16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4494
EURO34.4565
ALTIN2484.1

Uluslar Arası Altın Tencere Dünya Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslar Arası Altın Tencere Dünya Ödülleri Sahiplerini Buldu
Abone ol
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Yemek Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Yemek Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı. 

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 13 ülkeden katılan yarışmacıların hazırladığı yemekler jüri tarafından değerlendirildi. Dereceye giren yarışmacılar nano teknolojiyle üretilmiş “Altın Tencere” sahibi oldu.

Yarışmada iki kolu olmadığı halde ayaklarıyla yemek pişiren İranlı yarışmacı Zohreh Etezadolsaltaneh’un aralarında bulunduğu İranlı ekip “İran pilavı” ile  1. olurken, 2. “Üsküp yahnisi” ile Makedonya, 3. Piliç Topkapı yemeğiyle Türkiye, 4’üncü de “Halelem” ile Pakistan ekibi oldu. Yarışma sonucunda nano teknolojiyle üretilen en büyük altın tencere İranlı ekibin oldu. Programa katılan Sevim Emre, Niran Ünsal ve Jale Parıltı engellilerle birlikte şarkı söyleyip halay çektiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri programında 13 ülkeden 60 yarışmacı ter döktü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol yaptığı konuşmada yarışmacılara teşekkür ederek, “Değerli başkanımıza böyle güzel bir organizasyonu yaptığı için teşekkür ediyorum.” dedi.. Engeliler Yasası’nın çıkarılmasında TBMM’de çalışan birisi olarak güzel bir iş yaptığını belirterek, “2005 yılında talimatı şimdiki Cumhurbaşkanımız ve dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Allah kendisinden razı olsun. Ülkemize bu yasayı hediye ettik. Tek amacımız eğitim, sağlık ve diğer alanlarda istihdamı ön plana çıkarmaktı. Eğer yasada eksik kısım varsa dilek ve temennileri dinliyor açıkları kapatmaya çalışıyoruz. “ dedi. 

ENGELLİSİ MUTLU OLAN TOPLUMU HEDEFLİYORUZ
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da geçen yıl “Birlikte Yemek Yapıyoruz-Birlikte Daha Güzel” programını düzenlediklerini hatırlatarak ülkenin yedi bölgesinden lezzetleri buluşturduklarını anlattı. Bu yarışmada da 13 ülkeden 60 lezzet ustasının yer aldığını da anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: ”Türkiye’de bir başka örneği olmayan Engelliler Sarayı’nda farklı bir program düzenliyoruz. Engellilere imkan oluşturmak ve fırsat vermek durumundayız. Engelliler Sarayımızda yüzlerce engelli kursiyerimiz kurs görüyor. Biz bireylerin mutluluğu için çalışıyoruz. Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, gencinin umutlu olmadığı, engellisinin mutlu olmadığı yerde toplumun huzurundan bahsedilemez. “

ENGELLİLER BİZİM BİR PARÇAMIZ
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü İnal Önal tekin de konuşmasında programa emeği geçen herkese teşekkür etti. Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi ise çok önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, “Bu sarayda engellerin kalktığını gördüm.” dedi.  Ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın eşi Sevim Emre de herkesin gönlündeki engeli kaldırarak engellilerin önünü açması gerektiğini belirterek, “Gözlerim yaşardı. Çok duygulandım. Engelli kardeşlerimize destek vermeliyiz. Onlara acımayalım, sevgi ile yaklaşalım.” diye konuştu.

ENGELLİLERLE HALAY ÇEKTİLER
Çekişmeli geçen yemek yarışmasında Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, İran, Pakistan, Ürdün, Katar, Tunus, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Yarışmada iki kolu olmadığı halde ayaklarıyla yemek yapma becerisi olan İranlı yarışmacı Zohreh Etezadolsaltaneh yoğun ilgi gördü. İranlı yarışmacı ülkesine ait yemek yaptı. Yine Katar adına yarışan görme engelli İbrahim El Bahlade de Şehriye yemeği pişirdi.  Yarışmacılar mutfakta hünerlerini sergilerken, ünlü sanatçı Niran Ünsal da mini bir konser verdi. Engelli kursiyerler de Parıltı’nın söylediği şarkılar sırasında halay çekerken Sevim Emre de kendilerine eşlik etti.


JÜRİ SEÇİMDE ZORLANDI
Akademisyen-Aşçılık Milli Takım Kaptanı Esat Özata’nın başkanlığını yaptığı jüride yer alan Öğretim Üyesi Ahmet Özbek, Axiotis Paraschos(Euro-Touges/ Avrupa Aşçılar Birliği Başkanı), Ümit Yüksel (AŞPAFED- Aşçılar ve Pastacılar Fed. Başkanı), Konuşma ve işitme engelli Hakan Alsaç (İstanbul Radisson Blue Otel-Ortaköy), Nadir Güllü (Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı) ve Meltem Açıkel (Yemek Kitabı Yazarı-TV Programcısı) yemekleri değerlendirdiler. Jüri yarışmacıların yaptığı yemekleri seçerken bir hayli zorlandı.

AYAKLARINA SAĞLIK
Yapılan değerlendirme sonucu yarışmada iki kolu olmadığı halde ayaklarıyla yemek yapma becerisi olan İranlı yarışmacı Zohreh Etezadolsaltaneh’un da aralarında bulunduğu İranlı ekip “İran Pilavı” ile  birinci olurken, “Üsküp Yahnisi” ile Makedonya 2., “Piliç Topkapı” yemeğiyle Türkiye 3. Ve “Halelem” ile de Pakistan ekibi 4. oldu. Birinci olan ekibe bilgisayar ile altın tencere, ikinciye tablet bilgisayar ile altın tencere ve üçüncüye de fotoğraf makinesi ile altın tencere hediye edildi. Yarışma sonunda Başkan Lokman Çağırıcı tüm yarışmacılara madalya, jüri üyelerine de teşekkür plaketi verdi.
Sunuculuğunu İnci Ertuğrul ile Esat Özata’nın yaptığı programa ayrıca Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, gazeteci Ömür Gedik, sanatçı Jale Parıltı ile Sevim Emre’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar