28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Tivibu ile tüm TV'ler 4K yayınla tanışacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tivibu ile tüm TV'ler 4K yayınla tanışacak
Abone ol
Türk Telekom Grubu’nun televizyon yayıncılığı platformu Tivibu, HD’nin 4 katı net görüntü sunan yüksek kaliteli 4K yayın teknolojisi dönemini başlatıyor.
Türk Telekom Grubu’nun televizyon yayıncılığı platformu Tivibu, HD’nin 4 katı net görüntü sunan yüksek kaliteli 4K yayın teknolojisi dönemini başlatıyor.

Tivibu ve lider TV markalarından Beko ile yapılan işbirliği; TV’ye entegre modül kullanılarak tüm uyumlu Beko Ultra HD TV’lerde 4K yayınların izlenmesine olanak sağlıyor. Bu gelişmeyle, Türkiye’de ilk defa harici bir uydu alıcı ve kumanda olmadan, hızlı ve kolay kurulum ile 4K yayın kullanıcılara sunulmuş olacak.

Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, Grup’un güçlü altyapısı ve teknolojisiyle, televizyon izleme deneyimini tamamen farklılaştıracaklarını belirterek, "2016'da 4K maç yayınlarını yaygınlaştırıp, dizi, film ve belgesellerle 4K içeriklerimizi zenginleştirmeyi ve bu yayınları herkese ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

İlk 4K yayınını lider TV üreticilerinden Beko ile yapan Tivibu, diğer TV üreticileriyle işbirliklerini sürdürecek. Tivibu, 2016 yılında, her ay en az bir futbol karşılaşmasını 4K kalitesinde Tivibu izleyicileri ile buluşturacak ve dizi, film, belgesel gibi içeriklerde de 4K kalitesinde seçenekler sunacak.

“4K kalitesinde yayınları daha fazla izleyiciye ulaştıracağız”

Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, Türk Telekom Grubu’nun güçlü altyapısı ve teknolojisiyle, TV izleme deneyimini tamamen farklılaştıracağını söyledi. Daha net ve gerçekçi görüntü sağlayan 4K standardının, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi gördüğünü belirten Dönmez, şu bilgileri verdi:

"Türkiye’de 4K standardına sahip olan televizyonların oranı giderek artıyor. Bu alanda ilk yayınımızı, lider TV markalarından Beko ile yaptığımız işbirliğiyle, Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki Celtic karşılaşmasıyla tüketicilere sunduk. Bu işbirliği ile modül uyumlu Beko Ultra HD TV sahibi olan kullanıcılar, yeni televizyonlarıyla beraber hediye edilen Tivibu Süper Paket ile 4K kalitesinde yayınları izleyebilecek. Bu işbirliği bizim için 4K yayınlarında bir başlangıç oldu. Önümüzdeki dönemde 4K kalitesinde yayınları daha fazla izleyiciye ulaştırmak için benzer işbirliği çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, 4K yayınları herkese ulaştırmak."

4K içeriğin adresi Tivibu olacak

4K yayın izlemek isteyen kullanıcılara kolaylık sağladıklarını da belirten Dönmez, "Çok yakında Türk Telekom Grup mağazaları ve tekno marketlerde de Tivibu modüllerini kullanıcılarla buluşturacağız. Bu modülü alan kullanıcılarımız ekstra bir uydu alıcısına ihtiyaç duymadan Tivibu’yu izleyebilecek, kolay ve hızlı kurulum ile beraber 4K deneyimini yaşayabilecekler" dedi.

Markası ne olursa olsun, 4K uyumluluğuna sahip TV’lerin hepsine 4K yayınları ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Çağrı Dönmez, 2016 yılında, her ay en az bir maçı 4K kalitesinde Tivibu izleyicileri ile buluşturmayı hedeflediklerini; dizi, film, belgesel gibi içeriklerde de 4K kalitesinde seçenekler oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Spordan filme, diziden müziğe zengin içerik

Konuşmasında, içerik yatırımlarına devam ettiklerini, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni üç sezon boyunca Tivibu üyeleri ile buluşturacaklarını da hatırlatan Dönmez, sözlerine şöyle devam etti: "Sporun farklı dallarını da Tivibu platformunda sporseverlerle buluşturuyoruz. WTA ve Fed Cup tenis turnuvalarını, Portekiz, Hollanda, Rusya ligleriyle beraber İtalya Kupası’nı, Uluslararası Prömiyer Tenis Ligi’ni, Amerikan Kolej Basketbol Ligi’ni de Tivibu Spor kanallarında yayınlıyoruz. Sinema filmlerinden dizilere, müzik ve eğlenceden, çocuk ve tematik belgesel kanallarına, geniş bir yelpazede yayın yapıyoruz. 7/24 kesintisiz film keyfi sunuyor, dizi tutkunlarını sevdikleri dizileriyle buluşturuyoruz. İçeriğimizi ve teknolojimizi önümüzdeki dönemde de geliştirmeye devam edeceğiz."



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar