19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5981
EURO34.8121
ALTIN2508.9

Le Cordon Bleu Pastacılık Sırlarını Minik Şeflerle Paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Le Cordon Bleu Pastacılık Sırlarını Minik Şeflerle Paylaştı
Abone ol
Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları okulu Le Cordon Bleu, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinde, tarihi Latife Hanım Anaokulu’nda Hataylı miniklere beslenme ve lezzet semineri ile pastacılık atölyesi düzenledi
Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan 119 yıllık Mutfak Sanatları okulu Le Cordon Bleu, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinde, tarihi Latife Hanım Anaokulu’nda Hataylı miniklere beslenme ve lezzet semineri ile pastacılık atölyesi düzenledi


Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinlikleri, dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla 3-6 Eylül tarihleri arasında Hatay’da gerçekleşti. 17 Akdeniz ülkesinden ünlü şef ve gurmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında Le Cordon Bleu, 19. yy’da kilise ve misyoner evi olarak yapılmış, 2013’te Hatay Valiliği tarafından restore edilerek anaokulu olarak hizmete açılmış tarihi binada, 40 anaokulu öğrencisine iki günlük bir eğitim verdi. Minikler, ilk gün Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Beslenme Uzmanı Begüm Kalyoncu’dan beslenme kurallarını, lezzet kavramını oyunlar eşliğinde öğrendiler.  İkinci gün ise şef önlüklerini ve şapkalarını giyen minikler Fransız Master Şef Christophe Bidault ile mutfağa girerek, eğlenceli sorularıyla pastacılığın sırlarını öğrendiler. Minik şefler, ilk profesyonel mutfak etkinliklerinde badem ezmesinden kendi sanat eserlerini yarattılar.


Geleceğin master şefleri bu miniklerin arasından çıkabilir!


Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, anaokulundaki 5 yaş grubuna düzenlenen beslenme semineri ve pastacılık atölyesinin ileride lezzet kültürlerini dünyaya açacak şeflerin yolunu açabileceğini belirterek,  “Hatay’daki Akdeniz Ülkeleri Mutfak günlerine katılarak, zaten çok zengin lezzetler ve geniş mutfak kültürü içine doğan bu şanslı miniklere, eğlenerek öğrendikleri bir eğitim hazırlamak bizim için de çok keyifli oldu. Kimbilir belki bu minik şeflerin arasından, bu kültürlerin mutfağını dünyaya taşıyacak Master Şefler çıkacak. Bu lezzetli çorbada bizim de tuzumuz bulunduğu için çok mutluyuz” dedi.


Renkli etkinliğin sonunda Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, minik şeflere törenle “Le Cordon Bleu” sertifikalarını verdi.


Le Cordon Bleu Hakkında:

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteciMarte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü, hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.


Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.


Le Cordon Bleu, 19 Temmuz 2012 tarihinde Özyeğin Üniversitesi ile imzalandığı iş birliği anlaşmasıyla Türkiye’de eğitimlerine başladı. Bu iş birliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda derslerin Le Cordon Bleu master şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilmesini ve 4 yıllık lisans programının yanı sıra üniversitenin öğrencisi olmasa da kariyerini değiştirmek ya da bu alandaki yetkinliğini geliştirmek isteyenler için, bir sertifika programını da kapsıyor. Le Cordon Bleu’nun uluslararası geçerliliği ve saygınlığı olan sertifikası, mezunlarına dünyanın dört bir yanında en iyi yerlerde kariyer edinmenin kapılarını aralayacak. Türkiye’den de Michelin yıldızlı Şeflerin çıkmasını sağlayacak.
Şef Christophe Bidault Hakkında:


Şef Christophe Bidault, gerek Fransa’da gerekse İngiltere’deki pek çok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katılmıştır.


Loire Valley yakınlarındaki Chartres’de dünyaya gelen Şef Christophe, ekmek ve pastacılığa duyduğu tutku nedeniyle Normandiya’da LEP Rouen’de ekmek yapımı üzerine profesyonel bir diploma olan  Certificat d'Aptitude Professionnelle Boulanger’yi (C.A.P.) aldı. Şef Christophe, daha sonra pastacılık, dondurma, çikolata ve şekerleme alanında CAP Pâtissier Glacier Chocolatier Confiseur adlı ustalık sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifika çalışmalarını sürdürürken, becerilerini geliştirmek için her yaz Dordogne bölgesindeki en iyi pastanelerde çalıştı.


Ustalık sertifikasını almaya hak kazandıktan sonra, Fransa’daki çeşitli pastanelerde ve fırınlarda hizmet veren Şef Christophe, daha sonra Güney Doğu bölgesindeki restoranlarda becerilerini sergileyebilmek için İngiltere’ye yerleşti.  Londra’da Parfait Ltd şirketinde çalışmaya başladı ve burada Harrods ve Fortnum & Mason gibi elit mağazalara ürün tedarik etti. 1994 yılında Harrods’a geçerek, Hamur İşleri ve Viyana Çöreği (Viennoiserie ) departmanlarında “Head Chef” (Aşçıbaşı) olarak görev yaptı.


Daha sonra ünlü şef Philippe Dadée ile çalışmaya başlayan Şef Christophe, Londra’nın 5 yıldızlı otelleri için ekmek üretmeye ve tedarik etmeye başladı. Şef Bidault, ardından Londra’nın ünlü otellerinden Ritz Hotel’e transfer oldu ve burada Yönetici Pasta Şefi (Executive Pastry Chef) olarak hizmet verdi.


Şef Christophe, Le Cordon Bleu’de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu.  Şef Christophe, her ayrıntısı düşünülmüş şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleriyle ünlüdür.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar