29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

Ağaç parçaları, dekor ürününe dönüşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağaç parçaları, dekor ürününe dönüşüyor
Abone ol
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, marangoz ustası 38 yaşındaki Ahmet Yardım, atıl durumda olan ağaç parçalarını sanat eserlerine dönüştürüyor.

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, marangoz ustası 38 yaşındaki Ahmet Yardım, atıl durumda olan ağaç parçalarısanat eserlerine dönüştürüyor.

Masa, sehpa, kül tablası ve askılık gibi birbirinden farklı ürünler yapan Yardım, yaptığı ürünleri ise sevdiklerine hediye ettiğini söyledi. 

Son dönemde ağaç işçiliği ve ağaçlardan ahşap dekoratif ürünlerinin ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez süs eşyaları haline geldiğini kaydeden, Ahmet Yardım boş zamanlarında atıl durumda bulunan ağaç ürünlerinden farklı desen ve motiflerde dekoratif ürünler yaptığını kaydetti.

Hobi olarak bu tür bir işle uğraştığını ticari kazanç sağlamayı düşünmediğini söyleyen Yardım, "13 yaşından bu yana marangozlukla uğraşıyorum.

Bu işi çok seviyorum. Marangoz olduğum için elime çok sayıda atıl durumda kütük ve benzeri ürünler geçiyor. Etrafımda gördüklerimi de topluyorum.

Bunlardan askılık, oturak, orta sehpa, masa, sandalye, kül tablası, saksılık gibi değişik dekoratif ürünler yapıyorum. Birer sanat eseri haline gelen ürünleri sevdiklerime hediye ediyorum"  dedi. 

Hayalinin bu tür işleri yapmak için kendi özel atölyesini kurmak olduğunu belirten tecrübeli marangoz ustası Yardım, "Marangozluk işim ekmeğimi bu şekilde kazanıyorum.

Zor bir iş olduğu için sevdiğim işe pek zaman ayıramıyorum. Yaptığım dekoratif ürünleri görenler çok seviyor. Bu işten para kazanabilsem zamanımın çoğunu bu işe ayırıp daha çok ürün yapabilirim" diye konuştu. 

Antalya, Ankara başta olmak üzere çok sayıda yerde marangozluk yaptığını kaydeden Ahmet Yardım atıl durumdaki ürünlerden dekoratif ürünler yapmayı ise buralarda görüp sevdiğini ve yapmaya başladığını sözlerine ekledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar