26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Sabah namazında okunması gereken dualar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabah namazında okunması gereken dualar
Abone ol
Sabah namazında okunması gereken dualar nelerdir ve hangileri yer almalıdır?

Sabah namazında okunması gereken dualar nelerdir ve hangileri yer almalıdır? Sizler için sabah namazında okunması gereken duaları sırası ile sunacak ve sonrasında da maun ve Kevser surelerinin açıklamasını sizler için sunuyor olacağız. Sabah namazı 2 rekat farz ve 2 rekatta da sünnet olarak kılınmaktadır.

Sabah namazında sırası ile okunacak sureler2 rekat sünnet kısmında: Sübhaneke, Fatiha suresi, Fil suresi ile başlıyor ve Fatiha suresi, Gureyş suresi, Ettahiyatatü, Allahime Salli, Allahime Barik, Rabbena Atina ve Rabbena Firli duaları ikinci rekatta okunmaya devam eder.

2 rekat farz kısmında ise Sübhaneke,Fatiha suresi ve Maun suresi okunuyor olacak. İkinci rekattaa ise Fatiha, Kevser suresi, Ettahiyyatü, Allahğme Salli, Allahüme Barik, Rabbena Aibe ce Rabbena Firli sureleri okunarak namaz tamamlanır.

Sabah namazında yer alan Maun suresi ve Kevser suresinin ise biraz daha ayrıntısına inmek istedik bu sefer. Maun suresi 7 ayetten oluşmaktadır ve anlamı ise yardım ile zekat anlamından gelmektedir. Maun suresi aynı zamanda Era’eytellezi olarak da bilinmektedir. Mekke döneminde inmiş olan Maun suresi sabah namazında okunacak duaların arasında yer almaktadır.

Kevser suresi ise sabah namazında yine okunacak duaların arasında geliyor ve peygamberliğin ilk dönemlerinde inen ve Mekke’de indirilmiş bir sure olarak bizlere sunuluyor. Toplamda 3 ayetten oluşan Kevser suresi adını hayır kelimesinden almış olduğu düşünülüyor. Kevser suresi de yine inna a’tayna olarak da bilinmektedir.

Kevser suresi fazileti yüksek dualar arasındadır ve namaz dışında da okumak oldukça hayırlıdır ve sizleri düşmanlarınızdan korumaya yardımcı olacak diye buyrulmuştur.

42 harf sayısından oluşan Kevser suresini okumak ve ezberlemek oldukça kolay olacaktır. Sabah namazlarınız için hem Masun suresi hem de Kevser surelerini okumak için ezberlemeniz kolaylık sağlıyor olacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar