25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5185
EURO34.9963
ALTIN2433.1

Toprakkale Belediyesi’nden Çanakkale gezisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale Belediyesi’nden Çanakkale gezisi
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçe Belediyesi 80 öğrenciye Çanakkale’yi gezdirecek.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçe Belediyesi 80 öğrenciye Çanakkale’yi gezdirecek.

Toprakkale Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında ilçedeki 80 öğrenciyi 22 Mayıs günü (Pazartesi) Çanakkale’ye gönderecek.

 “Eskimeyen Zafer; Çanakkale’’ adlı gezi kapsamında Çanakkale’de yaşanan insanüstü mücadeleye ve kahramanlığa tanıklık edecek olan öğrenciler ayrıca tarihimizde önemli yere sahip eski başkentlerimizden Bursa ve Konya’yı de gezme imkânı bulacaklar.
 
Gezi ile ilgili açıklama yapan Toprakkale Belediye Başkanı  İbrahim Demirci; “Gençliğimiz geleceğimizdir, geleceğimizin güçlü olması içinde tek yol, geçmişle kurulacak sağlam bağlardır.



Bizde bu bağlamda ilçemizden 80 öğrencimize Çanakkale’de bu vatanın bağımsızlığı için şehit düşen atalarımızın göstermiş olduğu kahramanlıkları, bizim için yapmış oldukları fedakârlıkları yerinde görmeleri için gezi düzenliyoruz.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez’’ sözünden yola çıkarak bu organizasyonu düzenliyoruz.

Gezi güzergâhımızda olan, Osmanlıya ve Selçukluya başkentlik yapmış, Türk tarihinin en önemli şehirleri olan Bursa ve Konya gezileri ile öğrencilerimize tarihin eşsiz hatıralarına 3 gün boyunca tanıklık etme fırsatı sağlıyoruz.” dedi.

Geziye katılan öğrenciler, rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Koca Seyit, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Müzesi, Ezineli Yahya Çavuş, Anzak Köyü, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gibi tarihi atmosfere sahip yerleri ziyaret edecek. 80 öğrenci, Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezme fırsatı bulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar