29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Huawei’den 14 yılda 830 veri merkezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Huawei’den 14 yılda 830 veri merkezi
Abone ol
Huawei, 14 yıldır faaliyet gösterdiği veri merkezi alanında 830 veri merkezine ulaştı.
Huawei, 14 yıldır faaliyet gösterdiği veri merkezi alanında 830 veri merkezine ulaştı.

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden biri olan Huawei, 2002 yılından beri faaliyet gösterdiği veri merkezi pazarındaki gücünü artırmayı hedefliyor.

Huawei IT Entegrasyon ve Çözümler Bölümü Baş mimarı olan Dong Song, 14 yılda dünya genelinde operatörlere 830 veri merkezi inşa ettiklerini açıkladı. Song,Telekom operatörlerinin ihtiyaç duyduğu dijital dönüşümü destekleyici faaliyetlerine devam edeceklerini ve veri merkezi sayılarını artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

IOT, bulut, dijital medya ve mobil finans gibi alanlarda yeni hizmetleri geliştirmek için daha fazla veri merkezi ihtiyacı olduğunun altını çizen Song, Türkiye’deki bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Song, “Özellikle gelişen piyasalarda bu konuları küresel olarak ele aldık. Örnegin Dutch Telekom, B2B müşterilerine halka açık bulut hizmeti vermek için Huawei’nin çözümlerini kullandı. CMCC, işletmelere bulut bilişim hizmetleri verebilmek amacıyla büyük veri merkezleri kurdu. Çok sayıda operatör, IT ve iş becerisini artırmak için IT destek bulut alanına yatırım yapıyor.

Song, yalnızca geniş ürün yelpazeli fiziksel ürünlerle değil aynı zamanda veri merkezi entegrasyon servisleri, konsolidasyon ve veri transferi servislerinde geniş ürün yelpazesi sunmak için çalıştıklarını vurguladı. Song, Huawei’in dünya çapında 8 Ar-Ge merkezi, 2 binden fazla araştırma mühendisi ve Veri Merkezi teknolojileri alanında 300’den fazla patenti bulunduğuna dikkat çekti.

Dong Song, önümüzdeki 3 yılın bulut bilişimin ticari olarak telekomünikasyon sektöründe kullanılması için doğru bir zamanlama olduğunu söyledi ve Amerika, Japonya ve Avrupa’daki operatörlerin kendi bulut ağlarını NFV (ağ işlevi sanallaştırması) ve SDN (yazılım tanımlı ağlar) teknolojilerini kullanarak değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar