29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

CRT Yönetim kurulu Başkanı Şahin Özer tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CRT Yönetim kurulu Başkanı Şahin Özer tutuklandı
Abone ol
Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve CRT Yönetim Kurulu başkanı Şahin Özer, radyosunda Ajda Pekkan’ın “Yakar geçerim” eserini dinletmekten ‘telif haklarından’ tutuklanarak cezaevine konuldu.
Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve CRT Yönetim Kurulu başkanı Şahin Özer, radyosunda Ajda Pekkan’ın “Yakar geçerim” eserini dinletmekten ‘telif haklarından’ tutuklanarak cezaevine konuldu.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yayın yapan yerel radyo ve televizyon sahibi Şahin Özer,  radyoda yayınladığı Ajda Pekkan’ın şarkısının telif hakkını almadığı gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özer, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve Ceyhan Radyo Televizyoru (CRT) Yönetim Kurulu başkanı Şahin Özer, işletmecisi olduğu CRT FM adlı radyosunda Ajda Pekkan’ın “Yakar geçerim”isimli şarkısını saat:02.30 sıralarında yayınladı.

Bunun üzerine sanatçının üyesi olduğu Türkiye  Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), şarkının telif haklarının alınmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Ceyhan 3.’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açıldı.

Dava sonunda mahkeme, daha önceden hiçbir suça karışmadığı için Şahin Özer’in 1 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi.

Özer, kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından Ceyhan Adliyesi’ne giderek kelsim oldu.

Adana (Çukurova), Mersin, Tarsus, Osmaniye ve Kadirli Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkan ve Yöneticileri, yerel gazete ve televizyon sahipleri destek olmak amacı ile Ceyhan Adliyesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptılar.

25 yıllık gazetecilik hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını anlatan Şahin Özer;
"Sanatçılar gündemde kalmak için özellikle çıkarmış oldukları kasetlerini CD'lerini gönderirler. Vatandaşın isteği doğrultusunda parçalar çalarız. Ama herhangi bir yolsuzluk yapmadık, hırsızlık da yapmadık. 1 yıl 9 ay gibi ağır bir ceza aldım. Sanki adam öldürmüş gibi. Sadece bir parça çaldım. Ceza almam için MESAM ısrarla uğraş verdi. Bugün cezaevine giriyorum, belki de Türkiye’de  bir ilk olacak. Beni cezaevine götürüp yatırdıkları zaman ailemin, yanımızda çalışanların ne kadar mağdur olacağını sizler düşünün. Bu konuşmadan sonra cezaevine gidiyorum. Ben yandım, meslektaşlarım yanmasın. Politikacılar, yetkililer şapkalarını çıkarıp, düşünsünler."dedi.

Kendisi gibi yüzlerce mağdur arkadaşı olduğunu belirten Özer, "Zaten yerel radyolar, televizyonlar vergisini dahi ödeyemeyip, her geçen gün kapatıyorlar. O duruma gelmişken, bir de benim cezaevine girmem ailemi de beni de perişan edecek. Bugüne kadar bir gazeteci olarak hiç cezaevine girmemiştim. MÜYOP, MİYOBİR gibi kurumlarla anlaştık. Onların şarkılarını rahatlıkla yayınlayabiliyorduk. Ama gece saat 02.30'da çaldığımız bir şarkı için cezaevine giriyorum. Çalınan şarkı da siyasi değil, bir pop şarkısı. Zaten o günden bu yana bir pop sanatçısına yer vermedim. Telif yasasından dolayı bugün cezaevine gidiyorum, bu da onların ayıbı. Mahkemede gelsinler anlaşalım dememe rağmen ceza geldi."diye konuştu.

Şahin Özer Ceyhan Adliye binası önünde yaptığı açıklamanın ardından sivil polis aracı ve yine sivil iki polis tarafından Ceyhan Tarım Açık Cezaevine götürüldü.

Gazeteciler Cemiyetleri Başkan ve yöneticileri ile medya mensupları Şahin Özer’e Cezaevine kadar eşlik ederek, 3 aylık tutukluluk süresi için geçmiş olsun dileklerini belirterek kucaklaştılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar