28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Genç Bilim Kadınları’na L’Oréal Türkiye desteği devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Bilim Kadınları’na L’Oréal Türkiye desteği devam ediyor
Abone ol
L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ile birlikte başarıyla sürdürdüğü “Bilim Kadınları İçin' programına 2016 senesi için başvurular başladı.
L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ile birlikte başarıyla sürdürdüğü “Bilim Kadınları İçin' programına 2016 senesi için başvurular başladı.

15 Ocak’a kadar sürecek başvurular sonrasında, L'Oréal Türkiye 6 genç bilim kadınını 15'er bin Dolar değerindeki araştırma bursu ile destekleyecek.

Yüz yılı aşkın bir süredir güzellik alanında fark yaratan çalışmalara imza atan L’Oréal’in UNESCO işbirliği ile yürüttüğü uluslararası “Bilim Kadınları İçin'” programına başvurular başladı. 15 Ocak 2016 tarihine kadar sürecek başvurular sonrasında “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanlarında çalışmakta olan yapan 6 genç bilim kadını araştırmalarında kullanmak üzere 15 bin Dolar değerinde bir yıllık burs ile desteklenecek.

Burs için hak kazanacak adaylar, akademik özgeçmişleri ve gerçekleştirmek istedikleri araştırma projesinin önemi, bilime yapacağı katkı, uygulanabilirliği, bilimsel yeniliği ve sürdürülebilirliği ölçüt alınarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bağımsız jürisi tarafından değerlendirilecek.

Türkiye Programa En Fazla Bursiyer Sağlayan 5 Ülkeden Biri

L’Oréal bir bilim insanı tarafından kurulduğu ilk günden itibaren bilimin ve bilginin sınırlarını zorluyor; “Bilim Kadınları İçin” programı ile kadınların bilime olan katkısını artırmayı ve bilim kadınlarına dikkat çekerek toplumsal farkındalık uyandırmayı hedefliyor. Türkiye’de 2003 yılından bu yana hayata geçirilen ve bugüne kadar 76 genç bilim kadınına destek bursu sağlanan program ile başarılı kadın araştırmacılar tespit edilerek genç nesiller ile rol modellerin buluşturulması sağlanıyor.

Bilim dünyasına destek olunması ve bilim insanlarının güçlendirilmesi de programın amaçları arasında yer alırken, başvurularda araştırma konularının bilimsel yeniliğinin olması ve bu araştırmaların bilime sağlayacağı katkı ölçüt alınıyor. Bilimsel yetenekleri kanıtlanmış ve doktora derecesine sahip olan 40 yaş altı tüm genç bilim kadınları burs programına başvurabiliyor.

Ulusal program 2013 yılından itibaren UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından destekleniyor. Uluslararası alanda ‘Bilim Kadınları İçin’ projesi bugüne kadar 110 ülkeden 2.250’den fazla kadına ulaştı. L’Oréal Türkiye ise bugüne kadar 76 bilim kadınını ödüllendirerek tüm dünya ülkeleri arasında en fazla bursiyere sahip 5. ülke konumunda yer alıyor.

Programa başvuru koşulları ise şu şekilde sıralanıyor;

Adayın doktora derecesini almış T.C. Vatandaşı olması,
Burs başvurularına ilişkin ilan yılının 31 Aralık günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olması,
Bilimsel yeterliliğini kanıtlamış olması,
Önerilen araştırma projesinin yukarıda belirtilen bir alanda olması,
Proje süresinin bir yılı geçmemesi,
Projenin Türkiye’de gerçekleştirilecek olması gerekmektedir.

Başvurular için

Burs için başvurmak isteyen Bilim Kadınları gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere www.loreal.com.tr veya www.unesco.org.tr internet sitesinden ulaşabilirler. Başvurular doğrudan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu adresine 15 Ocak 2016 tarihine kadar gönderilebiliyor.



Adaylık dosyalarının gönderileceği adres:

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Reşit Galip Caddesi Hereke Sokak No:10

Gaziosmanpaşa - Çankaya / ANKARA

E-posta: [email protected]



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar