26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

Acemi kasaplara ‘kurban’ önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acemi kasaplara ‘kurban’ önerileri
Abone ol
İş sağlığı ve güvenliği uzmanları uyarıyor: Kurbanı ehline kestirin!
İş sağlığı ve güvenliği uzmanları uyarıyor: Kurbanı ehline kestirin!


Kurban Bayramı yaklaşırken iş sağlığı ve güvenliği uzmanları kurban kesecek vatandaşları uyarıyor. Kazaların büyük çoğunluğunun büyükbaş hayvan kesiminde yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, ‘İşi ehline yaptırmak esas. Özellikle de büyükbaş hayvan kesiminin kasaplara yaptırılması kaza sayısını önemli derecede azaltacaktır.’ dedi.


Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan, her Kurban Bayramı’nda kurban kesimi sırasında binlerce kişinin çeşitli kazalara maruz kaldığına dikkat çekti.


Kazaların çoğu büyükbaş hayvan kesiminde yaşanıyor


Bu sayının geçtiğimiz yıllarda 5 bini bulduğunu, bu yaralanmaların 5’inin ise ölümle sonuçlandığının altını çizen Uçan, kazaların ağırlıklı olarak büyükbaş hayvan kesimi sırasında yaşandığını hatırlattı.



İşi uzmanına bırakın


Yrd.Doç.Dr. Uçan, yaşanan kazaların azaltılmasının mümkün olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu:


İşi ehline yaptırmak esas. Özellikle de büyükbaş hayvan kesimini. Kasaplara yaptırılması kaza sayısını önemli derecede azaltacaktır.


Ben keseceğim diyorsanız dikkat!
Kesim esnasında kullanacağınız kesici aletler tam olmalıdır. Bunları her yıl bilemelisiniz. Aletler ne çok keskin ne de çok kör olmalıdır. Çok keskin olduğunda yaralanmalar daha ağır sonuçlanmaktadır. Aletler keskin olmadığı için kurban eziyet çekmektedir.


Kurban keserken 1 metre etrafınızda başka kimse olmamalıdır. Böylece acemilik dolayısıyla en azından diğer insanlara zarar vermemiş olursunuz.


Veteriner kontrolünden geçmiş kurbanlık alınız. Çünkü hayvanlardan direkt insanlara geçen bulaşıcı hastalıklar bulunmaktadır. Kontrollü hayvan alarak bunu önlemiş olursunuz.


İzinli alanlarda kesim yapınız
Kesim yeri olarak belediyelerce belirlenen alanları kullanınız. Gerek kesim esnasında gerekse kesim sonrası hijyen kurallarına uyulmalıdır.


Kurban derisini yaralamadan çıkarınız ve aldığınız kaya tuzuyla ovalayarak saklayınız.


Kurban etlerini taşırken sızıntı yapmayacak kalın poşetler kullanınız.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar