19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.592
EURO34.8253
ALTIN2508.8

TGK’lılar Sinop’ta Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TGK’lılar Sinop’ta Bir Araya Geldi
Abone ol
Sinop’ta 81 ilden yaklaşık 200 gazetecinin katıldığı Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı başladı.

Sinop’ta 81 ilden yaklaşık 200 gazetecinin katıldığı Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı başladı.

81 ilden yaklaşık iki yüz gazetecinin katıldığı ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliği ile başlayan Türkiye Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel’in yerel basınla yaptığı kısa bir söyleşi ile başladı.

Toplantıya Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve TGK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir de katıldı.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel burada yaptığı açıklamada: “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu basının üst çatı örgütü. 8 federasyon ve 90’a yakın cemiyet ile birlikte kurulan bir çatı örgütü. Yaklaşık 20 bin dolayında gazeteci bu çatının altında. 4 ayda bir, 3 ayda bir Konfederasyonumuz tüm Türkiye’de bir faaliyet biraz da dayanışmayı dikkate alan böyle bir başkanlar kurulu toplantısı yapıyordu. Bizde bunlara katılmak istedik. 17. Başkanlar kurulu da Ordu’da yapıldı. Mayıs ayında yapılacak olan bu toplantıyı 18.’yi talep ettik. Sağ olsun genel başkanımız isteğimizi de geri çevirmedi. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gazeteciler cemiyeti başkanlarımız, gazetecilerimiz Sinop’a geliyor. Tabi ki de basının sorunları da burada yapılacak olan toplantıda masaya yatırılacak. Buradan sonuç bildirgesi ile de, Türkiye’ye duyurulacak.” ifadelerine yer verdi.

TGK BAŞKANI KOLAYLI: “SORUNLARIMIZ ÇOK FAZLA”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ise: “Bu meslekte örgütlenmenin çok önemli olduğuna inanan kişilerden biriyim. Bu nedenle daha önceki konfederasyon oluşumu sırasında ve Basın İlan Kurumu’nun delegeliği vesilesiyle Sinop’ta gazeteci meslektaşlarımla bir araya geldim. Türkiye’nin en ucu olan Sinop da bizim için önemliydi ve bu güzide kentimizde olmak bizi çok mutlu etti. Biz hem mesleki sorunlarımızı masaya yatırıyoruz. Başkanlar kurulu toplantısını Cumartesi günü yapacağız. 3 4 saat süreceğini düşünüyoruz. Bu toplantımızda mesleğimizin sorunlarını dile getireceğiz. Sorunlarımız çok fazla. Bunların hepsini Cumartesi günü yapılacak olan toplantıdan sonra tüm Türkiye’ye duyuracağız.” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK)’nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı daha sonra Sinop protokol ziyaretleri ile devam etti. Cemiyet Başkanları ilk olarak, 18. Başkanlar Kurulu Toplantısına ciddi anlamda destek veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti. Ardından Başkanlar, Sinop Valisi Köksal Şakalar’ı, Sinop Belediye Başkanlığını, Sinop’lu İş Adamları Derneği (SİAD) Sinop şubesini ve Sinop Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret ettiler.

“BASIN ETİK KURALLARI VE BASINDA ÇOĞULCULUK” ÇALIŞTAYI

TGK Başkanlar Kurulu toplantısının ikinci gününde Sinop Üniversitesi tarafından Konfederasyon üyelerine yönelik “Basın Etik Kuralları ve Basında Çoğulculuk” isimli bir çalıştay düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı için 81 ilden Sinop’a gelen cemiyet başkanlarına teşekkür ederek, “Düzenlediğiniz Başkanlar Kurulu Toplantısının verimli geçmesini diliyor, Türkiye’nin en mutlu şehrinde birkaç gün yaşamanın bile sizlere ilave mutluluk aşılayacağına inanıyorum. Bu toplantının aynı zamanda Sinop’un tanıtımı için güzel bir fırsat olduğuna inanıyorum. Bu sebeple toplantının Sinop ilinde yapılmasında talepkâr olan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cengiz Demirel’i tebrik ediyor, kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasında Üniversite hakkında genel bilgiler veren. Prof. Dr. Nihat Dalgın, Eylül 2017 tarihinde vefat eden Sinoplu Gazeteci Şevki Yıldırım'ı da anarak şu ifadeleri kullandı: "Bu anlamlı buluşmada Sinop Pusulası Köşe Yazarlarından merhum Gazeteci Şevki Yıldırım'ı da rahmetle anmak istiyorum. Kendisi kaleme aldığı bir köşe yazısında Üniversitemizden Basın Etiği konusunda bir çalıştay düzenlememizi istemişti. Bugün kendisinin bu arzusunu da yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum."

Oturum Başkanlığını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Başkanı Nazmi Bilgin’in üstlendiği çalıştayda Gazeteci Dr. Oğuzhan Kavaklı ile Gerze Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Funda İnce ve Abdullah Demir tarafından basın etik kuralları ve basında çoğulculuk kavramları ele alındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar