19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.34
EURO35.1796
ALTIN2239.9

'Dünyanın en büyük ytong fabrikası' Gebze'ye kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Dünyanın en büyük ytong fabrikası' Gebze'ye kurulacak
Abone ol
Türk Ytong, 40 milyon avroluk yatırımla Gebze'de ytong fabrikası inşa edecek.

Türk Ytong, 40 milyon avroluk yatırımla Gebze'de ytong (yapı malzemesi) fabrikası kuracak.

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında Çatalca'da yeni fabrikalarının devreye girdiğini, yatırımlarına bu yıl da devam edeceklerini söyledi.

Bu kapsamda 40 milyon avroluk yatırımla Gebze'ye ytong fabrikası kuracaklarını belirten Öztoprak, "Bu yıl içinde temelini atacağımız, 2018 yılının ikinci yarısında da faaliyete geçirmeyi hedeflediğimiz dünyanın en büyük ytong fabrikasıyla Türkiye'deki pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Öztoprak, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde 75 dönüm arazi üzerine kurulacak yeni fabrikada, duvar bloklarının yanı sıra donatılı panel üretimlerinin de gerçekleştirileceğini, üretim kapasitelerinin 100 bin metreküp olacağını bildirdi.

Firmalarının 54 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, hem dünyada hem de Türkiye'de sektörün lideri konumunda bulunduklarını anlatan Öztoprak, şöyle devam etti:

"Zaten bu ürünün icadını yapan, ismini veren bir marka. Türkiye geçen yıl ytong üretimi ve satışında dünya birincisi oldu. Almanya bu konuda bizim önümüzdeydi, onu da geride bıraktık. Şu an 6 fabrikamızda tüm kapasitemizin satışını gerçekleştirmiş durumdayız. Dünyada da birinci sıraya yerleşmiş durumdayız. Bununla gurur duyuyoruz. 2017 yılında daha da büyüyeceğiz."

Kentsel dönüşüm

Öztoprak, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, nüfusun yüzde 95'inin de birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yaşadığını söyledi. Türkiye'nin önünde şu an kentsel dönüşüm sürecinin bulunduğunu ifade eden Öztoprak, şöyle konuştu:

"Binalarımızın büyük bir bölümü mühendislik hizmeti almamış, gerek deprem emniyeti gerekse ısı yalıtımı yönünden niteliksiz olarak adlandırabileceğimiz binalar. Ülkemizde yaklaşık 21 milyon bina var. Bunların 6,5 milyonunun önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşümle yenilenmesi gündemde. Bizim için büyük bir fırsat. Bunları yenilerken hem deprem emniyeti hem de ısı yalıtımı açısından kurallara uygun olarak yenilemeyi yapmamız çok önemli."

Öztoprak, Türkiye'nin enerjisinin 4'te 3'ünü ithal eden bir ülke olduğunu, bu nedenle ısı yalıtımının da büyük önem taşıdığını aktardı.

Isı yalıtımı ve yangın güvenliği

Isı yalıtımını yaparken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunduğunu, bunlardan birinin de yangın güvenliği olduğunu belirten Öztoprak, şunları kaydetti:

"Isı yalıtımı yaparken yangın güvenliğinden de taviz vermemek gerekiyor. Önemle dikkati çekmek istiyoruz. Binaların yangından korunması yönünde 2009 yılında bir yönetmeliğimiz var, 2015 yılında revize oldu. Yüksek binalarda yapılan, halk arasında 'mantolama' diye tabir edilen dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yanmaz malzemelerle yapılması konusunda çok önemli kısıtlamalar var. Bunlar yeterince bilinmiyor. Denetim konusunda da eksikler var. Hem halkın hem de sektörün bilinçlenmesi konusunda Türk Ytong olarak etkinlikler düzenliyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar