28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Her Gün 2 Bardak Süt Osteoporoz Riskini Azaltıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her Gün 2 Bardak Süt Osteoporoz Riskini Azaltıyor
Abone ol
Uzmanlar genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporozu genetik faktörlerin, yaşam tarzı ve düzensiz beslenmenin tetiklediğini vurguluyor.
Uzmanlar genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporozu genetik faktörlerin, yaşam tarzı ve düzensiz beslenmenin tetiklediğini vurguluyor.

20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü’nde Uzmanlar osteoporoz riski için uyarıyor: “Hareketsiz kalmayın ve düzenli beslenmeyle birlikte günde iki bardak süt için!”

Halk arasında kemik erimesi adıyla bilinen hastalığa yakalanma riskinin kadınlarda daha yüksek olduğunu belirten uzmanlar, 50 yaşın üzerindeki herkesin günde iki bardak süt içerek hastalık riskini azaltabileceklerini kaydediyor. Dünya Osteoporoz Günü’nde uzmanlar, osteoporozdan korunmak için düzenli beslenme ve hareketle birlikte günde iki bardak süt içilmesini tavsiye ediyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Osteoporoz kemiklerin güçlü ve sağlam kalması için gereken kalsiyumun büyük bir kısmının kaybolması anlamına gelir. Yaşlanma, hareketsiz yaşam tarzı ve menopoz döneminde östrojen hormonu seviyesinin azalması ile birlikte kemikler kendilerini yenileyemiyor. Bu dönemde kemikler her zamankinden daha fazla desteğe ve kalsiyuma ihtiyaç duyduğu için günde tüketilecek iki bardak süt ile gerekli mineral ve vitaminler vücuda alınmış olur” dedi.

Düzenli beslenmenin önemini vurgulayan İnanç sözlerine şöyle devam etti “Çocukluktan itibaren sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olmak ve bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklardan korunmak için önem taşıyor. Dolayısıyla 7’den 70’e süt tüketimi, besin değeri ve içeriğindeki mineraller nedeni ile önem kazanıyor.”

Günümüzde 50 yaş ve üstü kadınların yüzde 50’sinde menopoz ile birlikte osteoporoz belirtilerinin de görüldüğüne dikkat çeken İnanç, düzenli egzersiz yapılmasının, yeterli kalsiyum ve D vitamini alınmasının bu sıkıntının giderilmesinde büyük önemi olduğuna değindi. Neriman İnanç, ayrıca osteoporoz ile birlikte kemiklerin hassaslaştığını ve kırılma, çatlama gibi acil müdahale gerektiren olayların sıklıkla yaşandığını, menopoz döneminde kemik taramalarının da düzenli yapılması gerektiğinin altını çizdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar