19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

Turkcell 150 milyon sayfa evrakı dijitalleştirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turkcell 150 milyon sayfa evrakı dijitalleştirecek
Abone ol
Müşteri hizmetleri ile çağrı merkezinin ötesine geçerek tüm işlemlerin dijital ortamda yapılmasına imkan tanıyan Turkcell, mağazalarından kağıdı kaldıracak ve bu sayede 150 milyon sayfa evrakı dijitalleştirerek işlem sürelerini yüzde 60 azaltacak.

Turkcell, müşteri deneyiminde dijitalleşme dönemini başlattı.

Yeni dönemde müşteriler kendilerine özel geliştirilen ürün ve servislerle ilgili tüm işlemlerini saniyeler içerisinde halledebilecek.

Şirketin açıklamasına göre, dijitalleşme dönemiyle tüm kanallardan müşterilerine anlık olarak erişmeyi hedefleyen Turkcell, kendi mühendislerinin geliştirdiği dijital imza, hızlı giriş, hesabım ve chatboat gibi hizmetleriyle birlikte uçtan uca dijital müşteri deneyimi sunuyor. 

Dijital imzayı sektörde bir ilke imza atarak hayata geçiren Turkcell, bu sayede müşterilerinin işlem sürelerini yüzde 60 kısaltmayı hedefliyor. Şirket, bu sayede mağazalarından kağıdı da ortadan kaldırarak yılda 150 milyon sayfa evrakın dijitalleşmesine katkı sağlayacak, ülke ekonomisine 40 milyon TL'lik bir tasarruf da sağlanmış olacak.

Türkiye'deki toplam 1400'ü aşkın mağazasında dijital imza dönemini başlatarak kimlik fotokopisi devrini sona erdiren Turkcell, bu uygulaması sayesinde sözleşmelerin tabletten okunarak imzalanmasını sağlıyor.

Turkcell, sektörde bir ilke daha imza atarak tüm dijital ürün ve servislerinde yapay zeka tabanlı sanal asistanlık hizmeti sunmaya başlayacak. Bu sayede kullanıcılar, Turkcell uygulamaları içerisinde almak istedikleri hizmete sanal asistan ile kolayca ulaşabilecek, Türkçe desteği ve yapay zeka tabanı sayesinde işlemlerini sesli komutla gerçekleştirebilecek.

Ortak bir iletişim dilinin hakim olduğu ve kendi kendine öğrenebilen yenilikçi chatbot uygulamasını bünyesine ekleyen Turkcell, aynı zamanda Türkiye’nin bu alandaki en gelişmiş hizmetini sunacak. 

"Yılda 20 bin ağaç kurtulacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen dile getiren Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, güçlü teknolojik altyapıları ve bine yakın mühendisleriyle müşterilerine en yeni teknolojileri sunmak için aralıksız çalıştıklarını belirterek, şu değüerlendirmelerde bulundu:

"Tamamı mühendislerimiz tarafından geliştirilen yenilikçi çözümlerimizle müşterilerimize dijital bir deneyim sunuyoruz. Bu yeni süreçte müşterilerimizle en önemli temas noktamız olan mağazalarımızdaki deneyimi tamamen dijital hale getirdik. Müşterimiz mağazaya geldiğinde abonelik sözleşmesinden tarife değişikliğine, yeni SIM kart alımından fatura ödemesine değin tüm işlemlerini tablet üzerinden dijital imza ile saniyeler içerisinde yapabiliyor.

Kağıdı ortadan kaldıran bu çözümle birlikte sadece müşterilerimize değil, ekonomiye ve çevreye de katkı sunuyoruz. Dijital imza uygulamasının tüm sektörlerde kullanıldığını düşündüğümüzde ülke ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon liralık bir katkı sağlanabiliyor. Sadece Turkcell'in kullandığı dijital imza sayesinde bir yılda 20 bin ağacın varlığı korunmuş olacak." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar