17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.6225
ALTIN2491.5

Osmaniye'de Kızılay coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Kızılay coşkusu
Abone ol
Osmaniye'de Kızılay Haftası etkinlikleri coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlandı.
Osmaniye'de Kızılay Haftası etkinlikleri coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlandı.

Toprakkale Sazlık Köyü İlkokulu'nda ki etkinliklere Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı'da katıldı.

Hafta sebebiyle öğrencilere Kızılay tanıtılıp, giyim yardımı yapıldı.

Kızılay’ın herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini, Kızılay sevgisinin öğrencilik yıllarından beri işlendiğini belirten Kaymakam Mehmet Maraşlı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Kızılay Haftası içinde bu yıl; Ayşe Aybaba Ana Okulu, Toprakkale Sazlık Köyü, Fakıuşağı Köyü Dede Korkut, Mithatpaşa İlkokulları, Çona Nurdağ , Merkez İmam-Hatip Ortaokulları, Hasan Aybaba Anadolu ve Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi, Özel Doğa Koleji, Özel Gökay Temel Lisesi ve Özel Ender Koleji olmak üzere 12 okulda etkinlik düzenlendiğini belirten Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, okullarda Kızılay’ın tanıtımı için sunumlar yapıldığını, videolar gösterildiğini ve mütevazı hediyelerle öğrencilerin sevindirildiğini belirtti.

Şube Başkanı İpek, Kızılay Haftası sebebiyle farkındalık oluşturmak için bazı okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini, dereceye girenlerin Kızılay madalyasıyla ödüllendirileceğini söyledi.

MUSUL DA SENİN YURDUN 

Kızılay Haftası sebebiyle Özel Doğa Kolejinde bütün öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kızılay Kulübü öğrencileri de katıldı.

Kızılay’a yardım kampanyaları için teşekkür eden Şube Başkanı İsmet İpek, "Ülke olarak içimizdeki terör örgütleriyle mücadele eden kahraman askerlerimizle ve polislerimizle gurur duyuyoruz. PKK terörüyle mücadele ederken ve 15 Temmuz darbe ihanetine karşı direnirken şehit düşenleri rahmetle yâd ediyoruz. Suriye’de ve Irakta soydaşlarımızın ve halkın yaşadığı acıları dindirmek için TSK’nın başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşenleri de rahmetle anıyoruz. Kızılay olarak biz de güvenlik güçlerimize destek olmak istiyoruz. Özellikle Irak’ta soydaşlarımızın da yaşadığı Musul’da milli hatıralarımız sahip çıkılmasına memnun oluyoruz. Misak-ı Milli sınırlarımız içindeki Musul için “Musul da Senin Yurdun” kampanyasına Osmaniye halkı olarak destek olmak istiyoruz. Bunun için “Musul” yazıp 2868 hattına bir SMS göndererek 10 TL destek olunmasını istiyoruz." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar