19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Filografi kursunda sanat öğreniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filografi kursunda sanat öğreniyorlar
Abone ol
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan filografi kursunda, genç kızlar sanat öğreniyor.

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından açılan filografi kursunda, genç kızlar sanat öğreniyor.

Unutulmaya yüz tutan el sanatlarından Filografi Toprakkale’de genç kızların ellerinde yeniden hayat bulmaya başladı.

Çivi ve tel ile yapılan Filografi el sanatı, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde genç kızların gözdesi oldu.

Kursa katılarak bu sanatın inceliklerini öğrenen genç kızlar, çivi ve teli buluşturarak sanatta bir farkındalık yaratıyor.

Kursun ilgi görmesi ile beraber, Nisan ayının başlarında yeniden bir kurs açılacağı öğrenildi.



Filografi kursu öğretmeniAyşenur Bekirçavuşoğlu, öğrencilerin çivi ve tel ile zahmetle hazırladıkları eserlerin ortaya çıktığında bir anlam kazandığını belirterek, "Aslını söylemek gerekirse ismini bile söylemekte zorlandığımız bu sanata ilk önceleri pek ilgi yoktu.

Diğer el sanatlarına göre pek bilinmiyor. Ancak eserler ortaya çıkıp insanlar eserleri görünce kursa ilgi arttı."dedi.

ANA MALZEME ÇİVİ VE TEL 

Filografi de ana malzemenin çivi ve tel olduğunu belirten Bekirçavuşoğlu bu el sanatıyla ilgili şunları söyledi: "Çivi ve tel dışında bir sunta, kumaş ve bir çekiç lazım. İnce detaylar için yan keski ve kargaburun kullanıyoruz. Çivi ve tel maharetli ellerde şekilleniyor. Çivilerin arasından teller geçiriliyor ve objelere estetik görünüm kazandırılıyor. Hat yazıları, resimler, çiçekler , simetrik desenler panolar haline getiriliyor"

Kurs bitiminde yapılan eserleri sergileyeceklerini belirten Ayşenur Bekirçavuşoğlu, eğitimlere sadece kızların değil erkeklerin de katılmasını tavsiye etti.

Erkeklerin de bu kursta çok şey öğrenebileceklerini, hem hobi hem de bir ek gelir olarak bu işi yapabileceklerini dile getiren Bekirçavuşoğlu "Öncelikle bu tür el işleri bayan işi gibi görünüyor. Ancak erkekler de bu sanat dalını öğrenebilirler. Kendilerini bu sanat dalında geliştirenler kendilerine bir gelir de sağlayabilirler."diye konuştu.  

Eserlerin ortaya çıkmasıyla değişik yerlerden siparişlerde aldıklarını kaydeden Bekirçavuşoğlu, kurslarının bayan erkek herkese açık olduğunu ifade etti.

Bekirçavuşoğlu, yeteri kadar uygulanmadığı ve ilgi görmediği için unutulan bu sanatı canlandırmak için çabaladıklarını sözlerine ekledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar