20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kurban Bayramı’nda tatil yerini doğru seçin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Bayramı’nda tatil yerini doğru seçin
Abone ol
Nüanstur, Kurban bayramı tatilinde doğru tercihler yapmak isteyen misafirlerine tavsiyelerde bulundu.Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, tatil süresinin 5 gün olduğunu belirterek “Bayram tatili için vizesiz ve yakın yerler doğru tercih olabilir”dedi.
Nüanstur, Kurban bayramı tatilinde doğru tercihler yapmak isteyen misafirlerine tavsiyelerde bulundu.Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak, tatil süresinin 5 gün olduğunu belirterek “Bayram tatili için vizesiz ve yakın yerler doğru tercih olabilir”dedi.


Kurban bayramı tatil süresinin belli olmasından sonra, tatil planlarına başlayan misafirlerimiz için doğru hizmeti ve doğru destinasyonu vermek isteyen Nüanstur, bu konuya dikkat çekiyor.Geçen hafta açıklanan 5 günlük tatil süresinin doğru kullanılması açısından doğru tercihlerinin önemine dikkat çeken Nüanstur, özellikle uçuş mesafesi ve vize konusunda destinasyonların seçimine vurgu yapıyor.

Misafirlerimizi doğru yer konusunda uyaran, Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak uzak destinasyonlardan uzak durulması gerektiğini belirterek”Bu bayramda tatil süresi 5 gün olacağı için uzak destinasyonlara yönelmek yerine 4 saatlik uçuş çanağı içinde kalan yerler daha cazip.Misafirlerimiz için özellikle Bosna başta olmak üzere,vize sorunu olmayan çok sayıda ülke barındırması nedeniyle Balkanlar her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Afrika’nın büyüleyici ülkeleri arasında yer alan Fas’ta yine vizesiz yolculuk nedeniyle ön plana çıkmaya başladı. Çocuklu ailelerin bir başka favorisi ise Paris. Disnayland’ın bu konuda çok etkili olduğunu söylemek mümkün. Aileler çocukları ekseninde bir tatil planladıklarında Paris cezbedici hal alıyor.Bu yüzden vize istenen destinasyonlar için şimdiden başvuruda bulunmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Aksi takdirde elçiliklerde yaşanılacak yoğunluk nedeniyle tatil önceci stresli günler geçirilmesi oldukça yüksek bir ihtimal. Yurt içinde ise elbette GAP turları ilk planda tercih ediliyor. Bu turları Karadeniz ve Konya’nın takip ettiğini söyleyebiliriz. Otel tercih edenler arasında termal otellere ilginin arttığını görüyoruz. Antalya, Ege ve KKTC’de kurulu tesisler ise her sene olduğu gibi bu senede revaçta” şeklinde konuştu.

Tatilcilerin sayısı 1.5 milyonu aşar

Kurban bayramında da Ramazan Bayramıyla benzer rakamda insanımızın yurt içi ve yurt dışı tatile gitmesini beklediğini belirten Güngör Kabak, tatile çıkacakların 500 bin civarında olmasını tahmin ettiklerini söyledi.Kabak, bu sayının rezervasyonsuz hareket eden münferit tatilcilerle birlikte 1.5 milyonu aşabileceğini söylerek” Yurt dışı rezervasyonları 200 bin sınırına gelmiş durumda. Yurt içi tatil tercihi yapanlar ise 300 bin civarında. Tahminimce bayrama birkaç gün kala rezervasyonlar tamamen dolmuş olacaktır.” dedi.


Bayram tatilinde 500 milyon lira harcanır

Yurt içinde tatile çıkan 300 bin kişinin 250 milyon lira, yurt dışında tatil yapacak 200 bin kişinin ise yine 250 milyon lira civarında bir harcama yapmasını beklediklerini söyleyen Nüanstur Genel Müdürü Güngör Kabak ”Tatil sürecinde cebimizden 500 milyon lira civarında bir rakamın çıkmasını bekliyoruz.”dedi

Bayram döneminde fiyatlara da değinen Güngör Kabak,” 5 gün için 5 yıl­dız­lı Gü­ney otel­le­rin­de ko­nak­la­ma, or­ta­la­ma 1500 li­ra­dan baş­lar­ken Kıb­rı­s’­ta­ki otel­ler 1200-1800 li­ra ara­lı­ğın­da. Bu ra­kam 4 yıl­dız­lı otel­ler­de 800 li­ra­ya ka­dar dü­şe­bi­li­yor. Vatandaşın yurt dışına ilgisi de aslında rakam kıyaslamaktan ileri geliyor. Nüanstur olarak bizim düzenlediğimiz 8 ülke kapsayan herşey dahil Büyük Balkan Turumuz 500 Euro civarında. Yine aynı şekilde bilet dahil Fas turumuz 699 Euro.Biz kaliteyi doğru fiyatlarla vermeyi çok önemsiyoruz bu yüzden tatil satın alırken tercihlere çok dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar