25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5027
EURO34.983
ALTIN2436.4

Toprakkale’de “Demokrasi Nöbeti” sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale’de “Demokrasi Nöbeti” sürüyor
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde “Demokrasi Nöbeti” Cumhuriyet meydanı’nda devam ediyor.
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde “Demokrasi Nöbeti” Cumhuriyet meydanı’nda devam ediyor.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Yılmaz, Emniyet Amiri Abdullah Oğul, Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Tüysüz Belediye Başkanı Veli Fidan, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, İl Müftüsü Ramazan Çortul, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve halkın katılımı ile demokrasi nöbeti devam ediyor.

Toprakkale ilçesindeki Demokrasi nöbeti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ellerinde  Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran halka hitap eden ilçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kaymakam Maraşlı konuşmasında; "15 Temmuz akşamı demokrasimize, özgürlüğümüze, milli irademize karşı darbe teşebbüsünde bulundular. Ama karşılarında Türk milletinin fedakar evlatlarını buldular. Millet çelik araçlara karşı çelikten irade gösterdiler. 15 Temmuz akşamı kara bir leke iken, 16 Temmuz ilk ışıkları ile beraber şölene dönüştü. Milletimiz gösterdiği tepki ile artık darbelerin Türkiye’de olmayacağını net bir şekilde haykırmıştır”dedi.

Demokrasi şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okunarak dualar edildi.

Öğrenciler ve Hürü Avcı adlı kadın ise  Bayrak, Sakarya, Dua ve Kırk Yaş  şiirini okudular.

Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarında; “ Her kim ki bu kahramanların bize verdiği emanete darbe vurmaya çalışacaktır, bugün olduğu gibi yarın da cevabını misliyle alarak yaptıklarına pişman edilecektir. Tüm vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun; söz verdiğimiz gibi canımız pahasına, emanetinize sahip çıkıyoruz. “Hala inanamadığımız, hala anlam veremediğimiz, tarih de çok az görünür bir ihanetle karşı karşıyayız. Bunları İhanet ve hain kelimesi de anlatmaya yetmez. Ben o gün Ankara’da idim. Uçakların Ankara üzerinde daire çizerek, alçaktan uçarak pike yapmaları alışık olduğumuz bir durum değildi.

TBMM’ye bomba atarak, Emniyet teşkilatımızın değişik birimlerine saldırı yaparak, MİT’i bombalayarak ve genelkurmay başkanını esir alarak bu memlekete ihanet eden bir çeteyle karşılaştık. Peygamber ocağı olarak nitelendirdiğimiz TSK içinde yuvalanmış bir örgütün yapmış olduğu bir darbe girişimidir. Bu milletin sevgilisi haline gelen, ve onun bulunduğu külliyeye baskın yapma cesaretini  kendinde görenlere hain demekten başka bir izahın diye konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar