19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

Palandöken’de Gazetecilerin Birlik Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Palandöken’de Gazetecilerin Birlik Mesajı
Abone ol
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’na bağlı federasyon ve cemiyet başkanları Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Erzurum’da biraraya geldi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’na bağlı federasyon ve cemiyet başkanları Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde  Erzurum’da biraraya geldi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı federasyon ve gazeteciler cemiyetlerinin başkan ve yöneticileri Erzurum’da hafta sonunda tarih ve spor dolu bir gün yaşayarak, yerel basındaki birlik ve beraberlik mesajını yinelediler. 



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Cihangir’inde katıldığı toplantıda Erzurum’a gelen gazeteciler, ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile biraraya geldiler. Snov Dora Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 10 Aralık’ta Marmaris’te gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu toplantısında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen’i konuk ettiğini hatırlatarak,  Başkan Sekmen’in  burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilere Erzurum’u, EYOF’u ve Kış Turizmini anlattığının ve  Gazetecileri EYOF öncesi Erzurum’a davet ettiğini bildirdi. Özsoy, misafirperverliği için Başkan Sekmen’e teşekkür etti, konuklara hoşgeldiniz dedi.



Gazeteciler adına söz alan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de doğup büyüdüğü şehirde bir kez daha bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, baba dostu ve öğrenci iken velisi olan Merhum Kızılay Başkanı ve DAGC Kurucu Genel Başkanı Mithat Turgutcan’ı andı. Bilgin , konukseverliği için Başkan Sekmen’e teşekkür etti.

TÜRK BASINI TGK ÇATISI ALTINDA GÜÇBİRLİĞİ YAPMIŞTIR
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise kadim kent Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun  Türkiye genelinde örgütlü 7 federasyon ile bu federasyonlara üye ve Konfederasyon’a yetki veren 80 basın meslek kuruluşunun gücünü tek çatı altında topladığını ifade etti. Kolaylı, Türk Basını’nın  Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında güç birliğinin hem ülkemizin gelişmesi hem de basının sorunlarının çözümü açısından önemli olduğuna işaret etti.



KALEMLERİNİZ KALKINMAYA DESTEK OLACAK
Toplantıya katılan Ak Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da Türkiye’nin değişik yörelerinden gazetecileri Erzurum’da görmekten mutlu olduğunun belirterek, hoşgeldiniz dedi. Taşkesenlioğlu, Erzurum’daki etkinliğe katılanlar içerisinde hükümetin uygulamaya koyduğu Cazibe Merkezleri Projesi kapsamındaki illerden de çok sayıda gazeteci bulunduğunu ifade ederek, ‘kalemlerinizden çıkacak yazılarla bu bölgelerde ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacaksınız’ dedi.

SEKMEN’DEN PALANDÖKEN BRİFİNGİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de gazetecilere göreve geldiğinden beri, yaptığı çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili sunum eşliğinde brifing verdi. Başkan Sekmen, geçmişten izler taşıyan Erzurum’u geleceğe ulaştırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, bir taraftan tarihi dokuyu koruyup ortaya çıkaran projelerin hayata geçerken, diğer taraftan da kentsel dönüşüm hamlesi ile modern bir Erzurum’u inşa ettiklerini söyledi. Sekmen, spordan sağlığa, eğitimden turizme bir çok alanda cazibe merkezi olan Erzurum’da Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirme idaresinden devralınmasının ardından da kayak ve kış turizmi alanında da yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Ejder 3200 markasını oluşturarak kayak sporunda yeni bir vizyon ortaya çıkarıldığına da işaret eden Başkan Sekmen, yüksek irtifa kamp merkezi projesinin de her yıl geliştiğini geçen yıl 100 takımın kamp yaptığı merkezin Türkiye’deki diğer örnekleri gibi yılda bin takımın geleceği önemli bir merkez olması için çalıştıklarını söyledi. Palandöken Kayak Merkezi’nde çok kısa sürede büyük işler yapıldığını anlatan Başkan Sekmen, potansiyeli ile Avrupa’nın önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken’in yıldızının parladığını vurguladı. Başkan Sekmen, gazetecileri EYOF 2017’de görmekten mutlu olacaklarını sözlerine ekledi.



ERZURUM’U GEZDİLER
Toplantı sonrasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e plaket veren Başkan Sekmen, gazetecilere de hediyeler sundu. Başkan Sekmen, daha sonra Kayak Merkezi girişindeki Palandöken yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gazeteciler daha sonra gondol ile Palandöken’in zirvesine çıkıp, tesislerde incelemelerde bulundular. Ejder 3200 Genel Müdürü Yusuf Uygur’un gazeteciler tesisler hakkında bilgi verdiği gezide gazeteciler, Palandöken’e ayrı bir renk katan Küre Cafe’de bir süre dinlendiler.



KAYAKLA ATLAMA SÜRPRİZİ

Erzurum’daki gezilerini Anadolu’nun ilk üniversitesi tarihi Çifte Minareli Medrese,  Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Erzurum Kalesi civarındaki tarihi dokuyu ortaya çıkaran proje, yaklaşık 10 asırdır ayakta kalan Saltuklu eseri Ulu Camii ve Yakutiye Medresesi’ni ziyaret ederek bilgi aldılar. Yakutiye Medresesi’ni de gezen gazeteciler günün sürprizi ise atlama kulelerinde geldi. Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en modern atlama kulelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama Kıtalararası Kupası’nı izleme fırsatı buldular. Aralarında Türk sporcuların da bulunduğu 28 sporcun yarıştığı şampiyonada sporcuların uçarcasına yaptığı atlayışları  büyük bir heyecanla izleyen gazeteciler, tarihi anları cep telefonları ve fotoğraf makinalarıyla kaydettiler.

Programa Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Konfederasyona bağlı 7 Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile 50 İlden gelen cemiyet başkanları, DAGC yönetim kurulu üyeleri, Erzurum’dan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilci ve muhabirleri katıldı.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar