25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1

Türkiye Nüfusunun Yarısı 2050’de Bakım Gerektiren Nüfus Haline Gelecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Nüfusunun Yarısı 2050’de Bakım Gerektiren Nüfus Haline Gelecek”
Abone ol
2003 yılından itibaren üreme sağlığı ve infertilite (kısırlık) alanında çalışmalarını sürdüren TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ve üreme sağlığı alanında son gelişmelerle birlikte, yeni uygulamaların konuşulacağı, ulusal ve uluslararası arenada büyük ses getirmesi beklenen “6. Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi” Antalya’da başladı.
* 2003 yılından itibaren üreme sağlığı ve infertilite (kısırlık) alanında çalışmalarını sürdüren TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ve üreme sağlığı alanında son gelişmelerle birlikte, yeni uygulamaların konuşulacağı, ulusal ve uluslararası arenada büyük ses getirmesi beklenen “6. Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi” Antalya’da başladı.

* TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu açılış konuşmasında Türkiye’de 2050 yılında nüfusun yüzde ellisinin bakım gerektiren nüfus haline geleceğini ve bu nedenle acil olarak üreme sağlığının korunması konusunda çalışılması gerektiğini ifade etti.

Antalya, 07.11.2014 - 2003 yılından itibaren üreme sağlığı ve infertilite alanında çalışmalarını sürdüren TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen “Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi” görkemli bir açılışla katılımcılara merhaba dedi.

9 Kasım’a kadar sürecek olan dev organizasyona, bu yıl Antalya ev sahipliği yaparken, kongreye yerel, ulusal ve uluslararası arenada sağlık sektöründe hizmet veren binden fazla değerli isim katılım gösterdi. 4 gün boyunca, Türkiye’de ve dünyada üreme sağlığı konusunda yaşanan son gelişmelerle birlikte, yeni teknolojilerin masaya yatırılacağı kongrede, çok sayıda panel ve tartışmalı oturumlara yer verilecek.

Üremenin korunmasına yönelik yapılan akademik çalışmaların da katılımcılarla paylaşılacağı dev kongrede, üreme Sağlığının Korunması konusunda Türkiye’nin ve dünyanın en yetkin isimleri bir araya gelirken, TSRM tarafından projelendirilen ve ülkemiz adına büyük öneme sahip Üremenin Korunması (ÜK) projesi detaylı olarak katılımcılara aktarılacak.

Görkemli bir açılışla misafirlere kapılarını açan 6. Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi’nde, açılış konuşmasını, TSRM Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu yaptı.

Genç Nüfus Tehlike Altında…

Böylesine büyük ve değerli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Uncu, “Bizim temel olarak hedefimiz bireyin üreme hakkının korunması ve bunun için yapılması gerekenler. Bu hedef de devlet politikaları ile de birebir örtüşüyor. Ülkemizin genç nüfusu övündüğümüz bir şeydir. Ancak maalesef bu konuda acil önlem almazsak 2050 yılında Türkiye nüfusunun yarısı bağımlı yani bakım gerektiren nüfus haline gelecek. Yaşlılık artacak. Ve doğurganlık artık Türkiye’de sabitlendi. Bunun için acil olarak üreme sağlığının ve bireyin üreme hakkının korunması için çalışmaları yoğunlaştırmalıyız” dedi.

Üremenin Korunması Projesi Başlıyor

Prof. Dr. Gürkan Uncu üremenin hem kadın hem de erkek için kırılgan bir denge olduğunu ifade ederek; “Üreme sağlığının korunması bireylerin doğumu ile başlar. Bu noktadan itibaren çalışmaların derinleşmesi gerekiyor. Üreme sağlığı konusunda da ülkemizde çok fazla çalışma alanı yer almakta. Tabi ki bu alanlarda gerekli iyileştirme çalışmalarına da her zaman ihtiyaç söz konusu. Bizler bu konuda sorumluluk sahibi akademik kadrolar olarak, gerekli sorumlulukları alıp, projeler gerçekleştirmeye başladık. Bu kapsamda bugün burada açılışını yaptığımız kongremizde, TSRM olarak başlattığımız ve Üremenin Korunması (ÜK) adını verdiğimiz projenin detaylarını da siz değerli katılımcılarımız ile paylaşmış olacağız. Ülkemizin geleceği açısından umut vadettiğine inandığımız bu projemizin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde devreye girmesi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Projemizin aynı zamanda proje paydaşı olarak Sağlık Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile yapacağımız görüşmelerin ardından, olumlu geri dönüşler sağlayacağına ve yapılacak uygulamalarla birlikte, daha da geliştirileceğine yürekten inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Organizasyonunu Burkon Turizm’in yaptığı ve Maxx Royal Otel Belek'te gerçekleştirilen kongrenin açılış töreninde Prof. Dr. Hikmet Hassa’ya da Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar