28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Prof. Dr. Haydar Baş: "5 Bin Lira Asgari Ücreti Esnaf Değil Devlet Verecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Haydar Baş: "5 Bin Lira Asgari Ücreti Esnaf Değil Devlet Verecek"
Abone ol
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Türkiye gündemine oturan 'Milli Ekonomi Modeli ile 5 bin lira asgari ücret' projesiyle ilgili kritik ayrıntıyı ilk kez açıkladı.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Türkiye gündemine oturan 'Milli Ekonomi Modeli ile 5 bin lira asgari ücret' projesiyle ilgili kritik ayrıntıyı ilk kez açıkladı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Haznedar'da esnaf ziyareti yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Haydar Baş Türkiye gündemine oturan 'Milli Ekonomi Modeli ile 5 bin lira asgari ücret' projesiyle ilgili kritik bir ayrıntıyı ilk kez açıkladı.
Esnaflarla sohbet eden BTP lideri bir iş yeri sahibi işçisine nasıl 5 bin lira asgari ücret verecek sorusuna cevap verdi.

Haydar Baş, "işveren işçisine diyelim ki bin lira verecek geri kalan 4 bin lirayı da devlet işçinin hesabına verecek ve böylece bir işçinin eline ayda 5 bin lira asgari ücret geçecek" dedi.
BTP lideri girdiği bir dükkanda şunları söyledi," Biz asgari ücreti 5 bin lira yapacağız diyoruz. Sakın siz bu yükün size bineceğini zannetmeyin. Siz bugün verdiğinizi vereceksiniz, devlet bunun üzerini tamamlayacak."

"ÜLKELER BENİM ARKADAM YÜRÜYOR"
Ziyaret ettiği işyerlerinde esnaflarla sohbet eden BTP lideri
"100 bin liranın altında geliri olandan vergi almayacağız. Bakın ben vergisiz bir Türkiye diyorum. Her ev hanımı 1.500 TL, her Türk vatandaşı bin lira maaş alacak. Güneydoğu problemini biz halledeceğiz. Elele vereceğiz ve bu ülkeyi rahata kavuşturacağız. Şu anda Çin , Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Rusya benim Milli Ekonomi Modeli'mi uyguluyor. Bu ülkeler benim arkadam yürüyor. Bu sayede Rusya Devlet Başkanı Putin dünya lideri oldu." dedi.

"BU ÜLKEDE KARDEŞLİĞİ TEMİN EDECEĞİZ"
Türkiye'nin giderek kutuplaştığını ifade eden Haydar Baş, "özlenen kardeşliği biz temin edeceğiz" dedi. BTP lideri şunları söyledi, "Türkiye sağ sol, Alevi - Sünni gibi bölünmeye teşvik edildi, kavga noktasına sürüklendi. Binlerce insanımız gitti. Ben barışı temin edeceğim. Alevi - Sünni, sağ- sol vs... Bunları kardeş edeceğiz. Hepimiz bu memleketin insanlarıyız. Herkese can, mal, namus, din ve vicdan emniyetini getireceğiz. Hala Cemevleri hukuki statüye kavuşmuş değil. Yahu sen bu ülkede 60 bin kilise açtın. Bu ülkede 60 bin hıristiyan yok ki, peki Cemevlerine neden müsade etmiyorsun. Bizim dönemimizde herkes hukuk içerisinde her türlü hakkını elde edecek."

Esnaf gezisi sırasında engelli bir vatandaşla da karşılaşan Haydar Baş "İnşallah bizim dönemimizde engelli vatandaşlarımızı huzura kavuşturacağız. Devlet baba sizin geçiminizi temin edecek düzeyde sizlere maaş verecek." dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar