28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

TSKB, Kurumsal Yönetim Notunu 9,52’ye yükseltti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TSKB, Kurumsal Yönetim Notunu 9,52’ye yükseltti
Abone ol
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 9,52 seviyesindeki notuyla BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip ikinci kuruluş oldu
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 9,52 seviyesindeki notuyla BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip ikinci kuruluş oldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Kurumsal Yönetim Ödülleri, Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında sahiplerini buldu. Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan kuruluşların 31 Aralık 2015 itibarıyla mevcut notlarını dikkate alan TKYD, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nı (TSKB), ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip 2’nci Kuruluş’ ödülüne layık gördü.

Adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim anlayışı benimseyen TSKB, kurumsal yönetim derecelendirme notunu 2014 yılında 9,44’e çıkartmıştı. 2015 yılında ise notunu 9,52’ye yükseltme başarısını gösterdi. BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil olduğu 2009 yılından bu yana en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasında yer alan TSKB, elde ettiği derecelendirme notuyla ilk üç kuruluş içerisindeki yerini korudu.

Ömer Eryılmaz: Kurumsal Yönetim Sürdürülebilirliğin En Önemli Ekseni

TSKB’de yerleşmiş bir şeffaflık ve kurumsal yönetim kültürü olduğunu belirten TSKB Genel Müdür Yardımcısı Ömer Eryılmaz, ödüle layık görülmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Ömer Eryılmaz şöyle konuştu: “Ülke kalkınmasına yönelik yatırımları destekleyen bir misyon bankası olarak kurumsal yönetim yaklaşımının sürdürülebilirliğin en önemli eksenlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, kurumsal yönetim ilkelerine tam uyum sağlamak; adil, saydam, hesap verebilir ve sorumlu bir yönetim kültürünü koruyup geliştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu konudaki kararlılığımızı BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil olduğumuz 2009 yılından bu yana aldığımız yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notlarıyla kanıtladığımıza inanıyoruz. Diğer yandan sürdürülebilir yatırımlara verdiğimiz desteğin olumlu sonuçlarını, güçlenen hisse değerlerimizle, kreditör ve yatırımcılar nezdinde her geçen gün artan itibarımızla da teyit ediyor olmak geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar