29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Uluslararası Yatırımcılar, Yemek'te Bir Araya Gelecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Yatırımcılar, Yemek'te Bir Araya Gelecek!
Abone ol
Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı ve dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması MAPIC 2015, Fransa – Cannes şehrinde 8.400’ün üzerinde katılımcıya 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.
Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı ve dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması MAPIC 2015, Fransa – Cannes şehrinde 8.400’ün üzerinde katılımcıya 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Etkinlik kapsamında Uluslararası yatırımcıların, Türk yatırımcılar ve perakendecilerle bir araya geleceği “Geleneksel AYD MAPIC Yemeği” de 18 Kasım 2015 akşamı Majestic Barriere Hotel’de gerçekleştirilecek. AYD MAPIC Yemeğine çoğu yabancı yatırımcı 200’den fazla davetli katılıyor.

MAPIC kapsamındaki bir diğer Türkiye etkinliği ise 19 Kasım’da saat 14:30’da fuar alanında uluslararası katılımcıların da katılacağı bir oturumla gerçekleştirilecek. AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün moderatörlüğündeki yapılacak olan “Türkiye Daha İyi, Daha Hızlı , Daha Güçlü” isimli oturumun konuşmacılarıRönesans Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Zorlu Yatırım Genel Müdürü Didem Aydın ve Imax Başkan Yardımcısı Dolci Giovanni olacak.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü’nün MAPIC2015 yorumu:

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, özellikle son 10 yıldaki büyüme rakamlarıyla Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen perakende ve AVM sektörlerinin, yatırımcıların da gözdesi olduğuna işaret ederek,MAPIC gibi önemli organizasyonların yabancı AVM ve ticari gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra global perakende markalarının da dikkatini Türkiye’ye çekmesi bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yabancı yatırımcıların 2015 yılında Türkiye'deki toplam AVM yatırımlarının 14 milyar dolara ulaştığını belirten Belgü, şöyle devam etti:

“Son 6 yıl ortalaması 9.4 milyar dolar olan doğrudan yabancı sermaye girişlerinin yıllar itibariyle değişmekle beraber yüzde 10 ile 15'lik kısmınınAVM'lere geldiğini söyleyebiliriz.

Bizler hedeflediğimiz yolda ilerliyoruz. Bugün baktığımızda doğrudan yabancı yatırımların, toplam AVM sayısının yüzde 23'ünü, toplam yatırım büyüklüğünün ise yüzde 31'ini oluşturduğunu görmekteyiz. MAPIC organizasyonunun da, Türkiye’ye bu yabancı ticarigayrimenkul yatırımlarının ve tüm dünyada önemli yer tutan ve henüz Türkiye’ye gelmemiş global markaların kazandırılması ve Türkiye dışında açtıkları mağazalarla globalleşme yolunda ilerlemiş ve aynı yola çıkmak isteyen Türk markalarına destek noktasında oldukça önemli bir rol oynadığını düşünüyorum.”

MAPIC 2015’E DAİR KISA NOTLAR

18-20 Kasım tarihleri arasında Fransa Cannes’da gerçekleştirilecek MAPIC 2015’te 74 ülkeden 100 şehir temsil edilecek. 2.400 perakendeci, 700 stant katılımı, 2.300 geliştirici, 340 yatırımcı şirket bir araya gelecek. 12.000 metrekarede düzenlenecek fuara 8.400’ün üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
MAPIC’in bu yıl ki konsepti “Dijitalin Perakende Sektörüne Etkisi”
MAPIC 2015’te 25’ten fazla oturumda 100’ün üzerinde lider, konuşmacı olarak yer alacak.
MAPIC 2015’e katılan büyük AVM yatırımcıları arasında BAE’den Majid Al Futtaim,Katar’dan Place Vendome, İran’dan İran Mall, Nijerya’dan South Energy, Çin’den Wanda Group, Singapur’dan Capitamaalls Asia, Avrupa’dan Hammerson, Westfield, Klepierre, Unibail-Rodamco, ECE ve Sonea Sierra bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar