18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5173
EURO34.8453
ALTIN2487.9

Erdemli Belediyesi Show Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdemli Belediyesi Show Yaptı
Abone ol
Erdemli Belediyesi hizmetlerde kullanılmak üzere yeni dönemde aldığı araçlarla ilgili olarak bir etkinlik düzenledi.
Erdemli Belediyesi hizmetlerde kullanılmak üzere yeni dönemde aldığı araçlarla ilgili olarak bir etkinlik düzenledi.

30 yeni araçla şehirde büyük bir konvoy düzenleyen Erdemli Belediyesi düzenlediği programı şova dönüştürdü. Etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 182 araçlık dev filoyla kendi emsali belediyeler arasında Akdeniz Bölgesinin en güçlü belediyelerinden bir tanesi olduklarını vurgulayarak, “hayırlı uğurlu olsun” dedi. Tollu, Erdemli Belediyesinin çok akıllı bir sistemle yönetildiğini kaydetti.



Erdemli Belediyesi yeni dönemde ilçeye kazandırdığı yeni araçları kamuoyuna tanıttı. Toplamda 182 araç ile Erdemli’de belediye tarihine geçildiği vurgulanırken, konuyla ilgili Erdemli Belediyesi bir program düzenledi.



Tertip edilen programda Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi ve kurban kesildi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bugünün Erdemli Belediyesi olarak bir gurur günü olduğunu söyledi. 2014 sonrasında aldıkları birçok yeni araçla birlikte bugün Erdemli Belediyesi araç filosunun 182 araçlık dev bir filo haline geldiğini ifade eden Başkan Tollu, bu konuda kendi emsalleri arasında Akdeniz bölgesinin en güçlü belediyelerinden birisi olduklarının altını çizdi. Mersinde 2014 yılında uygulanmaya başlanan büyükşehir yasası ile birlikte Erdemli ilçe sınırlarının, mahalle sayısının ve nüfusun çok büyük bir oranda arttığını kaydeden Tollu, bu anlamda Erdemli’nin Mersin’in en çok büyüyen ilçesi konumunda olduğunu dile getirdi. 12 Mahalle sayısının bugün 71’e çıktığını beyan eden Tollu, sınırların da büyümesi ile çok geniş bir coğrafyaya hizmet verdiklerini belirtti.



TOLLU: YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

Tollu konuşmasında, “2014 yılında aldığımız tedbirlerle yeni büyükşehir yasasının getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen Mersin’de en büyük atılımı yapan belediyesi konumundayız. Aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde başta bugüne kadar hizmet almamış köyler olmak üzere, bugüne kadar hakettiği hizmetleri almayan beldeler olmak üzere girmediğimiz, hizmet götürmediğimiz mahallemiz kalmamıştır. Her mahallede mutlaka hizmetimiz gitmiştir. Büyükşehir yasası tüm Mersin’de ilçe belediyelerini sıkıntıya sokmuştur. Fakat bu krizi en çabuk atlatan hatta bu krizin teğet geçtiği ilçe aldığımız tedbirler neticesinde Erdemli olmuştur. Bu geniş coğrafyada hizmet üretmek elbette zor. Fakat yaptığımız yatırımlar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Bugün 70’i aşkın aldığımız yeni araçlarla, toplamda 182 aracımızla bu coğrafyaya hakkıyla hizmet eden bir Erdemli Belediyesi var. Amacımız vatandaşlarımızı mutlu etmek. Onların hizmetini görmek. Bunun için varız, bunun için çalışıyoruz. Bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni araçlarımız Erdemli’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
TOLLU: ERDEMLİ’YE KENDİ KENDİNE YETEN VE ÜRETEN BELEDİYECİLİK DEDİĞİMİZ AKILLI BELEDİYECİLİK SİSTEMİNİ GETİRDİK
Konuşmasında belediye hizmetlerinden de bahseden Tollu, belediyeyi kendi kendine yeten bir sistemle yönettiklerini; bu akılcı sistemle belediye kasasından yani devletin, milletin cebinden beş kuruş para çıkmadan hizmet ürettiklerini kaydetti. Bu sistemde belediye hizmet binasını, belediye kültür merkezini ve belediye kapalı Pazaryerini yaptıklarını ifade eden Tollu, bu sistemle hem harcadıkları parayı çıkardıklarını üste de kar elde ettiklerini söyledi. Belediye binası ve kültür merkezine yaptıkları işyerlerinin satışı ve kapalı pazaryerinden elde edilen gelirlerle yeni yatırımlar yapılacağının altını çizen Tollu, “işte biz buna kendi kendine yeten akıllı belediyecilik” diyoruz” dedi.

TOLLU: SİYASİ AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYİZ
Hizmet sunumunda eşitlik esasına göre hareket ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “evet; siyasi bir parti adına seçimlere girdik ve kazandık. Fakat belediye başkanı olduktan sonra bizler herkesin belediye başkanıyızdır. Dolayısıyla belediyede hiçbir şekilde insanlarımızı ne siyaseten ne de başka bir şekilde ayrıştırmadık; ayrıştırmayız da. Bizim amacımız vatandaşımızı mutlu etmek. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

TOLLU: BÜYÜKŞEHİR YASASI KRİZİNDEN BU UYGULAMALAR SAYESİNDE ETKİLENMEDİK
Tollu, konuşmasının sonlarında üreten belediyecilik vurgusu yaparak, belediye olarak hizmetin imalından sunumuna kadar her safhasında Erdemli Belediyesinin imzasının olduğunu belirtti. “Örneğin, parke yol hizmetinde parke taşın üretiminden, döşenmesine kadar, asfaltın üretiminden döşenmesine kadar belediye olarak her şeyi kendilerinin ürettiğini, kendi işçilerinin çalıştığını, kendi araçlarının hizmet verdiğini söyledi. Yapılan bu hizmete üreten ve tasarruf eden belediyecilik hizmeti dediklerini kaydeden Tollu, bu sayede belediyeye tasarruf ettirerek kara geçirdiklerini beyan etti. Erdemli Belediyesinin büyükşehir yasası krizinden etkilenmemesinin altında bu tür uygulamaların yattığını kaydeden Tollu, bundan sonrası için daha güçlü ve daha büyük hizmetlerle vatandaşların karşısına çıkarak onları mutlu edeceklerini vurguladı. Tollu, son olarak Erdemli Belediyesinin kısa bir süre sonra yeni bir sıcak asfalt plent şantiyesi ve parke taş üretim şantiyesini hayata geçireceklerini müjdeledi.

MHP’Lİ ÖZTÜRK: YAPILAN HİZMETLERDEN GURUR DUYUYORUM
Belediye Başkanı Tollu’dan sonra kısa bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de, yapılan hizmetleri dinledikçe, gördükçe gurur duyduğunu ve başarılarından dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu nazarında tüm belediye yönetiminin ve ekibini tebrik ettiğini belirtti. Öztürk, başarıların devam etmesi gerektiğini de altını çizerek konuşmasına son verdi.

YOĞUN KATILIM VARDI

Vatandaşların katılımı ile adeta şova dönüşen programa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu’nun yanısıra büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve bürokratlar katıldı. Program belediyenin 2014 yılından bu yana yeni dönemde alınan 30 araç ile ilçede genelinde oluşturduğu konvoyla sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar