28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Otokar, körüklü otobüsünü ilk kez Avrupa’da sergiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otokar, körüklü otobüsünü ilk kez Avrupa’da sergiledi
Abone ol
Son 5 yıldır Türkiye otobüs pazarının lideri olan Otokar, KENT otobüsünün körüklü versiyonunu ilk kez Avrupa’da görücüye çıkardı.
Son 5 yıldır Türkiye otobüs pazarının lideri olan Otokar, KENT otobüsünün körüklü versiyonunu ilk kez Avrupa’da görücüye çıkardı.

Belçika’da düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı’nda sergilediği ürünlerle ihracat pazarlarında iddiasını artıran şirket ayrıca, faaliyet gösterdiği tüm Avrupa ülkelerinde, yılın ilk üç çeyreğinde toplam pazar artışlarının çok üzerinde bir artışa imza atarak önemli bir başarı elde etti.

Koç Topluluğu şirketi olan ve 40’tan fazla ülkeye otobüs ihracatı gerçekleştiren Otokar, otobüs endüstrisinin en büyük etkinliği olan Busworld Kortrijk 2015’te yerini aldı. Belçika’da düzenlenen, 34 ülkeden 400’e yakın katılımcı ve 116 ülkeden on binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan fuarda Otokar, 7 otobüsünü sergiliyor.

15 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da, modern taşımacılık için yatırımlarını sürdüren İETT’ye, halihazırda 900 otobüsü, yedek parça ve bakımıyla birlikte hizmete sunan Otokar, yurtiçinde şehir içi taşımacılığında yakaladığı başarıyı yurtdışına da taşıyor. Üst üste son 5 yıldır, Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olan Otokar fuarda, kullanıldığı ülkelerde, tasarımı, ergonomisi ve teknolojisi ile yüksek beğeni toplayan şehir içi otobüsleri KENT ve DORUK ile turizm ve servis taşımacılığına yönelik otobüsleri DORUK ve SULTAN’ın Euro 6 motorlu üyelerini sergiliyor. Ürün ailesinin en yeni üyesi olan KENT KÖRÜKLÜ şehiriçi otobüsünü de ilk kez Avrupa’da tanıtacak olan şirket, Busworld 2015’te 6 gün boyunca, 3. Salon, 302 numaralı standında yenilikçi araçları ile misafirlerini ağırlayacak.

AVRUPA'DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
İki yılda bir Belçika’da düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarı’nı ve Otokar'ın Avrupa ticari araç sektöründeki konumunu değerlendiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2015'in ilk 8 ayında, Avrupa pazarında, bulundukları hemen her ülkede büyüme yakaladıklarını söyledi.

Rekabetin oldukça yüksek olduğu Türkiye pazarında liderliklerini yıllardır koruduklarının altını çizen Görgüç, “Türkiye'de, otobüs alanında sahip olduğumuz başarıyı Avrupa'ya da taşımak için son dönemde çalışmalarımızı artırdık ve bu sayede önemli bir ivme yakaladık. Özellikle İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'dan gördüğümüz talepten oldukça memnunuz. Söz konusu ülkelerde, ilk üç çeyrekte, toplam pazar artışlarının çok üzerinde bir artışa imza attık. Bu artışlarda, Avrupa’ya yönelik yeni yapılanmamız ve müşterilerimize olan yakınlığımız oldukça etkili oldu” dedi.

KENT Körüklü’yü Avrupa pazarında ilk kez lanse ettikleri Busworld Fuarı’nın, kendileri için büyük önem taşıdığını da aktaran Görgüç, şöyle devam etti: “Otokar 50 yılı aşkın otobüsçülük tecrübesiyle özellikle şehir içi taşımacılığında ciddi bir başarıya sahip bir firma. Bugün Slovenya’dan Türkiye’ye; Malta’dan Macaristan’a kadar pek çok ülkede şehir içi yolcu taşımacılığında Otokar otobüsleri hizmet veriyor. İlk kez Busworld fuarında tanıttığımız KENT Körüklü, şehir içi ürün ailemizin en önemli tamamlayıcılarından biri olacak. Tamamı Otokar tarafından tasarlanan otobüs ailemizin en yeni üyesi KENT Körüklü otobüsümüzün, 18 ve 18.75 metrelik seçenekleri bulunuyor. Aracımızın basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolculara kolaylık ve geniş iç hacmi ile konfor sunuyor. Uzun periyodik bakım aralıklarına ek olarak, düşük işletme giderleri, uzun ömürlü ve az yakan motoru, yüksek yolcu taşıma kapasitesi ve dayanıklılığı ile KENT Körüklü’nün, şehir içi toplu taşımacılıkta büyük şehirlerin en büyük yardımcısı olacağını düşünüyoruz.”

“İHRAÇ EDİLEN HER 5 OTOBÜSTEN 3’Ü, OTOKAR İMZASI TAŞIYOR”
Otobüs pazarı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Görgüç, “Avrupa pazarı yılın üç çeyreğinde yüzde 16.6 büyüdü. Türkiye pazarında ise büyüme söz konusu dönemde, 7-9 metrede yüzde 6 olarak yaşanırken, 9 metre üstü pazarda yüzde 23 olarak gerçekleşti. Otomotiv Sanayi Derneği verilerine göre, aynı dönem küçük ve orta boy otobüs ihracatında, Türkiye’de lider firma olduk. İhraç edilen her 5 otobüsten 3’ü, Otokar imzası taşıyor” diye konuştu.

Bünyesinde yer alan Ar-Ge merkezi ile araçlarında kendi teknolojisi, tasarımı ve uygulamalarını geliştirme kabiliyetine sahip olan Otokar, Busworld’de geniş ürün yelpazesini çevreci Euro 6 motoru, farklı taşıma kapasiteleri ve ihtiyaca uygun donanımlarla birlikte sergiliyor.

OTOBÜS AİLESİNİN YENİ ÜYESİ: KENT KÖRÜKLÜ
Düşük emisyonlu çevreci motoru ile şehir içi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan, güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk vadeden KENT Körüklü, önde bağımsız aks uygulaması ile benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlıyor. KENT; EBS, ABS, ASR, disk frenler ve Avrupa normlarını aşan güvenlik ekipmanları ile maksimum güvenlik sunuyor.

Araç üzerinde bulunan ‘CAN’ altyapısı, her müşterinin ihtiyacına göre yeniden konfigüre edilebilen kullanıcı bilgi sistemi, belediyelerin ihtiyaç duyduğu yeni donanımlara açık modüler yapısı ile rakiplerinden ayrışan KENT Körüklü, 380 litrelik yakıt deposu ile sağladığı uzun menzil sayesinde de kullanıcısına pek çok avantaj sağlıyor.


OTOKAR HAKINDA

Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, ticari araçlarda otobüs, kamyon ve semi treyler; savunma sanayi için çeşitli tiplerde tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar ile kule sistemleri tasarlayıp üretmektedir. Otokar, ayrıca Altay ana muharebe tankı projesinde ana yüklenicidir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar