28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Team Alvimedica yarışçıları klinik çalışma için mercek altında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Team Alvimedica yarışçıları klinik çalışma için mercek altında!
Abone ol
Dünyanın en fazla takip edilen spor organizasyonlarından biri olan Volvo Ocean Race’te yarışan ilk Türk takımı olan Team Alvimedica, sportif başarılarının yanı sıra kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratan projeleriyle adından söz ettiriyor.

Dünyanın en fazla takip edilen spor organizasyonlarından biri olan Volvo Ocean Race’te yarışan ilk Türk takımı olan Team Alvimedica, sportif başarılarının yanı sıra kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratan projeleriyle adından söz ettiriyor.

Girişimsel kardiyoloji alanında hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla sağlık alanındaki tek global markamız olan Alvimedica, sponsorluğunu üstlendiği Team Alvimedica teknesindeki yarışçılar üzerinde yürütülecek bağımsız bir klinik çalışmada yüksek stresli koşulların insan kalbi üzerindeki etkilerinin araştırılmasına destek olacak.

Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve İngiltere’nin önde gelen akademik kurumlarından uzman hekimlerin liderliğinde, NASA teknolojisi kullanılarak hayata geçirilen çalışmanın; uzun vadedeki yüksek stresin insan sağlığı üzerindeki ilişkiyi gözler önüne sererek literatüre geçecek bir araştırma olması bekleniyor.

Dünyanın en fazla takip edilen spor organizasyonlarından biri olan ve denizlerin Formula1’i olarak tanımlanan Volvo Ocean Race’in ilk etabı, yarışan yedi teknenin de Cape Town’daki varış noktasına ulaşmasıyla son buldu. 19 Kasım’da başlayacak olan Cape Town – Abu Dhabi etabı için hazırlıklarını yapan takımlar, bir yandan kondüsyon çalışmalarını sürdürürken diğer yandan yarışın devamında kendilerine avantaj kazandıracak stratejiler üzerinde çalışıyor.

Alvimedica’dan Team Alvimedica ile sağlık alanında dünya çapında ses getirecek bir çalışma!

Volvo Ocean Race’teki ilk ve tek Türk takımı olan Team Alvimedica ise, aynı zamanda yarışın en genç ekibi olmasıyla da dikkat çekiyor. Şu anda Cape Town’da yarışın ikinci etabı için hazırlıklarını sürdüren Team Alvimedica, kalp sağlığı alanında dünya çapında ses getirecek bir çalışmaya da imza atıyor.

Girişimsel kardiyoloji alanında hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla Türkiye sınırlarını aşarak global bir marka olan Alvimedica’nın katkılarıyla; kardiyoloji alanında dünyaca tanınmış hekimler tarafından yürütülen çalışmada, Team Alvimedica teknesindeki yarışçılar gözlemlenerek yüksek stres taşıyan koşulların insan kalbi üzerindeki etkileri ortaya çıkarılacak.

NASA teknolojisinden faydalanılacak

Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve İngiltere’nin önde gelen akademik kurumlarından uzman hekimlerin liderliğinde ve NASA teknolojisi kullanılarak hayata geçirilen çalışmanın bu alanda yapılan çalışmalar arasında önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor. Bu çalışmanın bir diğer önemli amacı da, kalp hastalıkları ve diyabet gibi önemli metabolizma bozukluklarında artan risk faktörlerini belirlemek olacak.

Konfordan uzak, uzay mekiğini andıran teknede yüksek stres ve olağanüstü konsantrasyonun fiziksel ve psikolojik etkileri!

Alvimedica’nın yine bir ilke imza atarak başlattığı bu önemli çalışmanın liderliğini ise bugüne kadar kardiyolojik araştırmalarıyla dikkat çeken bir isim, Stockholm Karolinska Enstitüsü’nden Dr. Martin Ugander üstleniyor.

Yarışın böylesine önemli bir araştırma için kendilerine “eşi bulunmaz” bir ortam sağladığını ifade eden Ugander, Volvo Ocean Race’in sadece fiziksel dayanıklılık değil aynı zamanda olağanüstü konsantrasyon gerektiren bir yarış olduğuna da dikkat çekiyor. Ugander, ”Bir teknenin içinde, her etapta yaklaşık bir ay boyunca doğayla mücadele eden yarışçılar, dörder saatte bir kendilerine sunulan sınırlı bir konfor alanında dinlenme olanağına sahip oluyorlar. 9 ay boyunca, toplamda 39 bin mil ve 10 etabı kapsayan Volvo Ocean Race’te yarışan tüm yelkenciler, bir yandan olağanüstü bir fiziksel efor sarf ederken, dinlenme saatlerinde ise uzay mekiğini andıran teknenin içinde oldukça sınırlı bir konfor alanına sahipler. Yarıştaki inanılmaz rekabetin yarattığı stresin yanında bunu tam dokuz kez tekrarlayacak olmalarını bir düşünün. Yüksek stresinin kalp üzerindeki etkilerini gözlemlemek adına dünyada bundan daha ekstrem bir model bulabileceğimizi kesinlikle düşünmüyorum. Eğer bu çalışmayla hipotezimizi kanıtlamayı başarabilirsek; özellikle çok yüksek boyutta stresin insanı nasıl etkilediği; kalp sağlığı açısından hangi seviyedeki fiziksel ve psikolojik stresin tehlikeli olduğu konusunda önemli bir araştırmayı ortaya koyacağız. Aynı zamanda risk faktörlerinin nasıl önlenebileceğine de ışık tutabileceğimize inanıyoruz” diyor.

Bugüne dek yapılmış en kapsamlı çalışma olacak!

Klinik çalışmanın baş araştırıcısı olan İsveç Uppsala Üniversitesi’nden Profesör Stefan Branth ise  “Volvo Ocean Race 2014-15/Yelken Yarışında Stres 2014-15” adı verilen araştırmanın bugüne kadar hayata geçirilenlerden çok daha kapsamlı olduğunu ifade ediyor.

Volvo Ocean Race’in daha önceki yıllarda yapılan yarışlarında yelkencilerin uyku ve beslenmesine dair gözlemler yapan Dr. Branth, bu çalışmanın stresin insan vücudu üzerindeki negatif etkileriyle mücadele edilmesi konusunda hayli önemli sonuçları ortaya çıkaracağını düşünüyor. Branth, “Kalp, bağışıklık sistemi ve kardiyovasküler sistemin yanı sıra metabolizma ve beslenme konusunda da oldukça önemli sonuçlara varacağımız böylesine önemli bir çalışmayı Alvimedica’nin desteği sayesinde hayata geçirebiliyoruz. Alvimedica’ya teşekkür ediyoruz” diyor.

Bu çalışma Team Alvimedica’nın sağlığının kontrol altında tutulması açısından da önem taşıyor!

Yüksek stresin insan kalbi ve vücudu üzerinde yarattığı etkileri ortaya çıkarmasının yanı sıra Team Alvimedica ekibindeki yarışçıların sağlığının kontrol altında tutulması açısından da hayli önemli olan bu çalışmayı değerlendiren Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt, bu tarz çalışmalara liderlik etmenin Alvimedica’nın odaklandığı en önemli konulardan biri olduğunu söylüyor. Bozkurt, “Volvo Ocean Race gibi şartları bir hayli ağır olan bir yarışta, yelkencilerimizin sağlıkları bizim için en önemli öncelikli konu…” diyor.

Team Alvimedica’nın sağlığı ve formu korunuyor

Team Alvimedica’nın 30 yaşındaki skipper’ı Charlie Enright da, takım olarak hayata geçirilen bu çalışmadan oldukça memnun olduklarını ifade ediyor. Enright, “Sağlığımızı ve formumuzu ne kadar sağlamlaştırırsak yarışta o kadar iyi performans göstereceğimizi biliyoruz” diyor.

 

Bu noktada Volvo Ocean Race’te Alvimedica çatısı altında yarışmanın kendileri için oldukça değerli olduğunun da altını çizen Enright, “Sağlığımıza karşı gösterilen inanılmaz dikkat, önümüzdeki dokuz ayın bizler için nasıl geçeceği ile ilgili önemli iç görüleri barındırıyor” diye ekliyor. 

Tüm bulgular yarış sonunda açıklanacak

Team Alvimedica teknesinde yarışan sekiz ekip üyesi ve teknede görevli olan muhabirin ilk sağlık kontrolleri, Alicante ve Cape Town arasında gerçekleştirilen birinci etap öncesinde yapıldı. Testlerde NASA’da görev alan kardiyologlar tarafından geliştirilen son teknoloji EKG cihazlarıyla yapılan tetkiklerin yanı sıra detaylı kan testleri ve vücut ölçümleri de yapıldı. Aynı testler, ekibin Cape Town’daki bitiş çizgisine ulaştığı 7 Kasım Cuma günü bir kez daha uygulandı ve ilk etabın sporcular üzerindeki etkisi gözlemlendi. Klinik çalışmanın liderliğini üstlenen Prof. Dr. Branth ve Prof. Dr. Ugander, Volvo Ocean Race’in her durağında çalışma için veri toplamaya devam edecekler. Klinik çalışma sonuçlarının yarışın bitiminden sonra açıklanması ve yayınlanması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar