28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Turkcell 4.5G şebekesi 81 ilde birden hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turkcell 4.5G şebekesi 81 ilde birden hazır
Abone ol
Turkcell, Marmara'da İstanbul, Doğu Anadolu'da Erzurum, Karadeniz'de Samsun, Akdeniz'de Adana, Ege'de ise İzmir'de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti.
Turkcell, Marmara'da İstanbul, Doğu Anadolu'da Erzurum, Karadeniz'de Samsun, Akdeniz'de Adana, Ege'de ise İzmir'de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti.

Toplantıları İstanbul'dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin dört bir yanına dağılan Turkcell genel müdür yardımcılarına 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul'dan izledi.



 Türkiye'nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapan Terzioğlu, "4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda 'Türkiye'ye helal olsun' demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G'ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun" dedi.

Geçen yıl Ağustos ayında yapılan 4.5G ihalesinde en yüksek bedeli ödeyerek en fazla frekansı alan Turkcell, bugün itibarıyla 4.5G'ye geçilmesi durumunda 81 ilde de sinyal verecek durumda olduğunu açıkladı. En fazla frekansı aldığı için en yüksek 4.5G hızını sunacak olan Turkcell, dün Türkiye'nin dört bir köşesinden İstanbul'a bağlanarak düzenlenen eş zamanlı basın toplantısında 4.5G şebekesini test etti.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu testleri 4.5G ile canlı izledi

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun İstanbul'da, Genel Müdür Yardımcıları İlker Kuruöz'ün İzmir'de, Murat Erkan'ın Adana'da, İlter Terzioğlu'nun Samsun'da ve Murat Doğan Erden'in Erzurum'da eş zamanlı olarak düzenledikleri basın toplantıları 4.5G bağlantısı ile ortak toplantıya dönüştü. Türkiye'nin dört köşesindeki illere bağlanan Terzioğlu, yapılan hız testlerini canlı izledi.

 Turkcell 81 ilde bugünden hazır

Türkiye'nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda 'Türkiye'ye helal olsun' demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G'ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun. Bugün itibarıyla Türkiye'nin 81 iline, dört bir köşesine 4.5G sinyalini en yüksek hızda verebilecek durumdayız" diye konuştu.

 26 Ağustos 2015'te gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde KDV dahil 1 milyar 915 milyon Euro bedelle en fazla frekansı aldıklarını ifade eden Terzioğlu, "4.5G Türkiye için dönüm noktası. Biz frekans ihalesine bugünleri planlayarak girdik. Bu kadar parayı da Türkiye'ye en yüksek hızı verebilmek için ödedik. Bugün bu tabloyu görünce bir kez daha ne kadar doğru karar verdiğimizi görüyorum. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada; ticari olarak satılan akıllı telefonların sunduğu en yüksek hızı verebilecek operatör olmaktan gurur duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

Çalışmalar aralıksız sürecek

Altyapı çalışmalarının, 4.5G'nin başlayacağı 1 Nisan 2016'dan sonra da aralıksız süreceğinin altını çizen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, amaçlarının fiber hızında mobil interneti tüm Turkcell abonelerine sunmak olduğunu belirterek, "Bugün 81 ilimizde 4.5G'yi verebilecek duruma geldiysek, bu başarıda en büyük pay sahada çalışan arkadaşlarımızındır. Bu kadar büyük bir coğrafyada kurduğumuz bu şebekenin dünyada bir benzeri daha yok. 1 Nisan'dan itibaren tüm Türkiye bu şebekenin farkını hissedecek. Gece gündüz, kar kış demeden engelleri aşan, Türkiye'nin dört bir köşesinde harika bir iş çıkaran tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 4.5G ÇALIŞMASINDAN RAKAMLAR

 Bugüne kadar yapılan kurulumlar için;

* Kaç saat çalışıldı? 1.220.000 saat

* Kaç km yol kat edildi? 790.000 km

* En soğuk kaç derecede kurulum yapıldı? Eksi 30 derece (Ağrı Patnos)

* Kurulum yapılan en yüksek nokta neresiydi? Hakkari (3200 metre.)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar