19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1122
ALTIN2241.3

Bu Çalışma Bölge İçin Milat Olsun!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Çalışma Bölge İçin Milat Olsun!
Abone ol
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yapılan alt ve üst yapı yenileme çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısının 2.sini Tepe Mahallesi esnafı ve yaşayanlarıyla gerçekleştirdi.

MarmarisBelediye Başkanı Ali Acar, yapılan alt ve üst yapı yenileme çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısının 2.sini Tepe Mahallesi esnafı ve yaşayanlarıyla gerçekleştirdi.

Acar, vatandaşlardan bölgede yürütülecek çalışmaları bir milat olarak kabul etmelerini ve bundan sonra her türlü sorun için Belediye ile işbirliği içinde olmalarını istedi.

Tepe Mahallesi 17, 24, 29, 31, 33, 34, 35, 36 numaralı sokaklarda toplam 32 bin metrekarelik alanı kapsayan alt ve üstyapı çalışmaları, Aydem, Türk Telekom, Muski gibi kurumlarla koordineli şekilde yürütülecek, böylece ileriye dönük sorun yaşanmayacak. Özellikle havai elektrik hatlarının yer altına alınması, aydınlatma direkleri, kaldırımlar, araç cepleri ve peyzaj düzenlemeleriyle bölgenin çehresi tamamen değişecek. 

1.5 saat süren toplantıda çalışmalar hakkında merak edilenleri yanıtlayan Başkan Ali Acar, önemli konulara temas etti. Bir vatandaşın otopark sorununu hatırlatması üzerineyse, yeni bir otoparkın müjdesini verdi. Belediyenin en yetkili ağzı Başkan Acar’ın açıklamaları şöyle;
“İleriye dönük bir sorun yaşanmayacak”

Bu toplantı bölge sakinlerine, belediyemizin yapacağı alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısıdır. Bir projeyi hazırlarken kağıt üzerinde çalışıyorsunuz ancak fiili olarak yerinde de görmeniz gerekiyor. Zannedersem 2011 yılında Atatürk İlkokulu’nun oradan çarşıya giren yolda kısmi bir çalışmamız olmuştu. Köylü pazarı ve çevresinde herhangi bir çalışma yapılamamıştı. Tabi ki Marmaris merkezle birlikte 2014 seçimlerinden sonra belediyemiz bünyesine bağlanan köylerde dahil görev alanımız ciddi anlamda büyüdü. Biz her noktaya yetişmeye çalışıyoruz. Özellikle merkezde yapacağımız çalışmalarda altyapı sorununun ileriye dönük bir daha yaşanmaması için, elektrik, Aydem, Telekom, yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon hatlarıyla birlikte topyekün bir çalışma yapılıyor daha sonra üst yapı çalışmasına geçiliyor. Önemli olan elektrik hatlarıyla ilgili çalışmadır. Söz konusu hatların yer altına alınmasıyla ilgili, onların çalışma programına göre biz de kendi ekiplerimizin iş programını yapıyoruz. Elektrik direklerinin de kaldırılıp, hatların alta alınmasıyla daha sağlıklı ve görsel projeler hayata geçiyor.
“32 bin metrekarelik kilit parke çalışması yapacağız”

Daha önce Sarıana’da bir çalışma yapmıştık. Alt kısımda küçük bir alan kalmıştı. Bu alanla birlikte bölgede toplam 32 bin metrekarelik kilit parke uygulaması yapacağız. Bu hafife alınacak bir rakam değil. Ciddi bir çalışma içine gireceğiz. Yolların genişliğine göre, üst yapı düzenlemelerimizi de yapacağız. Sadece Atatürk İlkokulu’nun oradan gelen cadde ve 33. Sokak’ta yol genişliği ihtiyacımız karşıladığı için bu bölgede araç cepleri yapıp otopark imkanı da sağlayacağız. Bu bölgede ise kaldırım, tek yön trafik ve cep uygulaması olacak. Bunun dışında diğer bölgelerde kaldırım için uygun genişlik olmadığı için düz döşeme yapacağız. Burası da Marmaris’in diğer bölgelerinde olduğu gibi, çağdaş düzenli ve güzel bir çehreye kavuşturmuş olacağız.



“Burada iş sizlere düşüyor”

Ben çalışmalar esnasında sık sık burada olacağım. Bu esnada da lokal olarak bölgelerdeki uygulamaya birlikte bakıp, görüş alışverişinde bulunacağız. Endişe duyduğunuz veya merak ettiğiniz konuları bizlerle o esnada paylaşabilirsiniz. Aydınlatmasıyla, yol düzenlemesiyle, uygun yerlerdeki peyzaj çalışmalarıyla bütün olarak mahalleniz güzelleşecek. Ama sadece bizim yaptığımız çalışmalar da burada yeterli olmayabilir. Burada iş size düşüyor. Bina ve işyeri sahiplerini de kendi binalarına çekidüzen vermeleri gerekiyor. Yıpranmış olan boyaları, gölgelikleri, sundurmaları yenileme gibi bu değişim kervanına katılmalarını da sizlerden rica ediyoruz. 

Başkan Ali Acar, özel mülkiyette istimlak olmayacağını ve trafik akşının da şimdiye kadar olduğu gibi aynı şekilde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Netsel’in yan tarafına yeni otopark”

Başkan Ali Acar, bölgedeki otopark sorununa da değindi. Otopark sıkıntısının genel bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Ali Acar, geçmişten beri süregelen bu sorunun sadece Marmaris’te değil tüm şehirlerde yaşandığını belirtti. “Trafikteki bu sıkıntıyı en aza indirgeyebilmek için sadece belediyenin değil, araç sahiplerinin de duyarlı olması gerektiğini söyledi. Gönül isterdi ki ada bazında çalışma yapacağımız bu bölgede imar planında büyük bir otopark alanı bırakılsaydı. Ama ne yazık ki bu düşünülmemiş. Her yere otoparksız binalar yapılmış. Ne acıdır ki binalar kamusal alanlara taşmış durumda. Zamanında bunlara göz yumulmuş. Biz kamusal alanı koruyacağımıza daha bunu ihlal etmişiz. Ama bunlara artık değinmenin bir faydası yok. Ama bölgesel olarak bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak, Kapalı spor Salonumuzun yan tarafındaki boş araziyi eski Netsel’in tekne çekek yerini de geçici olarak da olsa, halkımızın kullanabileceği bir otopark düzenlemesi düşünüyoruz. Bölgenin yükünü alsın diye. Aynı şekilde futbol sahasının olduğu yer de kullanılmıyor şu anda. Merkezi yönetim Gençlik ve Spor Bakanlığı futbol sahalarını Beldibi’ndeki tahsisli bir araziye yapma projeleri var. Tabi şu anda otoparkla ilgili koordinasyon ve uygulama yetkisi Büyükşehir Belediyesi’nin elinde. Biz onlara da söylüyoruz. İmkan olan yerlerde yeni otopark alanlarının oluşturulması gerekir. En doğru yerlerden birisi futbol sahalarının olduğu yerdir. Hem yeraltı, hem de yer üstü otopark olabilir. Ama bu tek başına kurum olarak bizim elimizde değil. Sadece önerisini yapabiliyoruz şimdilik.

“Bu çalışmalar bölge için milat olsun”

Bu çalışmamızı bölge için bir milat kabul edelim, sizlerin önerileri; zabıtanın, diğer belediye birimlerimizin ortak çalışmasıyla burada trafik gibi, insan sirkülasyonu gibi unsurları düzene koyalım ve sorunları hep birlikte çözelim. Bizlerin çalışmaları, sizlerin ise duyarlılığınızla kargaşanın ve kilitlenmenin önüne hep birlikte geçelim.

“Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak”

Projemizi 90 günde tamamlamayı planlıyoruz. Tabi burası esnafların yoğun olarak bulunduğu bir bölge, kısa bir süre mağduriyet yaşanabilir. Ama biz elimizden geldiğince kısa sürede bitirmeye çalışacağız. Bu işi biz ihaleye de verebilirdik. Ama tecrübeli ve donanımlı kendi ekibimizle yapmayı tercih ediyoruz. Şimdiye kadar örnek gösterilebilecek işlere imza atan bir ekibimiz var. Sizlerin de destekleriyle en kısa zamanda burayı tamamlayacağız. Zaten çalışmalarımız etap etap yürüteceğiz. 32 bin metrekarelik alanı aynı anda kazıp da çalışmak yerine bir yeri bitirdikten sonra diğer yere geçeceğiz.

“Yağmursuyu sorun olmaktan çıkacak”

Toplantıda Fen ve İmar İşleri Müdürü Özgür Han da söz aldı.

Han şunları söyledi; “7 ve 10 metrelik sokaklarda ciddi anlamda otopark sorunu olduğu için kaldırımsız, düz döşemeli çalışma yapacağız. Böylece hem kontrollü şekilde yaya geçişi sağlanacak hem de araç parkı yapılabilecek. Bu projenin bölgeye ciddi anlamda bir katkısı olacak, çünkü hem havai elektrik hatları yer altına alınacak hem de dekoratif aydınlatma direkleri kullanılacak. Konut sahipleri de duyarlılık gösterir, bu değişime ayak uydururlarsa ciddi anlamda bir fark yaşanacak. Yağmursuyu hatlarıyla ilgili bu bölgede ciddi sıkıntılarımız var. Eski hatlar, çöken hatlar, çalışmayan hatlar var. Bunların tamamı bizim ekiplerimizce revize edilecek ve yüzde 90 oranında da değiştirilecek. Bu çalışmalar sonucunda yüzeysel yağmursularıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar