19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1

Vodafone 4.5G'de Türkiye'nin en geniş kapsamasına sahip oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone 4.5G'de Türkiye'nin en geniş kapsamasına sahip oldu
Abone ol
Vodafone Türkiye, Türkiye'nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü konumunda
Vodafone, 1 Nisan 2016'da faaliyete geçen 4.5G'de Türkiye'nin en geniş kapsamasına sahip oldu.

Şirket açıklamasına göre, son 1 yıl içinde "4bucakG" stratejisiyle Türkiye'nin 81 ilinde 10 bini aşkın çekim noktasına ve 8 milyon 4.5G abonesine ulaşan Vodafone Türkiye, Türkiye'nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü oldu.

Mobil internet hızını 3G'ye göre 10 kat artıran 4.5G teknolojisinin ilk yılında, Vodafone'un toplam mobil veri trafiğinin yüzde 30'u Vodafone 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti ve Vodafone 4.5G şebekesinde yaklaşık 100 petabyte'lık veri alışverişi oldu.

Böylece Vodafone'un mobil internet trafiği, 4.5G öncesi döneme göre iki katına çıktı. Vodafone abonelerinin 1 yıl içinde en fazla kullandığı uygulamalar ise YouTube, Facebook ve Instagram oldu.

Türkiye'de 4G uluslararası dolaşım hizmetini ilk sunan operatör olan Vodafone Türkiye'nin 4G ve üzeri teknolojilerin olanaklarından yararlanma imkanı sunduğu ülke sayısı 100'ü aştı. Bu sayede 4.5G destekli akıllı cihaz sahibi Vodafone aboneleri, Almanya'dan ABD'ye, Rusya'dan Brezilya'ya, Güney Kore'den Norveç'e varan geniş bir coğrafyada; tarifelerindeki interneti, 4G hızında Türkiye'deymiş gibi kullanabiliyor.

Aynı zamanda 23 farklı telefon modeliyle, Türkiye'de en çok sayıda cihazda VoLTE desteği sunan Vodafone Türkiye'nin, uluslararası dolaşım servisinden yararlanan veri kullanıcılarının sayısı 4.5G'nin ilk yılında yüzde 91 arttı.

"4.5G'deki global deneyimlerimizi Türkiye'ye taşımaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülke sayısı bakımından bugün dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip operatörü konumunda olduğunu dile getirdi.

Deegan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"1 Nisan'daki 4.5G tanıtımında, gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse yeni aldığımız frekansları kullanarak, Türkiye'de her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğimizin sözünü vermiştik. '4bucakG' stratejimizle bugün 81 ilde 10 bini aşkın fiziksel çekim noktasıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar 4.5G hizmeti götürüyoruz. Türkiye'nin dijitalleşme alanında bölgesinde lider bir ülke olması vizyonuyla yerli üretimi desteklemek için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Evrensel Hizmet Fonu ihalesinde Türk Telekom ile ortak hareket ettik ve kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1,6 milyar liralık en iyi teklifi vererek hizmet getirme taahhüdünde bulunduk. Türkiye'nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık; 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk. ASELSAN'ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G'de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ seferberliği başlattık. Bu doğrultuda, 4.5G'deki global deneyimlerimizi Türkiye'ye taşımaya devam edeceğiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar