’nde,  altyapının Japonya, Hollanda, İsviçre, Almanya, Kore, İtalya ve İngiltere’den gelen cihazlarla sağlandığını sözlerine ekleyen Beril Koparal, Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ile küresel ölçekte ürün geliştiren ve üreten bir ülke olmamıza büyük bir katkı sağlanacağını belirterek sözlerini noktaladı. Beril Koparal, konuşmasının ardından üyeleri eşi benzeri olmayan bir sağlık yolculuğuna çıkardı.

Program kapsamında Hz. Mevlana ve şehir turu yapan Etkin Eczacılık Derneği üyeleri Konya mutfağının eşsiz lezzetleriyle de tanışma fırsatı buldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar