28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Kimya sektörünün eğitim platformu 5 dilde yayında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimya sektörünün eğitim platformu 5 dilde yayında
Abone ol
Kimya sektörünün işgücü niteliğini artırmayı hedefleyen İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırladığı Chemical Movetech Projesini uygulamaya geçirdi.
Kimya sektörünün işgücü niteliğini artırmayı hedefleyen İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırladığı Chemical Movetech Projesini uygulamaya geçirdi.

Alt yapı çalışmaları 2 yıl önce başlayan proje kapsamında e-öğrenme modülleri geliştirildi. Aralık ayı ile birlikte sektörün kullanımına açılan eğitim modülleriyle kimyadaki en yeni gelişme ve bilgilere istenilen yerde ve zamanda kolayca ulaşılabilecek.

Chemical Movetech Projesi, İKMİB’in koordinatörlüğünde, PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) ve İspanya, Polonya ile Litvanya ortaklığında gerçekleştirildi. Kimya sektörünün ihtiyaç duyduğu Elektronik Eğitim Platformu ve eğitim modülleri Türkçe, İngilizce, Lehçe, İspanyolca ve Litvanca olmak üzere 5 dilde hazırlandı. Sektör çalışanları için özel olarak geliştirilen modüller ve platform; video, animasyon, sınav ve anketler ile desteklenerek interaktif hale getirildi.

Chemical Movetech Projesi’ndeki eğitim modülleri; ilaç, kimyevi ürünler (boya ve sabun) ve plastik olmak üzere üç ana kategoride dört meslek grubu için hazırlandı. Kullanıcıların Hammadde, Üretim Prosesleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Atık ve Ambalaj konularına ilişkin bilgilere ulaşabileceği eğitim modülleri http://chemicalmovetechportal.eu/ üzerinden sektörün paylaşımına açıldı. Üniversitelerin ve meslek liselerinin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler bu eğitim sistemine üye olarak faydalanabilecek. Eğitim modüllerinin sayısı ve içerikleri ise her yıl ihtiyaçlara göre artarak devam edecek.


İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Chemical Movetech projesini başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi büyüyor, genç nüfus artıyor. Genç nüfusun istihdam sorunu için çözüm önerileri aranırken sanayici ise nitelikli işgücüne ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşıyor. İhracat performansıyla Türkiye’nin lider sektörlerinden biri konumuna yükselen kimyada da durum farklı değil. Birlik olarak bizler de Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Hibe Programı’ndan hibe desteği alarak Chemical Movetech projesini hayata geçirdik.”

Kimya sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenlerin; kullanılan hammaddelerin özellikleri, üretim teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği ile atık konularında bilgi ve beceri düzeylerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Akyüz, “Dünya hızla değişiyor ve teknolojinin olanaklarını kullanarak bu değişime çok daha hızlı adapte olmak mümkün. Hazırladığımız eğitim platformu sayesinde artık güncel bilgilere ulaşmak çok kolaylaşacak. Bu çalışmaların hem işçi ve işveren, hem de sektörümüz açısından faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar