29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Vodafone, “Güvenli Araç Çözümleri” İle Kazaları Azaltıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone, “Güvenli Araç Çözümleri” İle Kazaları Azaltıyor
Abone ol
Sahip olduğu 80,9 milyon bağlantı ile Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinde dünya lideri olan Vodafone, bu alandaki yeni ürünü “Güvenli Araç Çözümleri”ni piyasaya sundu. G

Sahip olduğu 80,9 milyon bağlantı ile Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinde dünya lideri olan Vodafone, bu alandaki yeni ürünü “Güvenli Araç Çözümleri”ni piyasaya sundu. G

üvenli Araç Çözümleri, Nesnelerin İnterneti teknolojisi ile filolardaki araçların hızını ve aldıkları yolu dijital olarak ölçüyor. Sürüş performansı canlı olarak takip edilen sürücüler, alarmlarla kurallara uyma konusunda uyarılıyor. Güvenli Araç Çözümleri, özellikle uzun yol şoförlerinin trafikte güvenliğini sağlarken, lojistik firmalarını da uluslararası düzenlemelerle getirilen yeni cezalardan koruyor. Vodafone Güvenli Araç Çözümleri ürününü ilk kullanan firma ise Hüner Global Lojistik oldu.

7 Ağustos 2019 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, taşımacılık sektörüne yönelik yeni Nesnelerin İnterneti (IoT) ürününü piyasaya sundu. “Güvenli Araç Çözümleri” olarak adlandırılan yeni ürün, Nesnelerin İnterneti teknolojisi ile, taşıtların hızını ve aldığı yolu ölçmeye yarayan takograftaki verilerin insan müdahalesine gerek kalmadan araçtan dijital olarak indirilmesini sağlıyor. Vodafone Güvenli Araç Çözümleri, bu verileri analiz ederek müşterilere katma değer yaratacak bilgilere dönüştürüyor. Örneğin, sürüş süresinin canlı takibi ve alarmlar sayesinde şoförler yasal sürüş sürelerine uymak zorunda kalıyor. Bu durum, şoförlerin araç kullanırken daha zinde olmalarını sağlayarak potansiyel kazaları da engelliyor. Bu sayede, uluslararası taşımacılıkta yüksek miktarlı cezalara neden olan hatalar önlenebiliyor. İşletmelerin operasyonel süreçlerini iyileştirirken maliyetleri azaltan Vodafone Güvenli Araç Çözümleri’ni kullanan ilk firma Hüner Global Lojistik oldu.

Hüner Global Lojistik, Güvenli Araç Çözümleri ile ceza riskinden korunurken verimliliği artırıyor

Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında parsiyel ve komple araç taşımacılığı yapan Hüner Global Lojistik, Vodafone Güvenli Araç Çözümleri sayesinde manuel bir sürece gerek kalmadan dijital takograflarında depolanan verileri uzaktan indirebilme imkânı buldu. Hüner Global Lojistik, araç takip sistemlerinin özelliklerini de içeren bu servis ile, araçlarının lokasyonlarını takip edip verimliliklerini artırabiliyor.

Meltem Bakiler Şahin: “İşletmeleri dijitalleşmenin sunduğu fırsatlarla buluşturmaya devam edeceğiz”

5G’ye geçişle birlikte neredeyse tüm cihazların çevrimiçi hale geleceğini ve IoT’nin daha da ön plana çıkacağını dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şöyle konuştu:

“2025 yılı itibariyle yaratacağı 6,2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklükle IoT, işletmeler için büyük fırsatlar sunuyor. Biz de, IoT’de dünya lideri olan Vodafone Grubu’nun yetkinliğinden aldığımız güçle, bu fırsatları Türkiye’deki işletmeler için yakalanır kılmak için çalışıyoruz. Müşterilerimizin bu teknolojiler sayesinde maliyetlerini düşürüp verimliliklerini artırmalarını, giderek zorlaşan rekabette ön sıralarda yer almalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu hedefle çözüm ortaklarımızla birlikte yeni ürünler geliştiriyor ve öncü yatırımlar yapıyoruz. İşletmelerimizin dijital iş ortakları olarak uçtan uca çözümlerimizle onların yanında yer alıyoruz. Türkiye’de işletmeleri dijitalleşmenin sunduğu fırsatlarla buluşturmaya devam edeceğiz.”

Melisa Hüner: “Vodafone Güvenli Araç Çözümleri sayesinde verimliliğimiz ve iş sürekliliğimizde artış sağladık”

Vodafone Güvenli Araç Çözümleri’ni ilk kullanan firma olan Hüner Global Lojistik’in Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner ise Vodafone ile yaptıkları işbirliğini şöyle anlattı:

“Hüner Global Lojistik, modern araç filosu ve deneyimli sürücü kadrosu ile tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında parsiyel ve komple araç taşımacılığı yapıyor. Toplam 750 çalışanı bulunan firmamız aynı zamanda filo, lojistik depolama, araç tamir ve bakım hizmetleri de veriyor. Takograf takip kullandığımız bir sistemdi. Ancak, dijital takograflarda yer alan verilerin manuel süreçlerle indirilmesi, hem operasyonel maliyetlere hem de hatalara neden oluyordu. Bu sebeple Nesnelerin İnterneti’ne geçiş kararı aldık. Takograf takip sistemini daha gelişmiş ve ihtiyaçlarımızı bütünüyle karşılayan bir çözüm olarak sunan Vodafone sayesinde verimliliğimiz ve iş sürekliliğimizde artış sağladık.’’

Üç paketten oluşuyor

İşletmelerin dijitalleşme yolculuklarında daima onlara değer katacak yenilikçi ürünler sunan Vodafone Türkiye’ninGüvenli Araç Çözümleri, üç paketten oluşuyor. Pro 1 Dijital Takograf olarak adlandırılan ilk pakette, geleneksel araç takip sistemlerinde yer alan hizmetlere ilave olarak araçlarda yer alan dijital takografların insan müdahalesine gerek kalmadan talep edilen sürelerde uzaktan indirilmesi sağlanıyor. Sürüş süresi bilgileri gerçek zamanlı takip ediliyor ve olası ihlallere ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor. Pro 2 Sürüş Performans olarak adlandırılan ikinci pakette, geleneksel araç takip sistemlerinde yer alan hizmetlere ek olarak belirli dönemlerde araçların içinde yer alan sensörlerden veri alınıyor. Alınan veriler gerçek zamanlı işlenerek sürüş performansı ölçülüyor. Zamanla biriken veriler anlamlandırılarak daha güvenli ve ekonomik sürüş sağlıyor. Üçüncü paket ise Premium olarak adlandırılıyor. Bu pakette, hem dijital takografların uzaktan indirilmesi hem de araç içinde yer alan sensörlerden elde edilen verilerin analiz edilerek sürüş performansının ölçümlenmesi sağlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar