29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

“Keşif Dünyası” Türkiye’de, çocuklar için hem bilim hem eğlence

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Keşif Dünyası” Türkiye’de, çocuklar için hem bilim hem eğlence
Abone ol
Henkel’in çocuklara bilimi sevdirmek ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak için dünyanın farklı ülkelerinde sürdürdüğü “Keşif Dünyası” projesi, ülkemizde deYaratıcı Çocuklar Derneği iş birliğinde gerçekleşiyor.
Henkel’in çocuklara bilimi sevdirmek ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak için dünyanın farklı ülkelerinde sürdürdüğü “Keşif Dünyası” projesi, ülkemizde de
Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliğinde gerçekleşiyor.

Keşif Dünyası ile çocuklar bilimi keşfediyor

Öğrenme alanında okul dışında en kapsamlı kurumsal programlardan biri olarak kabul edilen Keşif Dünyası projesi şimdi Türkiye’de. Henkel bu kapsamda Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin iş birliği ve uzmanlarla birlikte her gün Türkiye’de okul ziyaretleri yaparak çocuklara bilimi sevdirecek laboratuvar uygulamaları gerçekleştiriyor. Proje kapsamında 2015 yılında birçok okulda 67 bilim atölyesi ile 1.500 öğrenciye ulaşıldı. Çocuklar, okullardaki bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme, kozmetik ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda ilk bilimsel deneylerine katılıyor. Çocuklar, deneylerde araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi malzemeler üzerinde yapıyorlar. “Keşif Dünyası” projesinde, yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çocuklara özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırılmaya büyük önem veriliyor.

Henkel’in Düsseldorf’taki merkezinde Sürdürülebilirlik ve Keşif Dünyası Girişimi Yöneticisi Dr. Ute Krupp, “Bu proje, çocukların gerçek bir bilim insanı gibi davranabilmelerinin yanı sıra yapıştırıcı, kozmetik, deterjan ürünlerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik hakkında araştırma yapabilmeleri açısından da büyük bir fırsat. Bugün yalnızca 5 ülkede uygulanan ve global anlamda büyük önem taşıyan projeye Türkiye’nin katılması bizim için mutluluk verici. Çünkü Keşif Dünyası projesi, ülkelerin geleceği için oldukça değerli olan çocukları, bilime yönlendirerek ve onların ilgilerini bu alana çekerek çok özel bir görevi yerine getiriyor.” dedi.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar ise “Keşif Dünyası projesi, çocukların içlerindeki dâhiyi keşfetmelerini ve eğlenirken yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak üzere hayata geçirildi. Şu anda onlarla birlikte biz de bu heyecanı yaşıyoruz. Hedefimiz, ‘Keşif Dünyası’ girişimi ile çocukların keşfetme merakını geliştirmek ve bilim merakını ateşlemek.” şeklinde konuştu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa da görüşlerini; “Keşif Dünyası projesi ile çocuklara Türkiye’de bilimin kapılarını açıyoruz. Çocuklar bu sayede minik araştırmacılar olarak bilimin sırlarına yol alıyor ve ilk deneylerini gerçekleştiriyorlar. Bu deneyim, gelecekteki mesleki seçimlerine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca Keşif Dünyası, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çocuklara sürdürülebilirlik ve çevre bilinci aşılıyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak; dünya markası Henkel ile çocuklarımız ve dünyamızın geleceği için son derece faydalı ve önemli olan bu projede birlikte çalışmaktan mutluyuz.” sözleriyle ifade etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar