20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vodafone'dan "Yerli Onarım"la 22,5 Milyon TL'Lik Tasarruf

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone'dan "Yerli Onarım"la 22,5 Milyon TL'Lik Tasarruf
Abone ol
Yenilikçi Ar-Ge faaliyetleriyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, onarım için yurtdışına gönderilen yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazların önemli bir bölümünü Türkiye’de onarmaya başladı.
Yenilikçi Ar-Ge faaliyetleriyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, onarım için yurtdışına gönderilen yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazların önemli bir bölümünü Türkiye’de onarmaya başladı.

“Yerli onarım” yatırımıyla ülke ekonomisine katkıda bulunan Vodafone’un Türk mühendis ve teknisyenleri, şu ana kadar 28 bin adedin üzerinde kart ve cihazın onarımını gerçekleştirerek, yaklaşık 22,5 milyon TL’lik tasarruf ve %100’ün üzerinde operasyonel verimlilik sağladı. Yurtdışında %75 olan arıza onarım başarı oranını %90’a çıkaran Türk mühendisler, yurtdışındaki firmalarda 90 işgünü olan onarım geri dönüş teslim süresini de ortalama 20 işgününe düşürmeyi başardı.

4 Kasım 2014 – Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, dijital bağlantılı Türkiye hedefiyle hayata geçirdiği teknoloji yatırımlarını yerli mühendislik kaynağıyla destekliyor. Bu kapsamda, baz istasyonlarında kullanılan ve onarım için yurtdışına gönderilen yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazların önemli bir bölümü Türkiye’de onarılmaya başlandı. Gebze’de kurulan Vodafone Test ve Onarım Merkezi’nde görevli Türk mühendis ve teknisyenler, bugüne kadar 28 bin adetten fazla yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazı onararak, yaklaşık 22,5 milyon TL’lik tasarruf ve operasyonel verimlilikte %100’ün üzerinde artış sağladı. Vodafone Türkiye’nin “yerli onarım” atağıyla, yurtdışındaki firmalarda 90 işgünü olan onarım geri dönüş teslim süresi de ortalama 20 işgününe düşürüldü.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak, teknolojiyi herkes için erişilebilir kılma vizyonumuz doğrultusunda başta altyapı olmak üzere mobil teknoloji dünyasının her alanında sürekli yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda, teknolojik altyapımızın önemli bir bileşenini oluşturan baz istasyonlarımızda kullandığımız yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazları düzenli olarak test ediyor, gerekli durumlarda da onarıyoruz. Test ve onarım ihtiyacı olan kart ve cihazları geçmişte, bu teknolojileri onarabilen İngiltere, Almanya, İspanya, Çin ve Hollanda gibi ülkelere gönderiyorduk. Yurtdışına gönderim uygulamamız belli ürünlerde devam etmekle birlikte, son 3 yıldır, test ve onarım işlemlerinin ciddi bir bölümünü Vodafone Test ve Onarım Merkezi’ndeki Türk mühendis ve teknisyenlerimiz gerçekleştirmeye başladı. Yerli mühendislik kaynağımızla yaptığımız test ve onarımlar sayesinde bugüne kadar yaklaşık 22,5 milyon TL’lik tasarruf ve %100’ün üzerinde operasyonel verimlilik sağlayarak, Türkiye ekonomisine de önemli bir katkıda bulunduk. Vodafone Türkiye olarak, yerel mühendislik gücümüzü tüm dünyaya göstermeyi ve bu gücün desteğiyle global düzeyde başarılı çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar