19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6015
EURO34.8526
ALTIN2496.6

Altın Petek’te acele cevap elenmeye neden oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın Petek’te acele cevap elenmeye neden oluyor
Abone ol
Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek, her birinin hikâyesi farklı yarışmacıları konuk etmeye devam ediyor.
Türkiye’nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek, her birinin hikâyesi farklı yarışmacıları konuk etmeye devam ediyor.

TRT 1’de Engin Hepileri’nin sunumuyla yayınlanan yarışma içerisinde de, cevap verirken yaşanan farklı deneyimler dikkat çekiyor.

Yarışmacıların soru sayılarını ve ödül miktarlarını kendilerinin belirlediği Altın Petek Bilgi Yarışması’nda yarışmacıların bronz jokerlerini harcadıkları ve elendikleri sorular çok konuşuluyor. Yarışmanın heyecanı, yarışma stüdyosunun atmosferi, ilk kamera deneyimi gibi bir sürü etken bunlara sebep oluyor. Bazen çok bilinen bir sorunun cevabını bilememeye, bazen de akıl yürüterek tahmin edilen cevabından emin olamadığından bronz joker harcamaya ya da yarışmaya tahmin edilenden önce vedaya neden oluyor.

ATASÖZÜNÜ YANLIŞ HATIRLADI


Matematik Mühendisliği okuyan Umut Güngör, üçüncü soruda ‘tembel’ anahtar kelimesiyle sorulan “Atasözüne göre tembele iş buyurduğumuzda tavrı ne olur?” sorusuna hızlı cevap vermesi nedeniyle hatalı cevabı seçti ve yarışmadan elendi. Yarışmacı “akıl verir” cevabı yerine “küser” seçeneğini seçti. Kazanacağı ödülü eğitimine harcamayı düşünen Umut Güngör, ödül alamadan yarışmayı tamamlamak zorunda kaldı.

SPORU SEVEN YARIŞMACI, OLİMPİYAT SORUSUNDA ELENDİ


İngilizce İşletme mezunu olan ve İdari Hâkimliğe hazırlanan İclal Aktaş, üçüncü soruda ‘köşe’ anahtar kelimesini seçti. “Birini çok sevdiğimizi anlatmak için, ona hangisinin köşesi deriz?” sorusunda bronz jokeriyle ‘kalp’ yanıtını verdi. Yanış çıktığında, cevabının aslında ‘ciğer’ olması gerektiğinin farkına vardı. Aktaş, bu kez joker kullanmadan soruya doğru cevabı verdi.

Dördüncü soruda da, benzer bir durum yaşandı. ‘Gün’ anahtar kelimesiyle sorulan “Günümüzde sıkça kullanılan, yüzeyi parlak maddelerle kaplı, içi cıva buharı ile dolu cam tüpten oluşan lambanın adının doğru yazımı hangisidir?” sorusunda doğru cevap ‘floresan’ seçeneğini düşündüğünü belirtti. Emin olamadığından bronz joker ile önce ‘florasan’ cevabını verdi. Yanlış çıkmasının ardından bu kez riske atmadan, yine bronz joker ile ‘floresan’ seçeneği ile bir sonraki soruya geçti.

Kars Sarıkamış’ta büyüdüğünü anlatan yarışmacı beşinci sorusunda ‘peynir’ anahtar kelimesini seçti. “Van’ın, hazmı kolaylaştırıcı özelliği bulunan meşhur peyniri hangisidir?” sorusuna hem gümüş joker, hem de bronz jokerini kullanarak ‘otlu’ cevabını vererek 3.000 TL’yi garantiledi.

Futbol ve basketbol maçlarını izlemeyi seven İclal Aktaş, çok istediği spor sorusu ile ‘temsil’ anahtar kelimesiyle tanıştı. “2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil eden 17 yaşındaki Mete Gazoz’un spor dalı hangisidir?” sorusuna ‘yüzme' yanıtını vererek elendi.

BİSİKLET YOLUNUN RENGİ

Ağ mühendisi olarak çalışan yarışmacı Mehmet Alay, beşinci soruda ‘bisiklet’ anahtar kelimesini tercih etti. “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmeliğe göre Türkiye’deki bisiklet yolları hangi renkte olmalıdır?” sorusunda cevabı bir türlü bulamadı. Gümüş joker ve 3 bronz jokerini bu soruda kullanan yarışmacı önce ‘turuncu’, sonra ‘sarı’, daha sonra ‘yeşil’ cevaplarını verdi ve böylece sonraki soruya otomatik geçerek 3000 TL’yi güvene almış oldu.

Sekizinci soruda “Hangi hayvanın kanı mavidir?” sorusuna ‘ıstakoz’ yerine ‘denizatı’ deyince yarışmayı garantilediği ödül ile tamamladı.

UMMADIĞI SEÇENEK ELENMESİNE NEDEN OLDU


Emekli sınıf öğretmeni Gönül Koçan, altıncı soruda ‘süt’ anahtar kelimesini seçti. “Yağı alınmış çiğ sütten yapılan, saçak saçak ayrılması ile ünlü bir peynir çeşidi olan ‘civil peyniri’ hangi yöremize özgü bir lezzettir?” sorusunda iki bronz joker ve bir gümüş joker birlikte kullandı. Önce ‘Balıkesir’ seçeneğini söyleyen yarışmacı ‘Erzurum’ doğru cevabıyla 3.000 TL ödülü garantilemiş oldu.

Sekizinci soruda, ‘Afrika’ anahtar kelimesiyle sorulan “Hangi Afrika ülkesi, farklı bir takvim kullandığından dolayı şu anda 2009 yılını yaşamaktadır?” sorusuna ‘Etiyopya’ yerine ‘Uganda’ cevabı verince yarışmayı tamamlamış oldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar