20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Dev billboard rekorunda geri sayım başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dev billboard rekorunda geri sayım başladı
Abone ol
Başkent’te 6 bin logonun yer alacağı dünyanın en büyük billboard’u için 120 metre uzunluğunda 11 metre yüksekliğinde stand yapılıyor.
Başkent’te 6 bin logonun yer alacağı dünyanın en büyük billboard’u için 120 metre uzunluğunda 11 metre yüksekliğinde stand yapılıyor.

Başkent’te 6 bin logonun yer alacağı 120 metre uzunluğunda, 11 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük billboardu için geri sayım başladı. “En Çok Logoya Sahip İlan Panosu” (Most Brands Advertising on One Single Billboard) olarak adlandırılan rekor denemesine şimdiye kadar 2 bin 500 firmanın katıldığı bildirildi.

Daha önce çok sayıda Guinness rekoruna imza atan ve geçtiğimiz günlerde Anıtkabir’de 6 bin gönüllüyle oluşturulan Atatürk portresi rekoruyla dikkati çeken Guinness rekortmeni Onur Tümer, MTL Organizasyon işbirliğiyle gerçekleşecek rekor denemesi için yapılan çalışmaların yüzde 80 civarında bittiğini kaydetti. Tümer, şimdiye kadar yapılan başvurular sonucunda 4 bin logoya ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Dünyanın en en çok logoya sahip billboardunu oluşturmaya sayılı günler kaldı. Ben ve ekip arkadaşlarımız gece gündüz demeden çok çalışıyoruz. Yaklaşık 11 metre yüksekliğe sahip dev billboard 120 metre uzunluğunda oluyor. 50 kişilik bir ekip tarafından 1320 metrekarelik bir alanda yoğun güvenlik önlemleriyle inşa ediliyor. Etkinliğimiz ANKAPARK’ta günlük 1,5 milyon aracın geçtiği, ANKAPARK’ın İstanbul yolu cephesine bakan kısmında gerçekleşecek. Konum itibariyle de ilginin büyük olacağını düşünüyoruz. Şu an Dubai’nin elinde olan bu rekoru 18 Ekim Cumartesi günü Türkiye’ye getireceğimize inanıyorum. Bu anlamda son derece heyecanlıyız.”

40. Yıl kutlamasını dev billboard’da yapacak


MTL Organizasyon Yetkili Berk Mertel ise, hem görsel açıdan hem de Türkiye’nin tanıtımı açısından son derece önemli olan dev billboard rekoruna çok sayıda firmanın başvurduğunu ifade ederek, şimdiye kadar en fazla katılımın gıda sektöründen olduğunu söyledi.

Mertel, rekor denemesine katılacak firmalar arasında kutlamalarını bu araçla yapmak isteyenlerin de yer aldığını vurguladı. Bu firmalardan birinin de 40’ncı kuruluş yıllarını billboard aracılığıyla kutlamak isteyen Düzey AŞ olduğunu anlatan Mertel, çalışmalarının farklı hedeflere ulaşmasının kendileri için ayrı bir mutluluk yarattığını dile getirdi.

Etkinliğe katılan tüm firmalara Guinness tarafından özel bir sertifika verileceğini söyleyen Mertel, rekor denemesine katılmak isteyen firmaların son başvuru tarihi olan 16 Ekim 2014 Perşembe gününe kadar başvurabileceklerini ifade etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar