25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Cezaevinde, “Coğrafi işaretler eğitimi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cezaevinde, “Coğrafi işaretler eğitimi”
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Açık ceza infaz kurumundaki hükümlülere coğrafi işaret konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Açık ceza infaz kurumundaki hükümlülere coğrafi işaret konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Osmaniye Yer Fıstığı coğrafi işaret için Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet, Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Süleyman Börklü, Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hatemi Sevinç coğrafi işaretler danışmanı Özener  Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener ile konuyla ilgili yetkililer bir araya geldi.

Program kapsamında; Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumun’da bulunan hükümlülere; 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında coğrafi işaret konusu anlatılarak bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Programda konuşan Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet; “Osmaniye yer Fıstığı Osmaniye İlimizin ile özdeşmiş bir tarım ürünümüzdür. 2002 yılında ‘Osmaniye Yer Fıstığı’ ibareli coğrafi işaretimiz Osmaniye Ticaret Borsası  tarafından tescili alınarak menşe işareti ile ülkemizde koruması sağlanmış ve 04.10.2017 tarihinde denetimleri gerçekleştirilmiştir.

Denetim sürecinden sonra fıstığımız dikkatleri üzerine çekmiştir. Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun İşyurdu Kuruyemiş, kavurma ve paketleme atölyesinde olan hükümlülere, kavurmasını, paketlemesini ve satışını yapmış oldukları ürünün coğrafi işaret ile korunan Osmaniye Yer Fıstığı olmasından dolayı coğrafi işaretin önemini anlatmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tescilli Coğrafi İşaretli Osmaniye Yer Fıstığı’nın ne kadar özel bir ürün olduğunu ve ülke ekonomisi  ile Osmaniye İlimiz için ayrı bir yere sahip olduğu da anlatılmıştır.” dedi

Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener de konuşmasın da; 
“Osmaniye Ticaret Borsası ile bugün bizleri buraya konuk olarak davet eden Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’un ev sahipliğinde düzenlenmiş olan eğitim ve farkındalık programında Coğrafi işaretli ürünümüz olan ‘Osmani Yer Fıstığı’nın İşyurdu Kuruyemiş, kavurma ve paketleme atölyesinde çalışan hükümlülere, coğrafi işaretli ürünümüzün, şartnameye uygun olarak üretim yapan gerçek üreticilerin korunması, gerçek değerinde satışa sunulması, buna bağlı olarak coğrafi işaretlerin marka değerinin saptanması, bilinçli tüketici profilinin oluşturulması, orijinalinden uzak olan coğrafi işaretin isminin neden kullanılmaması gerektiğini, amblem kullanımını, pazarlama sürecini ve örnek çalışmalar ile üreticilerin bir araya gelerek oluşturmuş oldukları birliğin önemi büyüktür. Fikri ve Sınai haklar kapsamında Türkiye’de ilk defa bir cezaevinde gerçekleştirilmiş olan coğrafi işaret eğitimi ve farkındalık programında Özener Patent ailesi olarak yer almış olmaktan onur duymaktayız. Bu güzel çalışmanın diğer kurumlarımıza da örnek teşkil edeceğini ümit ediyorum. ”diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar