20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

İranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de
Abone ol
İran'dan bisikletle yola çıkan 45 yaşındaki Abuzer Rahimizadeh, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2 gün mola verdi.

İran'dan bisikletle yola çıkan 45 yaşındaki Abuzer Rahimizadeh, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2 gün mola verdi.

İlçede işletmecilik yapan Ahmet Talan, 'couchsurfing' uygulaması ile tanıştığı İranlı bisikletligezgine 2 gün boyunca ev sahipliği yaptı.

Uluslararası bir telefon uygulaması olan coushsurfing ile gezginler kendilerini misafir edecek kişiler bulduğu kaydedildi.

Buşehr kentinden bisikletle yola çıkan Abuzer Rahimizadeh, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2 gün mola verdi.



Bu molada ona ilçede kahvehane işleten doğasever Ahmet Talan ev sahipliği yaptı.

15 gün önce memleketinden bisikletle yola çıkan ve gittiği yerlerde fotoğraflar çekerek Türkiye'yi gezen İranlı Rahimizadeh, Osmaniye sınırlarına geldiğinde kendisini misafir edecek birini aradı.

Gezginlerin kullandığı couchsurfing uygulaması ile Ahmet Talan'a ulaşan Rahimizadeh, kendisini misafir edip edemeyeceğini sordu.

Olumlu cevap alınca Toprakkale'de 2 gün boyunca kaldı ve bu sürede tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı buldu.

Bisikletli İranlı gezgini evinde misafir eden Couchsurfing Osmaniye koçu olan Ahmet Talan, bu uygulamayla kendisine ulaşan İranlı gezgine ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Farklı yerlere gittiklerine bu uygulama sayesinde kendilerini de misafir edecek kişiler bulduklarını, böylece gezilerinin maliyetinin azaldığını belirten Talan, "İranlı arkadaş bana mesaj attı.

Sen de misafir olabilir miyim diye bende kabul ettim. Bu sürede hem yemeklerimizden tattırdık, hem de tarihi ve turistik mekânlarımızı gezdirdik. Kendisi de bol bol fotoğraf çekti." diye konuştu.

Osmaniye’ye yolu düşen gezginlere genellikle ev sahipliği yaptığını aktaran Ahmet Talan, "Burada misafir olanlar güzel duygular ve güzel izlenimlerle buradan ayrılıyor. Bir nevi kültür elçiliği yapıyoruz. Burada yaşadıklarını an be an sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Olur ya bizde İran’a gidersek kendisi de bizi seve seve evinde misafir edeceğini söyledi. Uygulamadan oldukça memnunuz" dedi.

Couchsurfing uygulamasından da kısaca bahseden Ahmet Talan şunları söyledi: "Uygulamada gezginler kendilerini misafir edecek kişiler buluyor. Couch kelime anlamı kanepe anlamına geliyor. Yani evimize gelenlere kanepemizi veriyoruz. Bizlerde bu şekilde yola çıktığımızda bu şekilde geziyoruz. Çünkü öbür türlü gezi çok maliyetli. Kalma yeme içme çok maliyetli. Ama bu uygulama ile çok az paralar harcayarak gittiğimiz yerleri çok rahat geziyoruz."

İran’dan 15 gün önce bisikletle yola çıkan evli 1 çocuk babası Abuzer Rahimizadeh yolculuğunu Marmaris’de sonlandırıp sonra aynı şekilde ülkesi geri dönecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar