29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

İyi Dersler Şoför Amca projesinin 2015-2016 dönemi çalışmaları Ankara’da başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Dersler Şoför Amca projesinin 2015-2016 dönemi çalışmaları Ankara’da başladı
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan iş birliği protokolüyle ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ kapsamında hayata geçirilen ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesinin yeni dönemi 29 Eylül-2 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara’da formatörlere yönelik gerçekleştirilen eğitim semineri ile başladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin’in işbirliğiyle ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ kapsamında 2014’te hayata geçirilen taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan İyi Dersler Şoför Amca projesinin 2015-2016 eğitim öğretim yılı uygulamaları formatör eğitim semineriyle başladı.

Projenin formatör eğitimi, 29 Eylül-2 Ekim 2015 tarihlerinde Samsun, Manisa, Kayseri, Mersin, Bursa, Ankara, Kütahya, Kastamonu, Sivas ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Formatör eğitim semineri kapsamında ayrıca, Michelin’in lastik bayine ve TÜVTÜRK İvedik Araç Muayene İstasyonuna teknik gezi düzenlendi.

Lastik bayiindeki gezide lastiklerin basınçları, diş derinliği, kış lastiği kullanımı, yeni lastiklerin kullanımı hakkında bilgiler verilerken, araç muayene ziyaretinde ise muayeneye gelmeden önce yapılması gerekenler, muayene sırasında yapılanlar ve muayene sonrasındaki trafik güvenliği unsurlarına uzman personel eşliğinde değinildi.

Seminerin açılışında konuşan Michelin Kurumsal İletişim Müdürü Selen Muratoğlu, “Michelin olarak, trafik güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla dünya çapında kurumsal sosyal sorumluk çalışmalarına imza atıyoruz. İyi Dersler Şoför Amca projesi de bu anlayışın ülkemizdeki bir yansıması. Nihai amacımız taşımalı eğitim sisteminde her gün onlarca kilometre yol kat eden öğrencilerimizin güvenliğini artırmak.” dedi.

Formatör eğitimi alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü mensupları, 12-23 Ekim 2015 tarihlerinde kendi illerindeki İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Jandarma Komutanlıklarından birer eğitimciye eğitim verecek. Formatörler, projenin gerçekleştirildiği 10 ilin bütün ilçelerinden toplam 326 eğitmene eğitim verecek.

Proje ile 8 bin şoföre ulaşılması planlanıyor:

Eğitimci eğitimi alan İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü mensupları,

2-27 Kasım 2015 tarihleri arasında, kendi ilçelerinde görev yapan tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında eğitim verecek. Proje bu yolla 8.000’in üzerinde şoföre ulaşacaktır.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar