19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Türkiye'de üretilen ilk hibrit araç dünya yollarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de üretilen ilk hibrit araç dünya yollarında
Abone ol
Sakarya'daki Toyota Türkiye fabrikasında üretilen ilk crossover ve hibrit araç olma özelliğine sahip Toyota C-HR, 47 ülkeye ihraç ediliyor.

Sakarya'daki Toyota Türkiye fabrikasında üretilen ilk crossover ve hibrit araç olma özelliği taşıyan Toyota C-HR, Avrupa, Kuzey Amerika, Kuzey ve Güney Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya'daki 47 ülkeye ihraç ediliyor.

Arifiye ilçesindeki Toyota Türkiye fabrikasında 2016'nın son çeyreğinde seri üretime başlanan Toyota C-HR modeli, çeşitli kıta ve onlarca ülkede alıcılarıyla buluşmaya devam ediyor. 

Toyota Türkiye fabrikasına rulo halinde getirilen çelik saclar, son teknoloji robotların desteğiyle gerekli parçalarla birleştirilerek, pres, kaynak, boya ve montaj aşamalarının ardından modern otomobillere dönüşüyor. Pres fabrikasında şekillendirilen yüksek kaliteli parçalar, kaynak fabrikasında birleştiriliyor.

Manuel ve otomatik hatlarda en gelişmiş ekipmanlarla "sıfır hata" sloganıyla üretilen gövdeler, renklendirme, ses yalıtımı ve korozyona karşı uzun ömürlü olmalarını sağlayacak kaplamalar yapılması için boya fabrikasına gidiyor. Boyahanede 10'u metalik, 2'si solid ve 10'u da çift renk olmak üzere toplam 22 değişik renkte araç üretiliyor.

Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biri olan Toyota Türkiye fabrikasında Corolla, Verso ve Toyota C-HR modelleri üretiliyor.

Türkiye'de üretilen ilk hibrit araç

Sakarya'da 2016'nın son çeyreğinde seri üretimine başlanan Toyota C-HR modeli, Türkiye'de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olma özelliği taşıyor.

C-HR için modernizasyon ve kapasite artışı amaçlı 350 milyon avro ek yatırım yapan Toyota Türkiye, C-HR modeli ile Toyota Yeni Global Platformu'nda (TNGA) araç üreten ilk denizaşırı fabrika oldu.

Fabrikada 2016'da yaklaşık 155 bin adet üretilen otomobillerden yüzde 28'ini Toyota C-HR oluşturdu. Bu yıl 280 bin adet araç üretiminin yanında C-HR'nin üretimdeki payının da artırılması planlan fabrikada, üretilecek otomobillerin yüzde 63'ünün Toyota C-HR olması hedefleniyor.

C-HR modeli ile 2 bin kişilik ek istihdam

C-HR üretimi ile ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin toplam ihracat yaptığı ülke sayısı ise 52'den 97'ye çıktı. Bu 97 ihracat pazarı içinde sadece C-HR'nin ihraç edildiği 47 ülke bulunuyor.

C-HR ihracatının yüzde 65'i Avrupa'ya, yüzde 32'si Kuzey Amerika'ya, yüzde 3'ü ise Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer ülkelere yapılıyor.

Geçen yıla kadar 3 bin kişinin çalıştığı Toyota Türkiye, C-HR modelinin banda indirilmesinin ardından 2 bin kişi daha işe alarak yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar