29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7

Beyin Anevrizmalarında Neştersiz Tedavi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyin Anevrizmalarında Neştersiz Tedavi
Abone ol
Beyin damarlarında görülen ve anevrizma adı verilen baloncuklar kanama yaptığı takdirde yüksek oranda ölüm ve sakatlık riski taşır.
Beyin damarlarında görülen ve anevrizma adı verilen baloncuklar kanama yaptığı takdirde yüksek oranda ölüm ve sakatlık riski taşır.

Bu yüzden anevrizma saptanması halinde mutlaka tedavi edilmelidir.

Günümüzün gelişen tıp teknolojisi sayesinde anevrizma tedavisi çoğu kez açık ameliyata gerek kalmadan, neşter kullanılmadan, kasıktan bir kateterle girilerek tedavi edilebiliyor.

Liv Hospital Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özenç Minareci anevrizma ve güncel tedavi yöntemi hakkında bilgi veriyor.

Ailesinde anevrizma öyküsü olan yüksek risk taşıyor

Beyin damarındaki zayıf bir noktanın balonlaşması olan anevrizma çoğu kez hiçbir yakınmaya neden olmadan dururken, aniden patlayarak ölüme veya ciddi felç gelişmesine neden olabilir. Bu nedenle tanı konulduğunda mutlaka tedavi edilmelidir. Ailesinde beyin damar hastalığı öyküsü olan, yakın akrabasında anevrizma bulunan veya yüksek tansiyonu olanlarda bu risk çok daha artar. Sigara içenlerde anevrizmanın kanama riski içmeyenlere göre daha yüksektir.

Yalnızca kasıktan kateterle giriliyor

Eskiden anevrizma tedavisi sadece açık beyin ameliyatlarıyla yapılırdı. Son zamanlarda tıptaki gelişmeler sonucunda açık ameliyata gerek kalmadan, kasıktan bir kateterle girilerek damar içinden tedavisi kolaylıkla mümkün olabiliyor. Açık ameliyata göre çok daha kısa sürede yapılan bu tedavi sonrasında kişi birkaç gün içinde tamamen normal olarak günlük yaşamına dönebiliyor. Embolizasyon adı verilen bu tedavi yöntemi ileri teknoloji ürünü görüntüleme cihazları ve çok özel malzemelerle gerçekleştirilir. Bu tedavinin başarılı bir şekilde yapılabilmesi için hekimin özel eğitim (girişimsel nöroradyoloji) görmesi ve deneyimli olması gerekir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar