20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Antalya'da Yıldızlar Geçidi Yaşanacak! YILDIZLAR GEÇİDİ YAŞANACAK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya'da Yıldızlar Geçidi Yaşanacak! YILDIZLAR GEÇİDİ YAŞANACAK!
Abone ol
Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali 17 Kasım’da başlıyor. Heyecanla beklenen etkinlik, klasik müzik ve caz dünyasından bir çok yıldızı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali 17 Kasım’da başlıyor. Heyecanla beklenen etkinlik, klasik müzik ve caz dünyasından bir çok yıldızı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde bu yıl, Don Davis, Christoph-Mathias Mueller, Hiromi, Saleem Ashkar, Hüseyin Sermet, Nikolai Demidenko, Gülsin Onay, Martina Filjak, Ufuk &Bahar Dördüncü, Borusan Quartet, Tobias Hug gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Piyanist, besteci Fazıl Say tarafından başlatılan Antalya Piyano Festivali'nin Sanat Yönetmenliği görevini geçen yıldan bu yana Orkestra Şefi Gürer Aykal üstleniyor.

Antalya Piyano Festivali, 17-29 Kasım tarihleri arasında!

Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, sahnesinde ağırlayacağı yerli ve yabancı yıldızları, halk konserleri, ustalık sınıfları, söyleşileri, atölye çalışmaları, seminerleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile yine çok ses getirecek.

17-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik sahnesinde, Don Davis, Christoph-Mathias Mueller, Hiromi, Saleem Ashkar, Hüseyin Sermet, Nikolai Demidenko, Gülsin Onay, Martina Filjak, Ufuk &Bahar Dördüncü, Borusan Quartet, Tobias Hug gibi klasik müzik ve caz dünyasından bir çok yıldız ismi ağırlayacak.

Sanat yönetmenliğini Orkestra Şefi Gürer Aykal’ın, Artistlik Koordinatörlük görevini ise Soprano Seren Akyoldaş’ın üstlendiği Antalya Piyano Festivali’nin sürprizlerle dolu programında 13 konser, 8 ustalık sınıfı,3 seminer,5 söyleşi ve 19 atölye yer alacak.

Festival bir çok ilke imza atacak!

Müzikseverlerin heyecanla beklediği festival, 17 Kasım akşamı Alman şef Christoph-Mathias Mueller yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Açılış konserinin solisti ise dünyada kayıtlarıyla yankı uyandıran Rus piyanist Nikolai Demidenko olacak.

Festivalin ilk haftasında, 19 Kasım’da “Osmanlı Sarayı’ndan Avrupa Müziği” açıklamalı konseri ile dinleyicileri 19. yüzyıl Osmanlı saraylarına doğru bir müzik yolculuğuna çıkartacak olan Emre Aracı, 20 Kasım’da Caz dünyasının en konuşulan isimlerinden “caz piyanosunun çılgın kızı” olarak adlandırılan Hiromi, 21 Kasım’da müzkseverlere eşsisz bir oda müziği deneyimi sunacak olan Hüseyin Sermet ve Borusan Quartet ve 22 Kasım’da ise Beethoven sonatları ile piyanist Saleem Ashkar gibi birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

Festivalin ikinci haftası ise 23 Kasım’da bir dünya prömiyeri ile açılacak. Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası, Hasan Uçarsu’nun, Çanakkale Savaşı’nın 100.yıl dönümü için, festivale özel bestelediği eserini ilk kez seslendirecek. Bu konserin solistliğini

New York Times’ın hakkında övgü dolu kritikler yazdığı genç Hırvat piyanist Martina Filjak üstlenecek.

İkinci hafta iki özel proje konserine de sahne olacak. Bunlardan ilki, 26 Kasım’da, Rachmaninov’un solo piyano eserleri ve lied’lerini Anadolu enstrümanlarıyla buluşturan,bir doğu-batı sentezi harikası Rachmaninov Anatolian Project ; ikinci özel konser ise,28 Kasım’da, modern ve çağdaş repertuvar konusunda dünyanın en çok aranan piyano ikililerinden biri haline gelen Ufuk&BaharDördüncü ‘nün “Sahnede İsyan” adlı projesi.

ADSO’nun 27 Kasım’da gerçekleştireceği, Schumann Piyano Konçertosu ve Sibelius 2.Senfoni seslendireceği, Marek Pijarowski yönetimindeki konserinin solisti ise Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay olacak.

Festivalin kapanış konseri ise 29 Kasım akşamı Cam Piramit'te gerçekleşecek. Antalya Film Festivali’nin de açılışının yapılacağı bu özel akşamda, Matrix, Jurassic Park, Beauty and the Beast müziklerinin bestecisi Don Davis, kendi müziklerini yorumlayacak olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı yönetecek.

Ücretsiz Halk Konserleri!

Festival boyunca her biri ayrı misyon taşıyan ücretsiz halk konserleri gerçekleşecek. Genç müzisyenlere destek olma misyonunu taşıyan ilk konser 18 Kasım’da gerçekleşecek ve çağdaş Türk bestecilerinin eserleri yorumlanacak.

Festivalin bir geleneği olan 'Kâmuran Gündemir Anısına' genç piyanistler konseri, bu yıl 24 Kasım'da AKM’de gerçekleştirilecek.

Halk konserleri serisinde, festival yepyeni bir orkestraya da ev sahipliği yapacak. 25 Kasım akşamı Orhun Orhon yönetimindeki Filarmoni Antalya, Mozart 2 piyano konçertosu ve Beethoven Eroica çalacak.

Ustalık Sınıflarında 120 Müzisyenle Çalışılacak!

2014 yılında, Türkiye'nin dört bir yanından ustalık sınıflarına katılmak isteyen 87 piyanisti ağırlayan etkinlik, bu yıl ustalık sınıflarına önemli bir yenilik katacak. Nikolai Demidenko,Oytun Eren, Hüseyin Sermet, Saleem Ashkar, Gülsin Onay, Ufuk&Bahar Dördüncü gibi dünyaca ünlü piyanistler festival boyunca 120 müzisyenle tematik çalışmalar yapacak.

Eğitmenlere Özel Programlar Gerçekleşecek!

16.Uluslararası Piyano Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri de, yalnızca konservatuvar öğrencilerine yönelik eğitim vermek yerine, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri eğitmenlerine yönelik de programların hazırlanmış olması. Eğitimcilere yönelik seminerler, 24-25 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşecek.

Uzman İsimlerle Söyleşiler Yapılacak!

Festivalin söyleşiler bölümüne ise Gökmen Özmenteş, Sibel Paşaoğlu, Emre Aracı, Hasan Uçarsu, Gülsin Onay, Borusan Quartet gibi uzman isimler konuk olacak.

Sosyal Sorumluluk Projeleri de Unutulmadı!

Festival boyunca, Fabio Lombardo, Tobias Hug, KeKeÇa, Ahter Destan gibi isimler tarafından, toplam 11 ilçe ve köy okullarında, Antalya Kültür Evi'nde, AVM'lerde, Erdem Bayazıt ve Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde; ağız ve beden perküsyonu, a capella şarkı söyleme teknikleri, ve koro üzerine atölye çalışmaları yapılacak ve açıklamalı performanslar gerçekleşecek.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Akdeniz Üniversitesi Kemoterapi Ünitesi’nde alanlarının uzmanı olan isimler tarafından atölye ve dinletiler düzenlenecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar