28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Yapı Kredi'nin Toplam Kredileri 216.9 Milyar TL'ye Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapı Kredi'nin Toplam Kredileri 216.9 Milyar TL'ye Ulaştı
Abone ol
Yapı Kredi, yılın ilk dokuz ayındaki toplam aktif büyüklüğünü yılbaşından bu yana yüzde 27 artırarak 247 milyar 752 milyon TL’ye çıkardı.
Yapı Kredi, yılın ilk dokuz ayındaki toplam aktif büyüklüğünü yılbaşından bu yana yüzde 27 artırarak 247 milyar 752 milyon TL’ye çıkardı.

2015 başından bu yana kredi ve mevduat alanındaki hızlı büyümesini sürdüren Yapı Kredi’nin toplam kredileri 216.9 milyar TL’ye, toplam mevduat hacmi ise 136.3 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın toplam gelirleri ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 artarak 7 milyar 326 milyon TL’ye yükseldi. Yapı Kredi, 2015 yılı ilk dokuz ayı konsolide net kârını 1 milyar 274 milyon TL olarak açıkladı.

KREDİ VE MEVDUATTA SEKTÖR ÜZERİNDE BÜYÜMEYE DEVAM

Uygulanan Akıllı Büyüme stratejisinin olumlu sonuçlarını alarak sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeye devam ettiklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın şu değerlendirmede bulundu: “Yılın ilk 9 ayında başarılı bir performans sergileyerek odaklandığımız alanlarda hedeflerimize ulaştık. Kaynaklarımızı verimli kullanarak ve katma değeri yüksek alanlara odaklanarak hem krediler, hem de mevduatta pazar payımızı genişlettik. Nakdi kredilerimizi yılın başından bu yana yüzde 22 artırarak 153.7 milyar TL’ye, gayrinakdi kredilerimizi de yüzde 30 yükselterek 63.2 milyar TL’ye ulaştık. Böylece toplam kredi hacmimizi yüzde 24 artırarak 216.9 milyar TL’ye çıkardık. Aynı dönemde nakdi kredi pazarında payımızı da 24 baz puan arttırarak yüzde 10,5’e yükselttik. Bireysel ihtiyaç kredilerinde çeyreksel bazda yüzde 9, KOBİ kredilerinde ise yüzde 7 büyüme elde ettik. Toplam mevduat tarafında da sektörün 7 puan üzerinde bir performansla yüzde 27 artış sağladık ve toplam mevduat hacmimizi 136.3 milyar TL’ye, pazar payımızı ise yüzde 10,5 seviyesine ulaştırdık.”

Yapı Kredi olarak büyük önem verdikleri fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda da başarılı bir performans sergilediklerini kaydeden Açıkalın, “Eylül ayı sonunda 17 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1.2 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladık. Reel sektörün dış ticaret işlemleri için kullandırılacak bu kaynağı geçen yıla oranla maliyet düşüşü sağlayarak, yüzde 101 oranında yeniledik. Aynı zamanda, bono ihraçları, orta vadeli tahvil programı ile fonlama tabanımızı çeşitlendirmeyi sürdürdük“ dedi.

DİJİTAL KANALLARDA HIZLI BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Yapı Kredi’nin büyüme stratejisi çerçevesinde yaptığı fiziksel alandaki yatırımların büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Açıkalın, şu bilgileri verdi: “Müşteri odaklı bankacılık anlayışımızla müşteri tabanımızı büyütmeye ve dağıtım kanallarımızı genişletmeye devam ediyoruz. Aktif müşteri sayımız ilk dokuz ayda 512 bin artarak 11 milyona, toplam müşteri sayımız ise 21.1 milyona ulaştı. Hizmete giren yeni şube ve ATM’lerimizle bankacılık ağımızı da genişletmeyi sürdürüyoruz. Yılın ilk dokuz ayında açtığımız 12 yeni şube ile toplam şube sayımız 1.015’e, ATM ağımız ise yeni eklenen 584 ATM ile 4.217’ye yükseldi.

Öte yandan hızla değişen dünya ve farklılaşan müşteri talepleri ile birlikte mobil bankacılık başta olmak üzere tüm dijital kanallarımızı da geliştirip zenginleştiriyoruz. İnternet ve mobil bankacılığı kullanan aktif müşteri tabanımızı hızla büyütmeye devam ediyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre internet bankacılığı aktif müşteri sayısında yüzde 41, mobil bankacılıkta ise yüzde 113 büyüme sağladık. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışımız ile müşterilerimizin her türlü bankacılık ihtiyacını istedikleri zaman, istedikleri yerden en iyi şekilde karşılamaya, ihtiyaçlarına uygun ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”

KREDİ KARTLARI, LEASİNG VE FAKTORİNG’DE PAZAR LİDERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Kredi kartlarında da tarihten gelen güçlü pozisyonlarını sürdüklerini belirten Açıkalın,“Türkiye’nin ilk kredi kartı Worldcard ile 27 yıldır sektörde pazar lideriyiz. Worldcard ile bu dönemde kredi kartları alacak bakiyesinde yüzde 21,4, kredi kartı cirosunda yüzde 19,5, POS cirosunda yüzde 21 ve kart sayısında yüzde 18 ile pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. Son olarak Visa Europe’un düzenlediği Visa Europe Türkiye Konferansı Vizyonist 2015’te de ‘Visa Kredi Kartı ve Ticari Kart Alışveriş Hacminde Lider Banka’ ödülünü kazandık. Beş yıldır üst üste kazandığımız bu ödül ile kredi kartlarındaki liderlik unvanımızı da pekiştirdik” dedi.

Açıkalın, “Yapı Kredi olarak kendi sektörlerinde öncü olan portföy, yatırım, leasing ve faktoring alanlarındaki iştiraklerimiz ve yurtdışındaki bankalarımızla güçlü bir finansal hizmet grubuyuz. İkinci çeyrek itibarıyla Yapı Kredi Faktoring toplam ciro bazında yüzde 17,4, Yapı Kredi Leasing ise yüzde 18,2 pazar payı ile liderliklerini sürdürüyorlar. Yapı Kredi Leasing, Ağustos ayı içerisinde 7 bankanın katılımıyla sağladığı 106 milyon dolar sendikasyon kredisi ile kendi alanındaki güvenilirliğini bir kez daha teyit etti. Fitch Ratings ise ilk kez değerlendirdiği Yapı Kredi Yatırım’ın kredi derecesini en yüksek ulusal not olan AAA (tur) olarak belirledi. Böylece sektörünün öncü kurumlarından biri olan Yapı Kredi Yatırım, ilk kez girdiği Fitch Ratings derecelendirmesinde ulusal çapta en yüksek notu almış oldu. Bu başarılar özverili çalışmalarımızın ve attığımız adımların kalıcılığının ve sağlamlığının teyidi anlamına geliyor” diye konuştu.

KAZANDIĞIMIZ ÖDÜLLERLE BAŞARILARIMIZ TESCİLLENİYOR

Öte yandan farklı alanlarda aldıkları ödüller ile de başarılarını pekiştirdiklerini ifade edenAçıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu: “Euromoney’nin Nakit Yönetimi Müşteri Araştırması 2015 kapsamında, "Nakit Yönetiminde Türkiye'nin En İyi Bankası" seçildik.Mobil bankacılık uygulamamız ve web sitemiz, dünyanın en saygın iş dünyası ödül organizasyonlarından Stevie International Business Awards tarafından dört kategoride ödüle layık görüldü. Ayrıca Türkiye’nin lokasyon bazlı anlık bildirim gönderme özelliğine sahip ilk akıllı alışveriş uygulaması World Alışveriş Asistanı ise “Visa Europe Best Ödülleri 2015”de, “En inovatif” ürün ödülünü kazandı. Yapı Kredi Portföy ise Global Banking and Finance Review, Global Brands Magazine, Business Worldwide Magazine ve Global Finance Magazine tarafından sırasıyla; “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi, 2015”, “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetimi Markası”, “Yılın Portföy Yönetim Şirketi, Türkiye”, “Kurumlar için Türkiye’de En İyi Portföy Yönetim Şirketi, 2015” seçildi.”

Yapı Kredi’nin 30 Eylül 2015 Tarihli Konsolide Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:


Toplam aktifler: 247 milyar 752 milyon TL
   
Net Grup kârı: 1 milyar 274 milyon TL

Toplam nakdi krediler: 153.7 milyar TL
   

Toplam gelirler: 7 milyar 326 milyon TL

Toplam mevduat: 136.3 milyar TL
   
Faaliyet giderleri: 3 milyar 661 milyon TL

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar